Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο – Γεννηματά: Ασυγχώρητη καθυστέρηση της κυβέρνησης και στη Δυτική Αττική

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει το πρωί της Δευτέρας την πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει σήμερα, Δευτέρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 11.00 π.μ. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

 

Γεννηματά: Ασυγχώρητη καθυστέρηση της κυβέρνησης και στη Δυτική Αττική

Η Φώφη Γεννηματά καταλόγισε στην κυβέρνηση «ασυγχώρητη καθυστέρηση» για τη Δυτική Αττική, μετά τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα, που έχει ως αποτέλεσμα ένα νέο σκληρό lockdown στην περιοχή.

Η κ. Γεννηματά, σε ανακοίνωσή της, πρόσθεσε πως πρόκειται για «μια πολύ μεγάλη βιομηχανική περιοχή και παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση άφηνε πλήρως ανεξέλεγκτη την κατάσταση. Με πολλούς εργοδότες να παραβιάζουν τους κανόνες προστασίας των εργαζομένων, ακόμη και να παρανομούν απασχολώντας εργαζομένους σε αναστολή εργασίας. Φυσικά χωρίς καμία μέριμνα για τεστ σε μαζικούς εργασιακούς χώρους».

Επιπλέον επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας πως «αντί να εφαρμόσει επιτέλους ένα σχέδιο με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, συνεχίζει με τη λογική βλέποντας και κάνοντας με αποτέλεσμα να τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Το θέμα της τήρησης των μέτρων από τους πολίτες έχει σχέση με πειθώ, αξιοπιστία, ουσιαστικούς ελέγχους και όχι με αυταρχισμό και απειλές των υπουργών. Λάθη και καθυστερήσεις επαναλαμβανόμενα, με μεγάλο κόστος για τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων», κατέληξε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*