Συντάξεις: Καταβάλλονται τα ποσά. Ποιους αφορούν οι… – Μονή Πετράκη: Το σενάριο των θρησκόληπτων που ήθελαν να εκδικηθούν την Ιερά Σύνοδο

Συντάξεις: Καταβάλλονται τα ποσά - Ποιους αφορούν οι σημερινές πληρωμές
Ποιους αφορούν οι σημερινές πληρωμές

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (22/4) συρρέουν στις τράπεζες οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ προκειμένου να λάβουν την σύνταξή τους,

Πολλοί ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, δεν έχουν εξοικειωθεί με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στα τραπεζικά καταστήματα προκειμένου να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους, υπομένοντας την ταλαιπωρία της ουράς.

Σημειώνεται ότι σήμερα καταβάλλονται οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΟΤΕ), για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Αναλυτικά το πρόγραμμα καταβολής των συντάξεων του μήνα Απριλίου

Στις 24 Απριλίου 2020, ημέρα Παρασκευή για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

 

Μονή Πετράκη: Το σενάριο των θρησκόληπτων που ήθελαν να εκδικηθούν την Ιερά Σύνοδο

Μονή Πετράκη: Το σενάριο των θρησκόληπτων που ήθελαν να εκδικηθούν την Ιερά Σύνοδο
Από φανατικούς χριστιανούς που ήθελαν να εκδικηθούν για τις κλειστές εκκλησίες το Πάσχα

Περιπλέκονται τα πράγματα όσον αφορά στις έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό φιάλης υγραερίου στη Μονή Πετράκη. Και αυτό γιατί οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας εξετάζουν ακόμα και το σενάριο η απόπειρα εμπρησμού να συνδέεται με θρησκόληπτους, οι οποίοι ήθελαν να «εκδικηθούν» για τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου σε σχέση με τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας.

Το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τη Μεγάλη Εβδομάδα, υπήρξαν ομάδες θρησκόληπτων που στοχοποίησαν την Ιερά Σύνοδο για την απόφασή της να κλείσουν οι εκκλησίες για τους πιστούς. Η Μονή Πετράκη αποτελεί την «καρδιά» της Ιεράς Συνόδου, ενώ ίσως δεν είναι τυχαίο ότι η φιάλη υγραερίου βρέθηκε ακριβώς μπροστά στην πόρτα του κτιρίου όπου συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος. Το γεγονός ότι το άτομο, το οποίο φαίνεται να πηδάει τη μάντρα και να τοποθετεί τη βαλίτσα με τη φιάλη στην είσοδο του κτιρίου, δεν είχε εμπειρία σε εμπρησμούς, ενδυναμώνει το σενάριο περί δράσης θρησκόληπτων.

Ο επίδοξος εμπρηστής σκόπευε να βάλει φωτιά με κάποιο τρόπο και να προκαλέσει την έκρηξη της φιάλης με το υγραέριο. Ενδεχομένως να προσπαθούσε να πυροδοτήσει τη φιάλη μέσω του σωλήνα που είχε συνδέσει στο στόμιο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ήταν μία «ερασιτεχνική» επίθεση, η οποία με τον τρόπο που επιχειρήθηκε να γίνει έθετε σε κίνδυνο και τον ίδιο τον εμπρηστή.

Την ίδια ώρα, όμως, δεν έχει αποκλειστεί και η εκδοχή η επίθεση να προέρχεται από κάποια από τις ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου που εναντιώνονται στην Εκκλησία. Πρόσφατα άλλωστε άγνωστοι είχαν επιτεθεί σε εκκλησία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ και στο παρελθόν έχουν υπάρξει βανδαλισμοί Ιερών Ναών. Το σενάριο να πρόκειται για ενέργεια της οργάνωσης «Εικονοκλαστική Σέχτα», η οποία είχε τοποθετήσει το 2018 εκρηκτικό μηχανισμό στον Aγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι, απομακρύνεται. Και αυτό διότι η συγκεκριμένη οργάνωση έχει πείσει τους αστυνομικούς ότι μπορεί να κάνει πιο οργανωμένα χτυπήματα.

Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου: Ο μηχανισμός τοποθετήθηκε τη νύχτα

Για την τοποθέτηση της φιάλης υγραερίου στη Μονή Πετράκη οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει το άτομο που τοποθέτησε το μηχανισμό, χωρίς όμως να διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του.

Η βαλίτσα, η φιάλη και οι σωλήνες έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.