Στον «αέρα» η «συμφωνία» Πέτσα-κομμάτων για το Πολυτεχνείο – «Φωτιές» στον ΣΥΡΙΖΑ άναψε η ανάρτηση Πολάκη

Στον «αέρα» η «συμφωνία» Πέτσα-κομμάτων για το Πολυτεχνείο

Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την πορεία του Πολυτεχνείου και τις «συνεννοήσεις» που έγιναν με τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, περίπου μία εβδομάδα πριν από τις επετειακές εκδηλώσεις, ανακοίνωσε πως «δεν θα γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου όπως δεν έγιναν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου (…)» . Ο Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε πως «υπάρχουν τρόποι να τιμηθεί αυτή η μεγάλη γιορτή για τη Δημοκρατία μας και θα ακολουθήσουμε αυτούς τους συμβολικούς τρόπους με αποφυγή συγχρωτισμού».

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος αν και φρόντισε να δημιουργήσει κλίμα «συνεννόησης» κάτι ανάλογο δεν προκύπτει από τα κοινοβουλετικά κόμματα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το ΚΚΕ προετοιμάζεται για την πορεία με «μοντέλο Πρωτομαγιάς», δηλαδή με μάσκες, με αντισηπτικά, με αποστάσεις άνω των δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και άλλα μέτρα προστασίας.

Το ΜέΡΑ25 αναμένεται να δώσει το «παρών» με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας ενώ χαιρετίζει την απόφαση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και στην πορεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις του και παραπέμπει στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, όπου ζήτησε το επόμενο διάστημα «να δούμε την εξέλιξη της πανδημίας» και το «επιδημιολογικό φορτίο» τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη των αποστάσεων και των βασικών κανόνων της αποφυγής συνωστισμού χωρίς να αποκλείσει να υπάρξει κάλεσμα της Κουμουνδούρου.

Στο μεταξύ, τα καλέσματα των κομμάτων της εξωκοινοβουλεευτικής Αριστεράς και των κινημάτων για την πορεία της 17ης Νοεμβρίου συνεχίζονται. «Η πορεία του Πολυτεχνείου θα γίνει και θα είναι ντάλα μεσημέρι!» αναφέρει ανακοίνωση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. «Όλοι και όλες στην πορεία του Πολυτεχνείου, μαζί με τις κοινότητες μεταναστών και του πρόσφυγες, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 2μμ!», το κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ.

 

«Φωτιές» στον ΣΥΡΙΖΑ άναψε η ανάρτηση Πολάκη

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έκανε μια ανάρτηση στην οποία υπήρχε φωτογραφία με τον ίδιο να τρώει σε φιλικό σπίτι στα Χανιά δίνοντας λαβή στη Νέα Δημοκρατία να μιλά για «παράνομη πράξη» και να ζητά από τον Αλ. Τσίπρα «να διαγράψει τον κ. Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ». Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «η ανάρτηση ήταν λάθος» αλλά η εξήγηση που ακολούθησε κρίθηκε «επαρκής».

Ο Παύλος Πολάκης, μετά την αρνητική δημοσιότητα που πήρε η ανάρτησή του, ενημέρωσε πως είναι με τεστ Pcr αρνητικός για τον κορονοϊό και επιτέθηκε «στα τρολ» που «κάνουν φασαρία για να καλύψουν την αισχρή αποτυχία της διαχείρισης του Μητσοτάκη για την πανδημία».

Παρά την κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα (συνέντευξη στο Star) στον Παύλο Πολάκη το κλίμα για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό στην Κουμουνδούρου ήταν βαρύ καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που στρέφει αρνητικά τα φώτα της δημοσιότητας εναντίον του ιδίου και του κόμματός του την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση για τους χειρισμούς στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας.