Συρία: Πληροφορίες για ρωσική αεροπορική επίθεση κατά τουρκικών δυνάμεων

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν τουρκική αυτοκινητοπομπή στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, τελευταίο προπύργιο των υποστηριζόμενων από την Τουρκία τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το επεισόδιο φέρεται να σημειώθηκε στην περιοχή Κανσάφρα έξω από το κέντρο του Ιντλίμπ. Η ίδια πηγή ανέφερε απώλειες μεταξύ των Τούρκων στρατιωτών ότι περίπου 10 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εξαιτίας αεροπορικών επιθέσεων από αεροσκάφη ρωσικού και συριακού καθεστώτος.

Αρκετά τουρκικά οχήματα κάηκαν και καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Εξάλλου, σύμφωνα μετη Φωνή της Αμερικής, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν στο νότιο τμήμα του Ιντλίμπ εξαιτίας των αεροπορικών επιθέσεων της Ρωσίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν προς υποστήριξη του συριακού στρατού. Ωστόσο, το Παρατηρητήριο στηρίζει την πληροφορία από ανάλυση των στοιχείων της επίθεσης και συγκεκριμένα της διαδρομής της πτήσης των μαχητικών, των πυρομαχικών που χρησιμοποιήθηκαν και του τύπου των αεροσκαφών.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε, τέλος, ότι τα ρωσικά μαχητικά έπληξαν 16 χωριά και οικισμούς νότια του Ιντλίμπ και τρεις περιοχές στα δυτικά του Χαλεπίου.