Συρία: Ρώσικο πλήγμα στην Τουρκία – Η Τουρκία προσλαμβάνει Σύριους μισθοφόρους για να σταλούν στα ελληνικά σύνορα για πόλεμο

Τουλάχιστον 50 Σύροι μισθοφόροι μαχητές που συνεργάζονται με την Άγκυρα σκοτώθηκαν σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στρατοπέδου εκπαίδευσης στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της συριακής αντιπολίτευσης.

Η αεροπορική επίθεση έγινε σε θύλακα των μισθοφόρων μαχητών στη Συρία (στο στρατόπεδο στρατιωτικής εκπαίδευσης Φαλάκ αλ-Σαμ) κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, δήλωσε εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο 78 μαχητές είναι νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες. Ανέφερε επίσης ότι υποπτεύεται ότι η αεροπορική επίθεση πραγματοποιήθηκε από τη Ρωσία, η οποία είναι στενή σύμμαχος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας.

Η Ρωσία βοηθάει στρατιωτικά το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ στον πόλεμο της Συρίας.

Την περασμένη εβδομάδα, τα τουρκικά στρατεύματα εκκένωσαν μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές τους βάσεις στην περιοχή.

Η Τουρκία προσλαμβάνει Σύριους μισθοφόρους για να σταλούν στα ελληνικά σύνορα για πόλεμο με την Ελλάδα!!!

 

Μετά την προειδοποίηση του Προέδρου της Αιγύπτου Abdel Fattah al-Sisi προς Αναστασιάδη-Μητσοτάκη, έρχονται και από αρμενικής πλευράς προειδοποιήσεις για τουρκοκινούμενους Σύρους μισθοφόρους που πιθανόν να δράσουν στην Ελλάδα

Πληροφορίες ενός Αρμένιου δημοσιογράφου για τουρκοκινούμενους Σύρους μισθοφόρους που πιθανόν να δράσουν στην Ελλάδα αναφέρει η simerini.sigmalive.com.

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι “Οι αρμενικές προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα προέρχονται από τον δημοσιογράφο Abraham Kasparian.

Ο Kasparian, που είναι Αρμένιος γεννηθείς στην Συρία, αποκάλυψε την περασμένη Τετάρτη στο «ArmNews» (21/10/2020) πως μεταξύ Σύρων παραστρατιωτικών στο Ιντλίμπ συζητείται πως «ένας πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι “πολύ πιθανός” και πως υπάρχουν χιλιάδες Σύροι μισθοφόροι έτοιμοι να αναπτυχθούν στα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα». Οι πληροφορίες προέρχονται από συζητήσεις που έχουν διαρρεύσει.

Την αρμενική είδηση την γνωστοποίησε στη διεθνή κοινή γνώμη ο δημοσιογράφος Paul Antonopoulos της «Greek City Times» (23/10/2020).
Ο Kasparian, σύμφωνα με την «Greek City Times», είπε πως υπάρχουν χιλιάδες Σύροι μαχητές στην Τουρκία και η Άγκυρα σχεδιάζει να τους «κάψει» σε μια άλλη περιοχή αφού το Αζερμπαϊτζάν δεν αρκεί για να τους ξεφορτωθεί όλους.

Αυτοί οι μαχητές μετατρέπονται σε εγχώριο πρόβλημα για την Τουρκία και είναι ένας από τους λόγους που ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να τους διασκορπίσει ως μια μετακινούμενη μαχητική δύναμη που εξυπηρετεί τα συμφέροντά του σε Λιβύη και Αζερμπαϊτζάν.

Οι πληροφορίες του Kasparian αναφέρουν πως οι μισθοφόροι θα αναπτυχθούν στα ελλαδοτουρκικά σύνορα στη Θράκη.

Ο Antonopoulos αναφέρει πως ο Kasparian έχει ένα εντυπωσιακό ιστορικό αξιοπιστίας.
Ο Αρμένιος δημοσιογράφος είπε πως οι πληροφορίες του «είναι ένα μεγάλο δώρο για τους φίλους μας τους Έλληνες και τις υπηρεσίες πληροφοριών τους. Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες φίλοι μας και οι υπηρεσίες πληροφοριών τους έχουν ήδη αυτές τις πληροφορίες, αλλά αν δεν τις έχουν – τότε ορίστε.»

Το αν ο Ερντογάν θα στείλει τους Σύρους μισθοφόρους που βρίσκονται στη Λιβύη πίσω στο Ιντλίμπ ή στην Τουρκία, ή αν θα τους αναπτύξει όντως στα ελλαδικά σύνορα, θα φανεί τον επόμενο καιρό, σημειώνει η «Greek City Times».

Η αρμενική αναφορά για τους Σύρους μισθοφόρους έρχεται σε μια στιγμή που η απεσταλμένη του ΟΗΕ στη Λιβύη Stephanie Turco William ανέφερε πως οι ξένοι μισθοφόροι θα αποχωρήσουν από όλες τις περιοχές της Λιβύης μέσα στους επόμενους τρεις μήνες (Associated Press, 23/10/2020).

Το «Syrian Observatory for Human Rights» (22/10/2020) ανέφερε πως περίπου 550 Σύροι μαχητές επέστρεψαν στη χώρα τους την προηγούμενη βδομάδα μετά τη λήξη των συμβολαίων τους με την Τουρκία.

Είχαν προηγηθεί και άλλες επιστροφές τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το SOHR αναφέρει πως υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των μαχητών για τη καθυστέρηση στις καταβολές μισθών από κάποιους διοικητές.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις πληροφορίες της «Greek City Times» αναδημοσίευσε και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας «SANA» (25/10/2020) με τίτλο «Μετά τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν, το τουρκικό καθεστώς ετοιμάζεται να στείλει τρομοκράτες από το Ιντλίμπ στα σύνορα με την Ελλάδα».