ΣΥΡΙΖΑ για τουρκική προκλητικότητα: Φανερώνεται τι αποδέχθηκε ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ με αντάλλαγμα τα χειροκροτήματα — Η προοδευτική διακυβέρνηση τράκαρε με βυτιοφόρο…

ΣΥΡΙΖΑ για τουρκική προκλητικότητα: Φανερώνεται τι αποδέχθηκε ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ με αντάλλαγμα τα χειροκροτήματα

«Οι ΗΠΑ για μια ακόμη φορά, όχι μόνο δεν καταδικάζουν την ενέργεια, αλλά χωρίς καν να αναφέρουν τη λέξη Τουρκία, μας καλούν σε συντονισμό και συνομιλίες… για τη διαφορά στον εναέριο χώρο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Κριτική στον πρωθυπουργό για την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον σε συνδυασμό με τις πρόσφατες «προκλητικές παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά στην Αλεξανδρούπολη», ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του που φέρει τον τίτλο «Φανερώνεται τι αποδέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης στις ΗΠΑ με αντάλλαγμα τα χειροκροτήματα»

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η Τουρκία προέβη σε πρωτοφανή παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, φτάνοντας 2,5 ν.μ. από την Αλεξανδρούπολη, παρά τους πανηγυρισμούς για το πώς η άνευ ανταλλαγμάτων, επ’ αόριστον, παραχώρηση στρατοπέδου και λιμανιού, θωρακίζει τη Θράκη. Και οι ΗΠΑ για μια ακόμη φορά, όχι μόνο δεν καταδικάζουν την ενέργεια, αλλά χωρίς καν να αναφέρουν τη λέξη Τουρκία, μας καλούν σε “συντονισμό και συνομιλίες… για τη διαφορά στον εναέριο χώρο”.

Επιπλέον ο Τούρκος ΥΠΕΞ, μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, δηλώνει αισιόδοξος για την αγορά F16 και τις σχετικές συνομιλίες που προχωρούν “πολύ θετικά”».

Ακολούθως υποστηρίζει: «Καθίσταται ολοένα και πιο σαφές ποια ήταν η αμερικανική θέση που άκουσε ο “προβλέψιμος και δεδομένος” κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο του ταξιδιού του: “Θα συνεχίσουμε να μην καταδικάζουμε τις τουρκικές παραβιάσεις και θα πουλήσουμε τα F16 στην Τουρκία – εσείς αγοράστε F35, συνεχίστε να στέλνετε όπλα στην Ουκρανία και να διευκολύνετε τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα».

 

Η προοδευτική διακυβέρνηση τράκαρε με βυτιοφόρο…

Νίκος Ανδρουλάκης: Εξασφαλίζει «ψήφο εμπιστοσύνης» από τα κεντρικά στελέχη  και τους Συνέδρους του ΠΑΣΟΚ - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Η φράση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, από το βήμα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ότι το “βυτιοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ” μάζεψε τον “απόπατο” του κόμματος του, “τα ποντίκια” που έφυγαν όταν “τελείωσε το τυρί” έγινε viral. Αναμενόμενο. Το αντιΣΥΡΙΖΑ σύστημα καραδοκεί για να βρει τροφή που δυναμώνει την προπαγάνδα του.

Η προοδευτική διακυβέρνηση τράκαρε με βυτιοφόρο…

Κατά τον Απ. Κακλαμάνη, η πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο υπουργός της “Διαύγειας” Γιάννης Ραγκούσης, για παράδειγμα, είναι σκουπίδια που κατέληξαν σε μια πολιτική χωματερή.

Η εμπάθεια είναι προφανής και δεν χρειάζεται σχολιασμό. Ούτε ο τυφλός φανατισμός έχει νόημα να απαντηθεί με επιχειρήματα. Έχει σημασία όμως να σημειωθεί η εχθροπάθεια που ναρκοθετεί το δρόμο προς μια προοδευτική διακυβέρνηση, ειδικά επειδή δεν εκδηλώνεται από τους πολιτικούς αντιπάλους, δηλαδή από τη Δεξιά, αλλά από ένα κόμμα του προοδευτικού χώρου.

Οι ύβρεις του Απ. Κακλαμάνη προσβάλλουν όλους τους ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ επιλέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 και μετά. Δίνουν επιχειρήματα σε όσους εντός του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ενισχύουν τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του Ν. Ανδρουλάκη που επίσης επιτέθηκε στους “γενίτσαρους”. (Άραγε είχε κατά νου τον Μ. Χρυσοχοΐδη ή μόνο τον Χρ. Σπίρτζη;)