ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπίδεκτη μαθήσεως η κυβέρνηση. Δεν διδάχθηκε τίποτα από τις περυσινές φωτιές — Ηλιόπουλος: Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για ενίσχυση της πυροσβεστικής καταρρέουν (βίντεο)

Κατηγορεί την κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για καταπάτηση των δημοκρατικών θεσμών και για καθεστωτική συμπεριφορά.

Μετά τα δείγματα που έδειξε ωστόσο στη φωτιά που κατέκαψε πολλά σημεία της Άνω Βούλας το Σαββατοκύριακο, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι είναι και ανεπίδεκτη μαθήσεως καθώς δεν διδάχτηκε τίποτε από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές σε ΕύβοιαΑττική και Ηλεία.

«Δεν διδάχθηκε τίποτα η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τις περυσινές φωτιές»

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπαίνει και ο ίδιος ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Στυλιανίδης ο οποίος σύμφωνα με παράγοντες της Κουμουνδούρου αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να φέρει εις πέρας κανένα σχέδιο και καμία ειδική αποστολή.

Ανησυχεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  για την ανικανότητα που επέδειξε το επιτελικό κράτος και στην αντιμετώπιση της πρόσφατης πυρκαγιάς και διερωτάται τί μέλλει γενέσθαι εάν πράγματι ακολουθήσει -όπως προβλέπει η ίδια η κυβέρνηση- ένα δύσκολο καλοκαίρι. Την αγωνία της Κουμουνδούρου εντείνει και η διαπίστωση του κ. Οικονόμου πως “όλα λειτούργησαν βάσει πρωτοκόλλου” στοιχείο που καταδεικνύει σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλιόπουλο πως η κυβέρνηση  όχι μόνο δεν έχει καταλάβει τί έχει συμβεί αλλά ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος “έφθασε σε σημείο αυτοθαυμασμού να πει ότι η φωτιά στη Βούλα δείχνει ότι κινούμαστε σε σωστό δρόμο”.

Η κυβερνητική αδιαφορία σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδεικνύεται και από τις δημόσιες καταγγελίες του γαλάζιου δημάρχου Ιστιαίας πως δεν έχει γίνει τίποτε στη Βόρεια Εύβοια ένα χρόνο μετά.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει πως “τρία χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης ξέρει μόνο να κάνει φιέστες και να δίνει υποσχέσεις, όμως τις δύσκολες ώρες κρύβεται πίσω από επιτελικούς και συνεργάτες του”. Όμως, σημειώνει πως “δεν θα κρύβεται για πολύ καθώς έρχεται η ώρα της πολιτικής αλλαγής”.

Ένα χρόνο μετά το αρνητικό ρεκόρ με 1,3 εκατομμύρια στρέμματα γης καμμένα, οι δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη για ενίσχυση της πυροσβεστικής, καταρρέουν μπροστά στα χιλιάδες οργανωτικά κενά της Υπηρεσίας και τις εικόνες πυροσβεστών να δίνουν τη μάχη με κουβάδες μέσα στην Αθήνα τονίζουν παράγοντες της Κουμουνδούρου σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα στη Βούλα.

Σε ό,τι αφορά την Εύβοια, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Εύβοιας Μίλτος Χατζηγιαννάκης σημείωσε πως ένα χρόνο μετά τα αντιπλημμυρικά έργα βρίσκονται στο σημείο μηδέν.

Βούλα Κεχαγιά

 

Ν. Ηλιόπουλος: Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για ενίσχυση της πυροσβεστικής καταρρέουν – Ώρα για πολιτική αλλαγή (βίντεο)

On camera δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, για τις πυρκαγιές και τις δηλώσεις του Γ. Οικονόμου

«Οι πρώτες φωτιές του Ιουνίου μας έφεραν ξανά αντιμέτωπους με το περσινό σκηνικό, αλλά για τον κ. Οικονόμου όλα λειτούργησαν βάσει πρωτοκόλλου», διαμηνύει σε on camera δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, στηλιτεύοντας «τον αυτοθαυμασμό» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Η κυβερνητική αδιαφορία αναδεικνύεται και από τις δημόσιες καταγγελίες του Δημάρχου Ιστιαίας πως δεν έχει γίνει τίποτα στη βόρεια Εύβοια ένα χρόνο μετά», επισημαίνει και καταλήγει: «Τρία χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης ξέρει μόνο να κάνει φιέστες και να δίνει υποσχέσεις. Τις δύσκολες ώρες κρύβεται πίσω από επιτελικούς και συνεργάτες. Όμως δεν θα κρύβεται για πολύ. Έρχεται η ώρα της πολιτικής αλλαγής».

Ακολουθεί πλήρης η δήλωση:

«Οι πρώτες φωτιές του Ιουνίου μας έφεραν ξανά αντιμέτωπους με το περσινό σκηνικό.

Καταστροφές και καμένα σπίτια μέσα στον αστικό ιστό. Αλλά για τον κ. Οικονόμου όλα λειτούργησαν βάσει πρωτοκόλλου. Έφτασε μάλιστα στο σημείο αυτοθαυμασμού να πει ότι η φωτιά στην Βούλα δείχνει πως «κινούμαστε στο σωστό δρόμο»

Ένα χρόνο μετά το αρνητικό ρεκόρ με 1,3 εκατ. στρέμματα γης καμένα, οι δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη για ενίσχυση της πυροσβεστικής, καταρρέουν μπροστά στα χιλιάδες οργανικά κενά της Υπηρεσίας και τις εικόνες πυροσβεστών να δίνουν τη μάχη με κουβάδες μέσα στην Αθήνα.

Η κυβερνητική αδιαφορία αναδεικνύεται και από τις δημόσιες καταγγελίες του Δημάρχου Ιστιαίας πως δεν έχει γίνει τίποτα στη βόρεια Εύβοια ένα χρόνο μετά.

Τρία χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης ξέρει μόνο να κάνει φιέστες και να δίνει υποσχέσεις. Τις δύσκολες ώρες κρύβεται πίσω από επιτελικούς και συνεργάτες. Όμως δεν θα κρύβεται για πολύ. Έρχεται η ώρα της πολιτικής αλλαγής».