Συνέλαβαν 5 μέλη του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum

Η αστυνομία εισέβαλε στο Πολιτιστικό Κέντρο Idil, όπου το Grup Yorum διεξήγαγε τις δραστηριότητές του. Η αστυνομία περικύκλωσε το τετράγωνο του κτιρίου με εκατοντάδες ειδικές μονάδες και τεθωρακισμένα οχήματα. Οι κρατικές δυνάμεις για άλλη μια φορά μπήκαν βίαια στο Πολιτιστικό Κέντρο σπάζοντας την πόρτα.

Οι βίαιες επιθέσεις και η καταστολή κατά του επαναστατικού μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum δεν τελειώνουν ποτέ. Η κυβέρνηση απαγορεύει όλες τις συναυλίες τους τα τελευταία χρόνια, στις οποίες τελικά συμμετείχαν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Ο θάνατος, των μαρτύρων, μελών του συγκροτήματος, της Helin Βölek και του Ibrahim Gökçek ακούστηκε σε όλο τον κόσμο και τιμήθηκαν από δέκα χιλιάδες ανθρώπους και η αντίστασή τους γράφτηκε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Δηλώσεις αλληλεγγύης, διαδικτυακές εκδηλώσεις, δεκάδες διεθνείς συναυλίες αλληλεγγύης, συνεντεύξεις Τύπου, χιλιάδες δράσεις πραγματοποιήθηκαν για την υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων τους.

Μέχρι την τελευταία αναπνοή τους, τα μέλη της οικογένειάς τους προσπάθησαν να αποτρέψουν την κυβέρνηση στην Τουρκία να τους δολοφονήσει. Το καθεστώς επιδιώκει τώρα ανοιχτά εκδίκηση για την ευρείας κλίμακας αλληλεγγύη που δημιουργήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της μεγαλειώδης αντίστασης, της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου.

Η μητέρα της Helin, Aygül Bilgi και ο πατέρας του Ibrahim, Ahmet Gökcek δικάζονται τώρα για την εκτέλεση μιας δράσης για την υπεράσπιση της ζωής των παιδιών τους, στην πλατεία Ταξίμ. Η επίθεση της αστυνομίας σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Idil είναι άλλη μια ενέργεια εκδίκησης από τις αστυνομικές δυνάμεις του βίαιου καθεστώτος στην Τουρκία, η αδικία του οποίου έχει αποκαλυφθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. 5 μέλη του Grup Yorum τέθηκαν υπό κράτηση για μια ακόμη φορά, μόνο και μόνο επειδή ήταν στο Πολιτιστικό τους Κέντρο, κατά τη διάρκεια της επιδρομής της αστυνομίας σήμερα. Κρατούνται στο πολιτικό τμήμα του αρχηγείου της αστυνομίας στην Ιστανμπούλ.

Πηγή: katiousa.gr