Συρία: Μακελειό από έκρηξη βόμβας σε περιοχή που ελέγχεται από την Τουρκία – Σουδάν: Τουλάχιστον 20 χωρικοί βρήκαν το θάνατο από ενόπλους στο Νταρφούρ

Συρία: Μακελειό από έκρηξη βόμβας σε περιοχή που ελέγχεται από την Τουρκία

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι άμαχοι, βρήκαν σήμερα τον θάνατο από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα στην πόλη Ρας αλ-Άιν, στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Το OSDH ανέφερε επίσης πως υπάρχουν 19 τραυματίες, μερικοί από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς να είναι σε θέση να προσδιορίσει άμεσα την ταυτότητα των δύο νεκρών αμάχων και του αυτουργού της επίθεσης.

Η πόλη που βρίσκεται στα τουρκο-συριακά σύνορα, στην επαρχία Χασακέ, ελέγχεται από την Τουρκία και τους Σύρους συμμάχους της, που στηρίζουν την επιθετική εκστρατεία που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο από τον τουρκικό στρατό στη βορειοανατολική Συρία για να εκδιωχθούν οι κουρδικές δυνάμεις κι επέτρεψε στην Άγκυρα να πάρει τον έλεγχο στα σύνορά της μιας λωρίδας συριακού εδάφους μήκους 120 χιλιομέτρων και βάθους περίπου 30 χιλιομέτρων, που εκτείνεται από τον Ταλ Αμπάντ έως τον Ρας Αλ- Αιν.

«Αυτή είναι η τρίτη έκρηξη σε τέσσερις ημέρες στο Ρας αλ -Άιν», τόνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του OSDH Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Την Πέμπτη, τέσσερεις άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας, σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου «κοντά στο κτίριο της πολιτικής επιτροπής» της πόλης, πρόσθεσε.

 

Σουδάν: Τουλάχιστον 20 χωρικοί βρήκαν το θάνατο από ενόπλους στο Νταρφούρ

Αστυνομία στο Νότιο Σουδάν

Σφαγή αμάχων έλαβε χώρα την Παρασκευή στο Νταρφούρ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το δυτικό Σουδάν.

Νεκροί από πυρά ενόπλων έπεσαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων δύο γυναικών και παιδιών, που είχαν επιστρέψει στα εδάφη τους στο Νταρφούρ του δυτικού Σουδάν για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, ανακοίνωσε το Σάββατο τοπικός φύλαρχος, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Από την επίθεση στο Νότιο Νταρφούρ υπήρξαν επίσης 20 τραυματίες, δήλωσε ο Ιμπραήμ Αχμάντ, σε τηλεφωνική επικοινωνία από το Χαρτούμ. Ο αριθμός των νεκρών “είναι πιθανό να αυξηθεί επειδή ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση”, πρόσθεσε.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*