Συμφωνία Πρεσπών: Η πρώτη «συγγνώμη» στον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ηλιόπουλος: Περιμένουμε άλλες 157

Ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι ο πρώτος από τη ΝΔ που με δηλώσεις για την Συμφωνία των Πρεσπών, ζήτησε ουσιαστικά «συγγνώμη» από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για όσα είχαν πει εναντίον του και ιδίως ότι πρόκειται για συμφωνία που βλέπει τα εθνικά συμφέροντα. Η στάση της αυτή είχε πυροδοτήσει εκρήξεις ακροδεξιών που εν χορώ έκαναν επιθέσεις κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας του προδότες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ισχυρίστηκε πως ουδέποτε χαρακτήρισε «προδότη» τον Αλέξη Τσίπρα ή κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αντίθετα «μάλωνε» όσους το υποστήριζαν.

«Όταν έγιναν οι Πρέσπες πάρα πολλοί έλεγαν ότι ο Τσίπρας είναι προδότης. Εγώ ο Άδωνις Γεωργιάδης έβγαινα σε εκπομπές, έβγαινα στο Βελίδειο και έλεγα δεν είναι προδότης και δεν επιτρέπω να λέτε τέτοια για τον πρωθυπουργό της χώρας. Δεν μπορεί η πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα να γίνει “εσύ είσαι προδότης” – “όχι εσύ είσαι προδότης”. Αυτό θα βλάψει την Ελλάδα πολύ και έχει ευθύνη ο κ. Τσίπρας να το σταματήσει. Δεν θεωρώ προδότη τον κ. Τσίπρα ή κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών στις 23 Ιανουαρίου του 2019 έλεγε άλλα: «Η δική μας παράταξη είναι πιστή στο δάκρυ του αείμνηστου Εθνάρχου Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη Μακεδονία, αλλά και η δική σας -θα πω- πρώην παράταξη, κύριε Μπόλαρη, πιστή σε αυτά που έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Για σας, κυρία Κουντουρά, δεν έχω να πω τίποτα. Καταλαβαίνω ότι είναι ωραίο το υπουργείο Τουρισμού και προδώσατε μία ολόκληρη ιστορία σε “άλλες” ιδέες. Ασφαλώς, και εσείς καλά γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση μισός ψηφοφόρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων να σας ψήφιζε για βουλευτή, για να σας πει να ψηφίσετε αυτή τη συμφωνία, αλλά είναι προφανέστατο ότι θα το κάνετε μόνο για ίδιον όφελος. Και είναι πραγματική ντροπή. Δεν έχετε την παραμικρή πολιτική νομιμοποίηση να το κάνετε».

Νάσος Ηλιόπουλος: Περιμένουμε άλλες 157 συγγνώμες

«Η πρώτη συγγνώμη για τη συμφωνία των Πρεσπών ήρθε από τον κ. Γεωργιάδη σήμερα» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

«Από τον κ. Γεωργιάδη που δήλωνε ότι «η Μακεδονία δόθηκε» με «εξαγορά ψήφων» μέσα στην Βουλή.

Από τον κ. Γεωργιάδη που χειροκροτούσε τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αντάλλαξε το όνομα της Μακεδονίας» με την μη περικοπή των συντάξεων.

Το πρόβλημα που έχει όμως ο κ. Γεωργιάδης είναι ότι οφείλει εξηγήσεις σε όσους τον πίστεψαν προεκλογικά.

Εμείς έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας. Ξέρουμε ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών υπερασπιστήκαμε την ειρήνη και τα πραγματικά δημοκρατικά συμφέροντα του λαού μας.

Η πρώτη συγγνώμη λοιπόν ήρθε, περιμένουμε άλλες 157».