ΣΥΡΙΖΑ για νέα μέτρα: Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη και τρέχει πίσω από τις εξελίξεις – Στη Βουλή η δικογραφία για τον Νίκο Παππά

ΣΥΡΙΖΑ για νέα μέτρα: Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη και τρέχει πίσω από τις εξελίξεις

Η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εξαγγελία λήψης νέων μέτρων για την Αττική και άλλες 9 περιοχές της χώρας, λόγω έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση λειτουργεί υπό το δόγμα του «βλέποντας και κάνοντας», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Δεν γίνεται οι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να αφεθούν για μια ακόμη φορά στην τύχη τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Πιστή στο δόγμα της “βλέποντας και κάνοντας” η κυβέρνηση συνεχίζει να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη και να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Συνεχίζει να αντιμετωπίζει την υγεία των πολιτών και την οικονομία με έναν διακόπτη που ανοιγοκλείνει, και αρνείται πεισματικά να λάβει συγκεκριμένα μέτρα όπως:

  • Μαζικά και δωρεάν τεστ
  • Βελτίωση των συνθηκών στα Μέσα Μεταφοράς όπου παρατηρούνται καθημερινά φαινόμενα ακραίου συνωστισμού
  • Εκτεταμένους ελέγχους σε μεγάλους εργασιακούς χώρους που απασχολούν τις μεγαλύτερες εστίες υπερμετάδοσης.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία το ελάχιστο που πρέπει να κάνει είναι η ουσιαστική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων και αν σταματήσει επιτέλους να απορρίπτει την μη επιστρεπτέα ενίσχυση και τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας.

Δεν γίνεται οι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να αφεθούν για μια ακόμη φορά στην τύχη τους.

 

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Νίκο Παππά

Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία για τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών μετά και τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

Η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή καθώς ο εισαγγελέας μετά την εξέταση των μαρτύρων και των προσώπων που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση, προσέκρουσε σε τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού και κατά συνέπεια βάσει νόμου έπρεπε να αποστείλει την δικογραφία στη Βουλή, που είναι η μόνη αρμόδια να διερευνήσει.

Η τακτική δικαιοσύνη θα συνεχίσει την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα (μέλη της οικογένειας Χούρι της εταιρίας CCC) που είναι μεταξύ των μηνυομένων. Σημειώνεται βέβαια ότι ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας έχει χάσει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Γενεύης την υπόθεση με τα €3 εκατ. και υποχρεώνεται να τα επιστρέψει στην CCC.