Στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας προσκεκλημένος της γαλλικής γερουσίας – Αχτσιόγλου: Ασφαλιστικό ακραίας μονομέρειας

Στην γαλλική γερουσία θα μιλήσει αύριο ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο την διεύρυνση της ΕΕ.

Στο Παρίσι θα βρίσκεται αύριο ο Αλέξης Τσίπρας καθώς θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα που διοργανώνει η γαλλική γερουσία με θέμα την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην σημασία που έχει η Συμφωνία των Πρεσπώνγια το ξεκλείδωμα της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Παράλληλα, θα υπενθυμίσει πως η περίοδος (2014-2017) κατά την οποία είχε παγώσει η διαδικασία διεύρυνσης από την ΕΕ επιδείνωσε σημαντικά την σταθερότητα στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και θα ζητήσει από την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα αναμένεται να πει πως ειδικά η Γαλλία οφείλει να συμβάλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα συναινώντας στο ξεπάγωμα της ενταξιακής διαδικασίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στις 20/2 στην συνεδρίαση του PES (Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές) στις Βρυξέλλες, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σημειωτέον πως ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει αύριο νωρίς το πρωί συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον «Alpha” (Εκτός Γραμμής) με έμφαση στα ελληνοτουρκικά, το μεταναστευτικό, αλλά και την διαδικασία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε εμφανώς ενισχυμένος από την διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του αφού το κείμενο απολογισμού της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε ομόφωνα, ενώ ο οδικός χάρτης για το συνέδριο πέρασε παμψηφεί μόνο με μία ψήφο κατά. Επιπλέον, η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής που ανήκει στους λεγόμενους «προεδρικούς» του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε στις ψηφοφορίες που έγιναν σε τρεις τροπολογίες που κατέθεσε η εσωκομματική αντιπολίτευση (53) με αποτέλεσμα αυτές να απορριφθούν.

Πρόκειται για την περίφημη τροπολογία για τα νέα μέλη του κόμματος, για την οποία η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής απέρριψε την πρόταση των 53 που υποστηρίχθηκε και από τα «παλαιά» στελέχη για αυτοπρόσωπη παρουσία στις οργανώσεις ως προϋποθέσεις για την συμμετοχή τους.

Επίσης, μία δεύτερη τροπολογία που επίσης δεν πέρασε αφορούσε το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ κι εστιαζόταν στην πρόταση του Π. Λάμπρου να μην αλλάξει η ονομασία και να παραμείνει ως έχει. Η τρίτη τροπολογία της μειοψηφίας που δεν εγκρίθηκε αφορούσε την διαφωνία των 53 με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να εκλεγούν στην νέα Κεντρική Επιτροπή των 251 που θα αναδειχθεί από το Συνέδριο , 50 μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας με ποσόστωση

 

Αχτσιόγλου: Ασφαλιστικό ακραίας μονομέρειας

«Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε εξαφανίζει το φύλλο συκής με το οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε να εξαπατήσει τους χαμηλοσυνταξιούχους», δηλώνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι «ο υποτιθέμενος μηχανισμός στήριξης που θα αντικαθιστούσε δήθεν τη 13η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος».

Η κ. Αχτσιόγλου σημειώνει πως «η κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου επιβεβαιώνει τη συνέπεια της κυβέρνησης σε πολιτικές ακραίας μονομέρειας υπέρ των ελαχίστων και εις βάρος των πολλών». Επ’ αυτού αναφέρει: «Μείωση εισοδήματος για 9 στους 10 συνταξιούχους και αύξηση εισφορών για 9 στους 10 επαγγελματίες».

«Αυτή είναι η νέα κανονικότητα του κ. Βρούτση και της Νέας Δημοκρατίας», σχολιάζει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*