Συναυλία για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής

Συναυλία με ελεύθερη είσοδο για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή διοργανώνουν την Δευτέρα (8.30 μ.μ.) το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και ο Δήμος Ν. Φιλαδελφείας-Ν. Χαλκηδόνας στον Πολυχώρο Δροσίνη στη Ν. Χαλκηδόνα.

«Σμύρνη, Μούσα μου» είναι ο τίτλος της μουσικής βραδιάς, καθώς μέχρι σήμερα το σμυρναίικο τραγούδι γονιμοποιεί πολύτροπα τον λαϊκό μελωδικό πολιτισμό.

Θα παίξουν ο Μπάμπης Τσέρτος με την ορχήστρα του και την Σοφία Μέρμηγκα. Φιλική συμμετοχή Χρόνης Αμανατίδης, Νάντια Καραγιάννη, Νίκος Καραγιάννης, Γιάννης Λεμπέσης, Μαριώ και Κώστας Σκόνδρας.

Στην εκδήλωση, που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν, θα μιλήσουν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού της Ιδρύματος, Μαρία Αντωνιάδου, ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνος Γιάννης Βούρος, και συγγραφέας-δημοσιογράφος, Ηλίας Βολιότης-Καπετανάκης.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, η «Σμύρνη είναι το πολύστροφο χωνευτήρι των λαών και των πολιτισμών. Η κοσμοπολίτικη κυψέλη, όπου άλλοτε σμίγουν και άλλοτε συγκρούονται η Ανατολή με την Δύση, μελωδίες και ρυθμοί, η πρόοδος με την συντήρηση, η κίνηση με την νωχέλεια, η ευφυία με τις μικρότητες των συνοίκων λαών, μα πάντα το τρένο προχωρά μπροστά. Η Σμύρνη είναι πολυεθνική γιορτή, για αυτό κρατάει τόσο λίγο… Η Σμύρνη είναι τ’ απάνθισμα της αντοχής, του μόχθου, της δημιουργίας και της αναγέννησης.