Συρία: Πέντε παιδιά έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμό σχολείου – Σε πολεμική ετοιμότητα τα τουρκικά παρατηρητήρια στo Iντλίμπ της Συρίας

Τουλάχιστον εννέα άμαχοι, μεταξύ τους και πέντε παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη Συρία από πυραύλους που έπληξαν σχολείο στο Ιντλίμπ, επαρχία στα βορειοδυτικά της χώρας, αναφέρει δελτίο της ανεξάρτητης οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Άλλοι δεκαπέντε άμαχοι τραυματίσθηκαν από τον βομβαρδισμό αυτό στην κοινότητα Σαρμόνι, στα ανατολικά του Ιντλίμπ, ο οποίος έπληξε μία ευρεία ζώνη γύρω από το σχολείο , προσθέτει η ίδια πηγή.

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι, μεταξύ τους δύο γυναίκες και πέντε παιδιά. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο ένα τμήμα του σχολείου είχε διαμορφωθεί σε δομή υποδοχής εκτοπισμένων γυναικόπαιδων.

Παρά την ανακωχή που ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, οι συγκρούσεις έχουν αναζωπυρωθεί στην περιοχή του Ιντλίμπ ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και τζιχαντιστές, ενώ έχουν αρχίσει να επαναλαμβάνονται και οι βομβαρδισμοί από τις εναέριες δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και των Ρώσων συμμάχων του.

 

Σε πολεμική ετοιμότητα τα τουρκικά παρατηρητήρια στo Iντλίμπ της Συρίας

Τα τουρκικά παρατηρητήρια στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας είναι έτοιμα να αντιδράσουν στο ενδεχόμενο μιας πιθανής επίθεσης που θα δεχθούν, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Προηγούμενα μέσα στην εβδομάδα, τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το τουρκικό παρατηρητήριο κοντά στο χωριό Αλσουρμάν στο Ιντλίμπ, περικυκλώθηκε από στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας.

Μία παρόμοια εξέλιξη αναφέρθηκε τον Αύγουστο, στο συριακό χωριό Μορέκ.

Συνολικά υπάρχουν 12 τουρκικά παρατηρητήρια στην επαρχία του Ιντλίμπ.