ΣΥΡΙΖΑ για ΑΟΖ με Αίγυπτο: Μια συμφωνία άρον-άρον δημιουργεί επικίνδυνα – Βολές Νοτοπούλου προς Θεοχάρη για τα μη αδειοδοτημένα καταλύματα

ΣΥΡΙΖΑ γραφεία sooc

Η κυβέρνηση βιάστηκε να αποδεχθεί μειωμένη επήρεια για την Κρήτη, αλλά και να κάνει αποδεκτή τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ρόδου, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό έχει υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα οφείλει να αντιμετωπίσει την σύναψη του παράνομου μνημονίου Τουρκίας – Σαράτζ στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής και όχι συνάπτοντας μια συμφωνία άρον – άρον με την Αίγυπτο που δημιουργεί επικίνδυνα προηγούμενα για τις εθνικές μας θέσεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑγια τη συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου που υπεγράφη σήμερα Πέμπτη (6/8) από τους ΥΠΕΞ των δύο χωρών.

«Ειδικά δε», προσθέτει, «καθώς η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της τη δυνατότητα επέκτασης των χωρικών υδάτων νοτίως και ανατολικά της Κρήτης και διεκδίκησης ισχυρών ευρωπαϊκών κυρώσεων έναντι της παραβίασης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας».

Αναφέρει ότι «αντ’ αυτού, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται από κυβερνητικές πηγές, με τη Συμφωνία που υπεγράφη, η κυβέρνηση βιάστηκε να αποδεχθεί μειωμένη επήρεια για την Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί του Αιγαίου, αλλά και να κάνει αποδεκτή τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ρόδου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «εάν ο κ. Μητσοτάκης είχε δεχθεί την πρότασή μας για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, με σκοπό τη χάραξη ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής, τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης θα ήταν πολύ καλύτερα».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι περιμένει άμεση ενημέρωση για την περαιτέρω αξιολόγηση της Συμφωνίας.

Βολές Νοτοπούλου προς Θεοχάρη για τα μη αδειοδοτημένα καταλύματα

Για ακόμα ένα «ρεσιτάλ ασυνέπειας και αναξιοπιστίας» από τον υπουργό Τουρισμού κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για ακόμα ένα «ρεσιτάλ ασυνέπειας και αναξιοπιστίας» από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη κάνει λόγο η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, με αφορμή τις καταγγελίες ότι στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» έχουν εισέλθει και μη αδειοδοτημένα καταλύματα.

Υπενθυμίζεται πως χθες (Πέμπτη) ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος είχε προβεί στην παραπάνω καταγγελία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είναι απορίας άξιον, πώς… τρύπωσαν στο πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” μη αδειοδοτημένα από το Υπουργείο Τουρισμού καταλύματα».

Σήμερα η κ. Νοτοπούλου υπενθυμίζει πως ένα χρόνο πριν, ο υπουργός Τουρισμού δήλωνε για τη βραχυχρόνια μίσθωση ότι «θα πρέπει να υπάρχει ισονομία με τις άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, “φορολογικά και από κάθε άλλη άποψη”.  Επιπλέον, έκανε λόγο για την ανάγκη να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Είναι απορίας άξιο, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο Υπουργός Τουρισμού την έννοια της ισονομίας!».

Αφού αναφέρει πως «Στο από κάθε πλευρά φειδωλό πρόγραμμα με τον βαρύγδουπο τίτλο -σε σχέση με αυτό που προσφέρει-  “Τουρισμός για Όλους”, κ. Θεοχάρη, έχετε εντάξει στους παρόχους καταλύματος τους ιδιοκτήτες μη αδειοδοτημένων από το Υπουργείο Τουρισμού καταλυμάτων», υπογραμμίζει πως ο υπουργός «για μια ακόμα φορά φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί τη δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει οι αδειοδοτημένες από το Υπουργείο Τουρισμού ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις που στήριξαν και στηρίζουν το “άνοιγμα” του τουρισμού στην δύσκολη φετινή τουριστική σεζόν, που αναγκάστηκαν να δανειστούν κεφάλαια για να επαναλειτουργήσουν, χωρίς έσοδα, μόνο και μόνο για να στηρίξουν την ελληνική οικονομία και να διατηρήσουν θέσεις εργασίας».