ΣΥΡΙΖΑ για Τασούλα: “Θα ήταν προτιμότερο να ζητήσει απλά μια συγγνώμη” – Ένας πρόεδρος, μία υπόδικος και ο κανονισμός της Βουλής

ΣΥΡΙΖΑ - NewsIT

Για “επικοινωνιακό damage control” κανει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε νέα του ανακοίνωση σχετικά με το “πάγωμα” του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια από τον πρόεδρο της Βουλής, Κ.Τασούλα.

“Αφού ο κ. Τασούλας πέντε μέρες πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή διόρισε την υπόδικη νεοναζί Ζαρούλια ως μετακλητή στη Βουλή, αφού με δηλώσεις του επέμεινε ότι είναι «απόλυτο δικαίωμα» του κ. Μιχαλολιάκου και αφού το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου αντέδρασε σφόδρα, έσπευσε να δηλώσει ότι θα αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής, κατόπιν εορτής”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχολιάζοντας ότι “θα ήταν προτιμότερο να παραδεχθεί πως έκανε ανοησία και να ζητήσει απλά μια συγνώμη”.

“Τόσο αυτός όσο και ο κος Μητσοτάκης που θεωρεί ότι όλα μπορούν να γίνουν ανεκτά από τη κοινή γνώμη με τη μέθοδο του επικοινωνιακού damage control”, καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Ένας πρόεδρος, μία υπόδικος και ο κανονισμός της Βουλής

Η σύζυγος του Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, διορίστηκε στην Βουλή

Το να χάσει ένας πολιτικός την επαφή με το κοινωνικό σύνολο και το κοινό περί δικαίου αίσθημα είναι το χειρότερο, ίσως, που μπορεί να του συμβεί, αν δε, έχει περάσει μόλις ένας χρόνος και κάτι, από τις εκλογές που τον έφεραν σε ένα αξίωμα, τόσο το χειρότερο.

Ο λόγος για την απόφαση του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα για τη σύζυγο του Ν. Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και η ίδια. Το χειρότερο είναι η ουσία, που πηγάζει από την τυπολατρία του προέδρου και όχι το timing, στο οποίο εστίασαν αρκετοί, καθώς η απόφαση δημοσιοποιήθηκε ελάχιστα 24ωρα πριν την ετυμηγορία για τη μεγάλη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Πέραν όλων αυτών, τίθενται μερικά συγκεκριμένα ερωτήματα, που αντλήσαμε από τις ανακοινώσεις των κ. Βίτσα, από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, και Χρηστίδη, από το Κίνημα Αλλαγής.

Επί της ουσίας λοιπόν, ο διατελέσας αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι ο διορισμός Ζαρούλια «έπρεπε κατ’ ελάχιστον να είχε έλθει στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για συζήτηση». Δεν έγινε…

Ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι η ΝΔ «δεν άλλαξε τον κανονισμό (σ.σ. της Βουλής), ενώ θα μπορούσε». Δεν τον άλλαξε…