Στο Ισραήλ ο Μητσοτάκης: Ο τουρισμός ψηλά στην ατζέντα των επαφών με Νετανιάχου – Ταραντίλης: Τακτική διχασμού από Τσίπρα

Στο Ισραήλ ο Μητσοτάκης: Ο τουρισμός ψηλά στην ατζέντα των επαφών με Νετανιάχου

Ταξίδι που μπορεί να διευρύνει το μήκος των καθαρών διαδρομών, που η Αθήνα επιδιώκει να δημιουργήσει στο εξαιρετικά ρευστό περιβάλλον της πανδημίας ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, αποτελεί το σημερινό του πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

Η δημιουργία της τουριστικής «γέφυρας» με το Ισραήλ θα είναι ένα από τα βασικά θέματα στη ατζέντα των συνομιλιών του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η κυβέρνηση διατηρεί τη βιώσιμη αισιοδοξία, ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος οι επιδόσεις της φετινής σεζόν να αντιστοιχούν στο 50% του ταμείου που έκανε ο ελληνικός τουρισμός το 2019.

«Είμαι ρεαλιστής, αλλά είμαι και συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα τα πάμε πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρσι» δήλωνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προηγούμενη Πέμπτη στο Reuters.

Είχε προσθέσει μάλιστα:

«Πέρσι, ήμασταν στο 20-25% από ό,τι θα είχαμε σε μια κανονική χρονιά. Αν πετύχουμε το 50% από αυτό που θα είχαμε σε μια κανονική χρονιά, θα είναι και πάλι 100% καλύτερα σε σχέση με πέρσι».

Το Ισραήλ που αποτελεί έναν παραδοσιακό εταίρο σε ό,τι αφορά στις τουριστικές ανταλλαγές και μαζί με τις ΗΠΑ ανήκει στο γκρουπ των χωρών που έχουν αναπτύξει μεγαλύτερο εμβολιαστικό ρεύμα.

Είναι επίσης σαφές ότι οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, και η Αθήνα θέλει να αξιοποιήσει αυτό το momentum έχοντας ως ατού, για την ανάπτυξη της τουριστικής «γέφυρας», όλα τα ψηφιακά και διοικητικά εργαλεία, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν τον υγιή τουρισμό.

Είναι ξεκάθαρο ότι τα δημοσιονομικά δεδομένα υποχρεώνουν την κυβέρνηση, να ανοίξει τον τουρισμό.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα θυσίας της φετινής τουριστικής περιόδου.

Αυτή η επιλογή, όπως θα περιγραφεί με ευκρίνεια και από την ελληνική αποστολή, θα γίνει με μεγάλη προσοχή και με αυστηρά πρωτόκολλα.

Επιπλέον υπάρχει η βάσιμη αισιοδοξία ότι μέχρι την έναρξη της σεζόν, όταν αυτή αποφασιστεί, θα έχει δημιουργηθεί η κρίσιμη μάζα ανοσίας στον εσωτερικό πληθυσμό.

Για το στοίχημα του τουρισμού, η κυβέρνηση ποντάρει σημαντικό μέρος των προσπαθειών της και στην καθιέρωση του πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Πρόταση που αυξάνει συνεχώς την αποδοχή της, ενώ τυγχάνει της στήριξης της Κομισιόν.

Το υγειονομικό διαβατήριο, όπως το χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, που θα διευκολύνει τα ταξίδια όσων έχουν εμβολιαστεί:

«Αλλά όσο μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι και τα νησιά είναι ασφαλή, το προσωπικό της πρώτης γραμμής αλλά και σε δεύτερη φάση αυτοί οι οποίοι θα τους εξυπηρετήσουν, δηλαδή όσοι εργάζονται στα ξενοδοχεία μας, στην εστίαση, στον τουριστικό μας κλάδο, τόσο πιο πολλούς επισκέπτες θα έχουμε. Πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια φέτος, με το που θα ξεπεράσουμε και τις ευρωπαϊκές χώρες σε ένα επίπεδο εμβολιασμού» είχε πει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γιώργος ΠαπακωνσταντίνουΓιώργος Παπακωνσταντίνου

 

Ταραντίλης για γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία: Τακτική διχασμού από Τσίπρα

Η πρώτη επίσημη αντίδραση από το Μαξίμου για το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία

Τη δική του απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα για την επίσκεψη και το γεύμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη βεράντα του σπιτιού του Χριστόδουλου Στεφανάδη – που αποκάλυψε το ethnos.gr – έδωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

«Τη στιγμή που ξεδιπλώνεται το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού θέτοντας τις βάσεις για την υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης μέσα στους επόμενους μήνες, το οποίο απαιτεί τη στήριξη και την επίδειξη ενότητας και ομοψυχίας από όλους τους πολιτικούς χώρους, ο κ. Τσίπρας επιλέγει την τακτική του διχασμού και του αποπροσανατολισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ταραντίλης, προσθέτοντας ότι «στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας η αναφορά σε “γλέντι στην Ικαρία“».

Η ανακοίνωση του Χρήστου Ταραντίλη

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Σάββατο τα ακριτικά νησιά ΦούρνοιΘύμαινα και Ικαρία προκειμένου να δει από κοντά την πορεία των εμβολιασμών, να συζητήσει για τα τοπικά προβλήματα και να ασχοληθεί με την προώθηση αναπτυξιακών έργων.

Η ανακοίνωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παραβίασης των υγειονομικών μέτρων από τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια ενός πρόχειρου και σύντομου γεύματος που προσέφερε  σε αυτόν ο  βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, με αναφορά σε “γλέντι στην Ικαρία”, στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας.

Ήταν μια  πρόσκληση του βουλευτού, την οποία δέχτηκε ο πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας το γεύμα σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μη συμβάλλοντας εποικοδομητικά στον αγώνα της χώρας να καταπολεμήσει τις συνέπειες της  πανδημίας, απευθύνει ανακριβείς χαρακτηρισμούς ενώ την ίδια  στιγμή προσκαλεί σε πορείες και συγκεντρώσεις υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα των υγειονομικών μέτρων. Το ίδιο δε έπραξε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Τη στιγμή που ξεδιπλώνεται το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού θέτοντας τις βάσεις για την υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης μέσα στους επόμενους μήνες,  το οποίο απαιτεί τη στήριξη και την επίδειξη ενότητας και ομοψυχίας από όλους τους πολιτικούς χώρους, ο κ. Τσίπρας επιλέγει την τακτική του διχασμού και του αποπροσανατολισμού. Σε κάθε περίπτωση, στις μελλοντικές περιοδείες του πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπραςμε ανάρτησή του στο Instagram, άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Προφανώς δεν πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία. Είμαι εξουσία και κάνω ό,τι θέλω. Γιατί; Μα γιατί μπορώ, βρε αδελφέ.. Άντε, εις υγείαν των κορόιδων!», έγραψε στο Instagram ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, παραθέτοντας και βίντεο από το γεύμα, στο οποίο παρακάθισε ο πρωθυπουργός έπειτα από πρόσκληση τοπικού βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Χρήστο Ταραντίλη

Ο ΣΥΡΙΖΑΠΣ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι « ο κ. Ταραντίλης θα μπορούσε να παραδεχθεί απλά πως ο κ. Μητσοτάκης είναι υπεράνω νόμων και περιορισμών». Αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε μία ακατανόητη έκθεση ιδεών για το γλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία αντί να παραδεχτεί το εξής απλό: Ο Πρωθυπουργός και οι φίλοι του είναι υπεράνω των μέτρων και των περιορισμών που ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες. Αλήθεια, αν στη θέση του κ. Μητσοτάκη βρισκόταν οποιοσδήποτε άλλος, ο κ. Ταραντίλης δεν θα έκανε λόγο για ανευθυνότητα, κίνδυνο διασποράς του ιού και πρόστιμα»;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*