Συνάντηση Μητσοτάκη με τους δημάρχους Δυτικής Αθήνας – “Ένοχη σιωπή” της ΝΔ για τη νέα χυδαιότητα Μπογδάνου

Συνάντηση με τους δημάρχους της Δυτικής Αθήνας είχε ο Πρωθυπουργός

Στο Περιστέρι βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιώντας σύσκεψη με τους δημάρχους της Δυτικής Αθήνας. Στο “τραπέζι” τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ξεχωριστά κάθε περιοχή.

«Είναι μία ευκαιρία να μπορέσω να δώσω κι εγώ κάτι πίσω σε μία περιοχή με την οποία αισθανόμουν πάντα ότι είχα ιδιαίτερες σχέσεις, με τίμησε και με τιμά πάρα πολλά χρόνια», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας, το απόγευμα της Τετάρτης (15/09), στο Περιστέρι, εξειδικεύοντας τα προβλήματα των περιοχών τους που αναζητούν λύσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τους δήμους και για τα οποία η συνδρομή της κεντρικής διοίκησης θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επίλυσή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισημαίνει πως ο ίδιος είναι ενημερωμένος προσωπικά μιας και αποτελεί συνειδητή του επιλογή από το ξεκίνημα της πολιτικής του σταδιοδρομίας να πολιτεύεται στη συγκεκριμένη περιοχή ενώ σήμερα είναι βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν τέτοια η πίεση των δύο πρώτων ετών, που μία σειρά προτεραιότητες της Δυτικής Αθήνας δρομολογούνται αυτή την περίοδο και χαίρομαι που αναγνωρίζετε ότι υπάρχει μία καλή συνεργασία για την επίλυση μιας σειράς θεμάτων», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός. Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναλυτική συζήτηση για σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ξεχωριστά κάθε περιοχή, όπως, μεταξύ άλλων, για τα δίκτυα ύδρευσης, για τα έργα οδοποιίας, για τις γραμμές μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης που χρειάζονται υπογειοποίηση των καλωδίων, για τις δυσκολίες στον τομέα της Υγείας, για θέματα πολεοδομικού ενδιαφέροντος αλλά και για τη διασύνδεση των περιοχών με το Μετρό.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα παραβατικότητας που αντιμετωπίζουν περιοχές υπογραμμίζοντας πως απαιτείται καλύτερος συντονισμός μεταξύ των αρμόδιων αρχών και της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα. Συζητήθηκε, επίσης, η υλοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ενώ υπογραμμίστηκαν εκκρεμή ζητήματα σχετικά με την έλλειψη συγκεκριμένων ειδικοτήτων προσωπικού από τους Δήμους. Ενόψει και του επερχόμενου χειμώνα η συζήτηση στράφηκε και στις αντιπλημμυρικές εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να αποτραπούν μεγάλα προβλήματα εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων ενώ συζητώντας για θέματα Πολιτικής Προστασίας τονίστηκε η άμεση επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στη φωτιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Ποικίλο Όρος και αντιμετωπίστηκε σε ταχύτατο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να διασωθεί ένας μεγάλος πνεύμονας πρασίνου.

Συνάντηση με τους δημάρχους της Δυτικής Αθήνας είχε ο Πρωθυπουργός

Συνάντηση με τους δημάρχους της Δυτικής Αθήνας είχε ο Πρωθυπουργός

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, Σταύρος Τσίρμπας, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός, ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Στέφανος Βλάχος, ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας και ο Δήμαρχος Ιλίου, Νικόλαος Ζενέτος.

Συμμετείχαν, επίσης, ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, o Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης καθώς και ο βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος.

 

“Ένοχη σιωπή” της ΝΔ για τη νέα χυδαιότητα Μπογδάνου με τα ονόματα νηπίωνΚυριάκος Μητσοτάκης και Κωνσταντίνος ΜπογδάνοςΚυριάκος Μητσοτάκης και Κωνσταντίνος Μπογδάνος 

Με αμηχανία, που καταλήγει σε κάλυψη, αντιμετώπισε η κυβέρνηση το γεγονός ότι ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος έδωσε στη δημοσιότητα ονόματα προσφυγόπουλων που φοιτούν σε νηπιαγωγείο της Αθήνας.

Σε δύσκολη θέση φέρνει για άλλη μία φορά τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής της Α Αθηνών, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος ξεπέρασε κάθε όριο δίνοντας στη δημοσιότητα λίστα με ονόματα προσφυγόπουλων που φοιτούν σε νηπιαγωγείο της Αθήνας, καθώς και το όνομα της νηπιαγωγού.

Ο κ. Μπογδάνος αναδημοσίευσε χυδαίο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Mea Culpa, η οποία μέχρι τις εκλογές του 2019 ανήκε στον ίδιο, και έκανε λόγο για “σοκαριστικό κατάλογο”, επειδή πολλά από τα ονόματα δεν ήταν ελληνικά… Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θέλησε να παίξει με ακροδεξιά αντανακλαστικά μερίδας “Ελλήνων”, αλλά και παρότρυνε σαφέστατα σε ρατσιστικό μίσος εκθέτοντας τα ονόματα των παιδιών και της εκπαιδευτικού.

Η νέα αυτή απρέπεια του κ. Μπογδάνου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν τη διαγραφή του, τονίζοντας ότι διαφορετικά η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ταυτίζονται με άθλιες και μισάνθρωπες πρακτικές.

Η ΝΔ πάντως μένει στην εξήγηση του βουλευτή ότι δεν είχε ελέγξει το περιεχόμενο του link που αναπαρήγαγε στο twitter και επί του παρόντος δεν δίνει συνέχεια στο θέμα, ελπίζοντας ότι θα ξεχαστεί.

Με τον τρόπο αυτό όμως ουσιαστικά καλύπτει τον κ. Μπογδάνο, ο οποίος ναι μεν κατέβασε το RT μετά το θόρυβο, αλλά στη συνέχεια σε ραδιοφωνική εκπομπή του επέμεινε για “πρόβλημα που δημιουργεί συνθήκες διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής” και κάλεσε όποιον “δεν το καταλαβαίνει να πάρει την πολιτική ορθότητα αγκαλιά και να φύγει”.

Κυβερνητικά στελέχη υποστήριζαν πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απελπισία για αυτό και προσπαθεί να προσδώσει ακραία χαρακτηριστικά στη ΝΔ και στον κ. Μητσοτάκη, έκαναν λόγο για παραληρηματική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου και ήθελαν σαφώς να αφήσουν το θέμα πίσω τους.

Κεντρώοι και φιλελεύθεροι της ΝΔ ωστόσο δεν ήταν επίσης καθόλου ενθουσιασμένοι με τη νέα αθλιότητα του βουλευτή, ο οποίος εφαρμόζει για άλλη μία φορά τη γνωστή τακτική τραμπικών ακροτήτων προς άγραν ψήφων.

Η έμμεση πλην σαφής κάλυψη της ΝΔ και του Μαξίμου στον κ. Μπογδάνο εντάσσεται όμως προφανώς στο πλαίσιο του αντι- ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Και αυτό καθώς παρά τις διαψεύσεις αποτελεί κοινή παραδοχή στο γαλάζιο στρατόπεδο ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για πρόωρες εκλογές, πιθανότατα και πριν το καλοκαίρι του 2022. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός βέβαια, όπως διαμήνυσε και στη ΔΕΘ, στοχεύει για άλλη μία φορά στην κρίσιμη κεντρώα ψήφο, η οποία το 2019 στάθηκε καθοριστική για την αυτοδυναμία.

Όμως αφενός στο Μαξίμου έχουν λόγο να πιστεύουν ότι μερίδα πασοκογενών ψηφοφόρων της ΝΔ δεν ενοχλείται από Μπογδάνους, αφετέρου αποτελεί ανομολόγητη αλήθεια ότι το κυβερνών κόμμα φοβάται τις διαρροές εκ δεξιών, οπότε θέλει να “ψωνίσει” και από σκληρά δεξιά “εκλογικά καλάθια”. Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα δήλωσε, αναφερόμενος στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ότιδεν κρατά ούτε δεξιόμετρα, ούτε αριστερόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπογδάνος είχε αρχικά “κοπεί” από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ το Φεβρουάριο του 2019, επειδή όταν οπαδός της Χρυσής Αυγής σχολίασε ανάρτηση του στο twitter για την ΕΡΤ ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ τανκς στο ραδιομέγαρο, ο τότε “δημοσιογράφος” απάντησε “Ψηφίστε σωστά και το έχουμε”.

Την υποψηφιότητα του κ.Μπογδάνου στην Α Αθήνας προωθούσε σημειωτέον ενθέρμως ο Άδωνις Γεωργιάδης και μάλιστα κατά την κοπή της πίτας του τον είχε αναφέρει ως υποψήφιο της ΝΔ στην Α΄Αθήνας παρακάμπτοντας εντελώς την κομματική ιεραρχία και διαδικασία.

Όμως μέχρι το Μάιο όλα αυτά είχαν ξεχαστεί και ο κ.Μπογδάνος συμπεριελήφθη τελικά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α Αθήνας, στο πλαίσιο ακριβώς του αντι- ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Έκτοτε, ο βουλευτής της Α Αθήνας έχει φέρει πολλάκις σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, αλλά παρόλα αυτά απολαμβάνει ασυλίας καθώς στη ΝΔ σκέπτονται πονηρά ότι μπορεί να φέρνει και κάποιες ψήφους ακραίων.

Έτσι μεταξύ άλλων ο κ. Μπογδάνος είχε υποστηρίξει ότι “βεβαίως πρόσφυγες μπορούν να “φιλοξενηθούν” σε ξερονήσια” αφού πρέπει “να ξεπεράσουμε τα μετεμφυλιακά κόμπλεξ”. Είχε συμμετάσχει σε εκδήλωση στην πλατεία Βικτωρίας ακραίων δεξιών στοιχείων, που δήλωναν «αγανακτισμένοι» με τους πρόσφυγες, στην οποία παραβρέθηκε και ο Ηλίας Κασιδιάρης, αλλά η κυβέρνηση τότε είχε δηλώσει ότι κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να συμμετέχει σε όποια εκδήλωση επιθυμεί. Στη συνέχεια στοχοποίησε δημοσιογράφους, που κατέγραψαν το γεγονός.

Εν τω μεταξύ τον περασμένο Ιούλιο το πανελλήνιο έμαθε ότι η παρασημοφόρηση διασώστη προσφύγων από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα προχωρούσε από ένα…tweet του κ.Μπογδάνου, που πανηγύριζε. Και με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο κ. Μπογδάνος “αθώωσε” τη Χούντα για το Κυπριακό.

Η τακτική του κ.Μπογδάνου προς άγραν ψήφων είναι σαφής. Είναι γεγονός δε ότι εξελέγη στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Το ερώτημα είναι όμως πόσες ψήφους τελικά θα διώξει σε σχέση με αυτές που φέρνει…

Βίκυ Σαμαρά