Συμβούλιο της Ευρώπης κατά Ελλάδας για τις συνθήκες στις δομές προσφύγων και… – Σε πανικό οι Τούρκοι μετά την κίνηση ματ της Ελλάδας

Συμβούλιο της Ευρώπης κατά Ελλάδας για τις συνθήκες στις δομές προσφύγων και τις καταγγελλόμενες επαναπροωθήσεις

Ο Νότης Μηταράκης χαρακτηρίζει ως «προπαγάνδα» τις καταγγελίες για επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών

Σε μια έκθεση 30 σελίδων που πρόκειται να δημοσιευτεί σήμερα, με προεπισκόπηση από το Playbook του POLITICO, η επιτροπή κατά των βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT) προτρέπει τις ελληνικές Αρχές να αλλάξουν την προσέγγισή τους στην κράτηση των προσφύγων και μεταναστών και να διασφαλίσουν ότι οι αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και ανθρωπιά. Επιπλέον, επιστρέφει στο ζήτημα των επαναπροωθήσεων – που η Ελλάδα πάντα αρνείται – μια πρακτική που είναι παράνομη βάσει του διεθνούς δικαίου και η οποία φέρεται να περιλαμβάνει τη Frontex, τον οργανισμό συνόρων της ΕΕ.

Μια αντιπροσωπεία του CPT πραγματοποίησε ad-hoc επίσκεψη «ταχείας απόκρισης» στην Ελλάδα τον Μάρτιο, η έκθεση εστάλη στην ελληνική κυβέρνηση και δημοσιεύθηκε με απάντηση από την Αθήνα. Το CPT «έλαβε και πάλι συνεπείς και αξιόπιστες καταγγελίες… για κράτηση ξένων υπηκόων, κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων και στη συνέχεια ώθηση πίσω στα σύνορα του ποταμού Έβρου προς την Τουρκία», αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας ότι υπήρχαν επίσης «ισχυρισμοί σχετικά με πράξεις από την ελληνική ακτοφυλακή για να αποτρέψει τα πλοία που μεταφέρουν μετανάστες να φτάσουν σε οποιοδήποτε ελληνικό νησί».

Η Ελλάδα, από την πλευρά της, αρνείται τα ευρήματα. Ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, είπε ότι υποστηρίζει απόλυτα τη θέση του ότι οι αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τις επιστροφές είναι «προπαγάνδα». Ο υπουργός είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση προστατεύει τα σύνορά της «σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

 

Σε πανικό οι Τούρκοι μετά την κίνηση – ματ της Ελλάδας – Ψάχνουν απελπισμένα «απάντηση»

Σε πανικό οι Τούρκοι μετά την κίνηση – ματ της Ελλάδας – Ψάχνουν απελπισμένα «απάντηση»

Το καθεστώς Ερντογάν βρίσκεται σε πανικό καθώς αναζητά απεγνωσμένα την «απάντηση» στα ελληνικά F-35!

Η Ελλάδα προχώρησε σε κίνηση… ματ στην αεράμυνά της καθώς μετά τα Rafale, τα ελληνικά φτερά θα κοσμούν και τα πανίσχυρα F-35, κάτι που έφερε στην Άγκυρα τρόμο και απόγνωση!

Έτσι όπως τα έχει κάνει η Τουρκία και η προκλητική εξωτερική της πολιτική, οι διέξοδοι που έχει είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι ΗΠΑ δεν «καίγονται» ιδιαίτερα να πουλήσουν στην Τουρκία, η Γαλλία ούτε το… συζητάει και η επιλογή της Ρωσίας είναι μονόδρομος.

Η Τουρκία έδειξε (και δείχνει) έντονο ενδιαφέρον για τα Su-35. Ένα αεροσκάφος με πολύ χαμηλότερο κόστος από τα αμερικανικά F-35, η αγορά των οποίων όμως θα γίνει αρκετά «αλμυρή» για την Άγκυρα καθώς θα πρέπει να τα εξοπλίσει και να τα συνδέσει με τις υποδομές της.

Για όσους γνωρίζουν, η διαφορά των F-35 με τα Su-35 είναι χαοτική, καθώς το ρωσικό αεροσκάφος είναι πιο ευέλικτο μεν, ωστόσο το αμερικανικό μοντέλο είναι εξοπλισμένο στο έπακρο και διαθέτει τεχνολογία stelth.

Αν θέλετε να το κάνουμε ακόμη πιο ειδικά, η Ελλάδα διαθέτει πλέον και Rafale, τα οποία προκαλούν τρόμο στην Τουρκία, μόνο και μόνο στο άκουσμά τους. Δεν ξεχνιέται εύκολα άλλωστε το κάζο στη Συρία…