Στον αγώνα της σκευωρίας – Η επιτομή της συγκάλυψης

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο νοβαρτις

Από νωρίς έπιασαν δουλειά τα παπαγαλάκια της «ενημέρωσης» προκειμένου να συνεχίζουν το λιντσάρισμα ανθρώπων που θέλησαν έστω και καθυστερημένα να συμβάλλουν στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis παίζοντας και το δικό τους κεφάλι.

Από τον ανεκδιήγητο και ασυγκράτητο  Αδωνι Γιωργιάδη που κοσμεί το πρωτοσέλιδο εφημερίδας του Βαγγέλη Μαρινάκη με την πολεμική ιαχή ότι απειλείται (από ποιον άραγε;) να δικαστεί για εσχάτη προδοσία ο Τσίπρας μέχρι την ανακάλυψη ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες μπορεί να επιχειρήσουν να φύγουν στο εξωτερικό συνεχίζεται η κυβερνητική προσπάθεια για την επιβολή της άποψης ότι δεν υπάρχουν σκάνδαλα ούτε ευθύνες πολιτικών για το πάρτι στην υγεία.

Ξεχνούν βέβαια ότι οι πρωταγωνιστές σκανδάλων διαφθοράς και δωροδοκίας που προσπάθησαν και κατάφεραν να την κοπανίσουν στο εξωτερικό ανήκαν πάντα στο στενό φιλικό πυρήνα της γαλάζιας παράταξης. Σαν κύριοι έφυγαν και με τις βαλίτσες γεμάτες οι κολλητοί της SIEMENS, οι κολλητοί της Proton Bank, οι γερά δανειοδοτημένοι επιχειρηματίες που ρήμαξαν επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Δεν υπήρξε λοιπόν σκάνδαλο Novartis, ούτε σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ, ούτε σκάνδαλο Ντινάν, ούτε σκάνδαλο Βγενόπουλου ούτε τίποτε άλλο παρά μια οργανωμένη επιχείρηση σπίλωσης με πρωταγωνιστή τον «Ρασπούτιν», τον ΣΥΡΙΖΑ και τους δικαστές που διερευνούν τα «ανύπαρκτα» σκάνδαλα, τους επιθεωρητές που συνέταξαν τα καυτά πορίσματα, τους Εισαγγελείς και τους  Αρεοπαγίτες που …προσχώρησαν στην κατασκευή σκευωρίας διενεργώντας τις προανακριτικές και φυσικά τους πολίτες που νόμιζαν οι ανόητοι ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε από τη διαφθορά και τη διαχρονική σπατάλη!

Η μόνη δικαστική εξέλιξη που θεωρείται πλέον δίκαια είναι εκείνη που βγάζει λάδι όσους έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι, συμμετείχαν σε μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις, έστησαν κάλπικους διαγωνισμούς με μίζες, δωροδοκήθηκαν για να αποσιωπήσουν τις ρεμούλες, έστησαν περιουσίες με offshore κλπ. Κάθε άλλη δικαστική εξέλιξη είναι προϊόν σκευωρίας!

Με το κοινό σύνθημα «στήστε στο τοίχο» όσους τολμούν να παρουσιάσουν στοιχεία για το αντίθετο ξημέρωσε έτσι άλλη μια μέρα του καθημερινού Ελληνικού τριωδίου!

 

Η επιτομή της συγκάλυψης

Τις τελευταίες ημέρες, με ευθύνη των στελεχών της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis, έχει δημιουργηθεί ένα ζοφερό σκηνικό που δεν τιμά καθόλου αυτούς που το προκάλεσαν και φυσικά δεν υπηρετεί μια ευνομούμενη πολιτεία με σαφή τη διάκριση των εξουσιών, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί το κοινωνικό σύνολο.

Οι μεθοδεύσεις που προωθούνται, οι επιλεκτικές διαρροές στα μέσα ενημέρωσης αναφορικά με την τύχη των προστατευόμενων μαρτύρων, οι απειλές πρωτοκλασάτων υπουργών προς αυτούς, που συνοδεύονται από απίστευτες απειλές και φανερή διάθεση τρομοκράτησής τους, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάποιοι δεν θέλουν να διερευνηθεί σε βάθος ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης.

Από την πρώτη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία για την υπόθεση, τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. έκαναν λόγο για σκευωρία και όχι για σκάνδαλο. Αυτή η κοινή γραμμή υποστηρίχτηκε στη συνέχεια από έναν οργανωμένο επικοινωνιακό ορυμαγδό, με στόχο να φτάσουμε κάποια στιγμή να αναρωτιόμαστε για τα αυτονόητα. Υπάρχει ή δεν υπάρχει σκάνδαλο;

Η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. φαίνεται πως έχουν ισχυρούς λόγους να μην προχωρήσει η έρευνα προς κάθε κατεύθυνση, κυρίως στον σκληρό πυρήνα του πολιτικού συστήματος, και να μη βγουν στο φως της δημοσιότητας οι αποδείξεις που στοιχειοθετούν το πολιτικό σκέλος του σκανδάλου.

Το πολιτικό -και όχι μόνο- κόστος το οποίο θα υπάρξει στην περίπτωση που όντως αποδειχτεί ότι στις παρανομίες είχαν εμπλακεί στελέχη τους θα είναι τεράστιο. Ετσι εξηγείται ο επικοινωνιακός και παρασκηνιακός πόλεμος που έχουν κηρύξει απέναντι στους προστατευόμενους μάρτυρες.

Με τη στάση τους δείχνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια, αλλά να επικρατήσει η συγκάλυψή της. Πέρα από αυτό όμως, με τη στάση τους στέλνουν και ένα μήνυμα στον οποιονδήποτε εν δυνάμει μάρτυρα που σήμερα ή στο μέλλον θελήσει να καταθέσει σε μια υπόθεση διαφθοράς. Και το μήνυμα αυτό είναι καθαρά αποτρεπτικό.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση, αφού προηγουμένως «μαζέψει» τους υπουργούς του που κατηγορούν την αντιπολίτευση για παρεμβάσεις στην υπόθεση, την ώρα που οι ίδιοι έχουν ήδη σχεδόν δικάσει και καταδικάσει τους μάρτυρες.