Συνεδριάζει την Κυριακή 29/5 η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ — Σωκ. Βαρδάκης: «Ουσιαστική ελάφρυνση των νοικοκυριών μόνο μέσω πραγματικής επιστροφής μέρους της ρήτρας αναπροσαρμογής»

Εκλογή νέου γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. την Κυριακή 29/5 – Έναρξη με ομιλία του Αλ. Τσίπρα στις 10 το πρωί

Εκλογή νέου γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας θα πραγματοποιηθεί στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα σημάνει την αναδιοργάνωση και την ανανέωση του κόμματος στον δρόμο για την πολιτική αλλαγή.

Η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Κυριακή 29 Μαΐου. Η συνεδρίαση θα είναι μονοήμερη. Τις εργασίες θα ανοίξει με ομιλία του ο προέδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στις 10 π.μ. και θα λήξουν στις 6 μ.μ.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξη της συνεδρίασης είναι: η εκλογή γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής, η εκλογή Πολιτικής Γραμματείας και η έγκριση του Κώδικα Δεοντολογίας και του Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Να θυμίσουμε ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απαρτίζεται από 300 μέλη, άμεσα εκλεγμένα από τη βάση του κόμματος, όπως ψηφίστηκαν στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές με την εφαρμογή και των ποσοστώσεων που έχουν αποφασιστεί στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της νέας Κεντρικής Επιτροπής είναι η εφαρμογή της ποσόστωσης 50-50 για γυναίκες και άνδρες, που αποτελεί μια σημαντική καινοτομία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κεντρική εφορευτική επιτροπή, που έχει συνεδριάσει τουλάχιστον δύο φορές μέσα στην εβδομάδα, ολοκλήρωσε την εξέταση των ενστάσεων με βάση τη διαδικασία που είχε αποφασιστεί χωρίς να έχει υπάρξει κάποια αλλαγή σε σχέση με τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

 

Σωκ. Βαρδάκης: «Ουσιαστική ελάφρυνση των νοικοκυριών μόνο μέσω πραγματικής επιστροφής μέρους της ρήτρας αναπροσαρμογής»

«Για μια ακόμη φορά η ΝΔ προτίμησε τα επιδερμικά μέτρα, αντί να μεριμνήσει για την ουσιαστική ανακούφιση όλων των νοικοκυριών -που διαλύονται οικονομικά από τους εξωφρενικούς λογαριασμούς ρεύματος και τη γενικότερη ακρίβεια- μέσω πραγματικής επιστροφής που θα φτάσει στην τσέπη του καταναλωτή, χωρίς παρεμβάσεις», τονίζει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με αφορμή την απόρριψη της τροπολογίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, για επιστροφή μέρους της ρήτρας αναπροσαρμογής στους πολίτες, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης τονίζει:

«Παρότι από το περασμένο καλοκαίρι είχαμε επισημάνει τα επικίνδυνα επακόλουθα της εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής στη χώρα μας, η κυβέρνηση μας χλεύαζε και μιλούσε για αυξήσεις 2 – 3 ευρώ τον μήνα.

Με τεράστια καθυστέρηση και με τη φτωχοποίηση της κοινωνίας να συντελείται με ταχύτατους ρυθμούς, η κυβέρνηση κατέθεσε και υπερψήφισε μία τροπολογία λήψης μέτρων για επιστροφή μέρους της ρήτρας, με συμψηφισμούς και υπό προϋποθέσεις.

Για μια ακόμη φορά η ΝΔ προτίμησε τα επιδερμικά μέτρα, αντί να μεριμνήσει για την  ουσιαστική ανακούφιση όλων των νοικοκυριών -που διαλύονται οικονομικά από τους εξωφρενικούς λογαριασμούς ρεύματος και τη γενικότερη ακρίβεια- μέσω πραγματικής επιστροφής που θα φτάσει στην τσέπη του καταναλωτή, χωρίς παρεμβάσεις.

Η τροπολογία που καταθέσαμε χθες και απέρριψε η κυβέρνηση, διασφάλίζε ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα παρέχεται με γνώμονα την πραγματική περίοδο κατανάλωσης (1/12/21 – 31/5/22) και όχι την περίοδο έκδοσης των λογαριασμών, που προέβλεπε η τροπολογία του ΥΠΕΝ.

Η κυβέρνηση επέλεξε να μην κακοκαρδίσει τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας με την επιβολή έκτακτης εισφοράς, αγνοώντας την αντιπρότασή μας το ποσό της έκτακτης εισφοράς να υπολογιστεί για μεγαλύτερο διάστημα, από τον Ιούλιο του 2021 και να υπολογιστούν τα υπερκέρδη με βάση το κόστος παραγωγής.

Φτάνει ο στρουθοκαμηλισμός, φτάνει η αδιαφορία, φτάνει η κοροϊδία. Η κυβέρνηση παρά την κατακραυγή και την εξαθλίωση που έχει προκαλέσει στην κοινωνία με τις πολιτικές της, συνεχίζει να στέκεται απέναντι στον πολίτη».