Στο θολωμένο μου μυαλό… Θύμιος Γεωργόπουλος

Ο έρωτας με την εξουσία θολώνει την κρίση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το άγχος του να μην τη χάσει του δημιουργεί σύγχυση και επειδή ο γάμος τους είναι σε διαρκή ένταση, θολώνει το μυαλό του.

“Ο έρωτας θολώνει την κρίση”,  “το άγχος θολώνει την κρίση” και “η κρίση  υπό ένταση θολώνει το μυαλό”.

Ο έρωτας με την εξουσία θολώνει την κρίση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το άγχος του να μην τη χάσει του δημιουργεί σύγχυση και επειδή ο γάμος τους είναι σε διαρκή ένταση, θολώνει το μυαλό του.

“Στο θολωμένο μου μυαλό/ ο κόσμος είναι μια σταλιά/ κάτι σκιές απ’ τα παλιά/ και κάποιο πάθος μου τρελό. Και κάποιο πάθος μου τρελό/ στο θολωμένο μου μυαλό”.

Η Αττική -κυρίως- είναι και επίσημα πια στα κόκκινα, με Covid. Εντατικές γιοκ (για “να μην πετάξουμε λεφτά” που έλεγε ο Πέτσας ή “αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα πέθαιναν περισσότεροι” που έλεγε ο Γεραπετρίτης, πριν οι 200 κλίνες ΜΕΘ Covid γίνουν -στα λόγια- 1.200), όλα τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε θεραπευτήρια της μιας νόσου (δεν καταγράφονται πουθενά οι θάνατοι από άλλες ασθένειες), αλλά οι «επιταγμένες» ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων παραμένουν «άσπιλες κι αμόλυντες» (αφού έχουν το βαρύ έργο να ανοικοδομήσουν την υγεία όταν περάσει το κακό).

Οι ειδικές αντιϊκές θεραπείες δεν εφαρμόζονται ευρέως ακόμα στην Ελλάδα, οι 300 χιλιάδες εμβολιασμοί βαφτίζονται 1 εκατομμύριο, οι «άριστοι» κλέβουν την σειρά των ΑΜΕΑ (αλλά όταν αποκαλύπτεται η απάτη και η ξεφτίλα τους τότε διαγράφονται από την ΝΔ!!) και η Ευρώπη (λένε οι «πετσωμένοι») προσκυνάει τον «ανέμελο» που είχε την καταπληκτική ιδέα για το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» (στην χώρα των ανεμβολίαστων).

Σ’ αυτή την δυστοπία ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις θέσεις του για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, με την συμμετοχή πολλών και παγκοσμίως διαπρεπών καθηγητών- ενός συστήματος  ικανού να αντέξει σε κάθε υγειονομική κρίση. Βέβαια για την ΕΡΤ το γεγονός πέρασε στην ζούλα αφού έτσι αποφάσισε ο Ζούλας. Πώς να διακόψεις το «φλΕΡΤ» για ένα τόσο  ασήμαντο γεγονός;
Πάτε καλά;

“Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε μια περίοδο αναταραχής δεν είναι η αναταραχή. Είναι να ενεργείς με βάση τη λογική του χθες”, Peter Drucker.

Εντωμεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης παραιτήθηκε για «οικογενειακούς λόγους» αφού στις 15/2 δήλωσε: “Ο Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους” και στις 22/2 ο Άκης Σκέρτσος τον άδειασε μεγαλοπρεπώς: “Ζητήθηκε η παραίτηση Λιγνάδη και δόθηκε η παραίτηση” (συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες).
Και επειδή «τα εν οίκω μη εν Δήμω» ο Μητσοτάκης (στο θολωμένο του μυαλό) έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να ανακοινωθεί η «παραίτηση» και στα μουλωχτά
έβγαλε από την πίσω μπάρα και έβαλε σε πρώτο τραπέζι πίστα την Αριστοτελία Πελώνη. Όμορφα και δημοκρατικά (χωρίς καν επίσημη ανακοίνωση).
Πάτε καλά;

“Δεν σφυρηλατείς τον χαρακτήρα σου σε μια κρίση, τον δείχνεις”, Oren Arnold.

Ο απεργός  πείνας και δίψας Δημήτρης Κουφοντίνας (την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές) βρίσκεται στο λεπτό όριο μεταξύ ζωής και θανάτου, γιατί όπως έκρινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης “στο κράτος δικαίου ο νόμος ισχύει για όλους” μόνο που το θολωμένο του μυαλό ξέχασε ότι ο νόμος (που ο ίδιος ψήφισε) προβλέπει ότι πρέπει να μεταχθεί στις φυλακές που ήταν, δηλαδή στον Κορυδαλλό (όπως αιτείται ο απεργός).
Πάτε καλά;

“Η έξοδος από μια προβληματική κατάσταση δεν είναι ποτέ τόσο εύκολη όσο η είσοδος σ’ αυτήν”, Ε. W. Howe.

“Το θολωμένο μου μυαλό/ μ’ έχει προδώσει προ πολλού/ του λέω αλλού και τρέχει αλλού/με κάνει και παραμιλώ. Με κάνει και παραμιλώ/ το θολωμένο μου μυαλό”.