Στον “αέρα” η εφαρμογή της τροπολογίας * Καταγγελία ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον Αρειο Πάγο για μέλος της ΕΕΑ ΑΣ – “Φαρσοκωμωδία όσα έγιναν στη Βουλή” * Ολυμπιακός: “Μαύρη κηλίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης”

Πέρασε η τροπολογία Αυγενάκη για την κατάργηση της ποινής υποβιβασμού και την αντικατάστασή της με ποινή αφαίρεσης βαθμών, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μπορεί να εφαρμοστεί. Το Sport24.gr αναλύει το γιατί.

Με παρόντες μόνο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, η τροπολογία Αυγενάκη υπερψηφίστηκε στη Βουλή με 156 υπέρ και 90 κατά. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη κινδυνεύουν πλέον μόνο με αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών και όχι με υποβιβασμό, όπως επίσης και όσες ομάδες εμπίπτουν στο εξής σε περιπτώσεις αδικημάτων, όπως αυτές που διαπιστώθηκαν από την ΕΕΑ στην προκειμένη περίπτωση.

Πάμε τώρα και στην ουσία της υπόθεσης, διότι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτή η τροπολογία μπορεί να εφαρμοστεί, διότι υπάρχουν κάμποσα αναπάντητα ερωτήματα και… κενά που πρέπει να καλυφθούν, αλλιώς όλα όσα συζητιούνται το τελευταίο 24ωρο, δεν θα έχουν κανένα νόημα και θα έχει γίνει απλά μια τρύπα στο νερό.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, η εφαρμογή της νομοθετικής ρύθμισης δεν είναι καθόλου σίγουρο στην παρούσα φάση ότι θα έχει τις ευλογίες των UEFA-FIFA, ενώ υπάρχει και μέγα ζήτημα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ. Επομένως, θα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες οι επόμενες ημέρες, διότι η Βουλή υπερψήφισε κάτι, χωρίς να έχει πάρει τις εγγυήσεις ότι μπορεί να βρει άμεση εφαρμογή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κατ’ αρχάς, παραμένει άγνωστο αν έχουν ενημερωθεί οι διεθνείς συνομοσπονδίες για τις αλλαγές που έχουν υπάρξει και αν FIFA-UEFA έχουν ανάψει το “πράσινος φως” για να αλλάξει ο Π.Κ. της ΕΠΟ μεσούσης της σεζόν, κάτι που καταστατικά δεν προβλέπεται. Για να μπορέσει να εφαρμοστεί η τροπολογία, θα πρέπει να αλλάξει ο Κώδικας της Ομοσπονδίας, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο από την επόμενη σεζόν, εκτός αν δώσουν εντολή οι ξένοι.

Το τοπίο παραμένει νεφελώδες και κανείς δεν μπορεί να δώσει απάντηση για το αν οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ομοσπονδίας γνωρίζουν επακριβώς το τι αποφασίστηκε στο Κοινοβούλιο. Αν δεν δώσουν το “ok”, ο Π.Κ. της ΕΠΟ δεν μπορεί να αλλάξει, άρα θα παραμένει σε ισχύ ότι για περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας ισχύει η ποινή του υποβιβασμού. Μύλος η υπόθεση και αντιλαμβάνονται άπαντες τι ντόμινο εξελίξεων δημιουργεί.

Εντούτοις, δεν είναι μονάχα αυτό το κώλυμα. Η τροπολογία αναφέρει πως για περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας θα ισχύει η ποινή αφαίρεσης βαθμών και προστίμου. Αν οι ΠΑΟΚ και Ξάνθη καταδικαστούν, αυτό σημαίνει ότι θα τους αφαιρεθούν βαθμοί, αλλά θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στο ίδιο πρωτάθλημα. Πρόκειται δηλαδή για ένα αδίκημα κατ’ εξακολούθηση, αφού δεν θα έχει αλλάξει κάτι επί της ουσίας ως προς το κομμάτι της ιδιοκτησίας.

Πώς η FIFA και UEFA θα αφήσουν την ΕΠΟ να αλλάξει το καταστατικό της, όταν η ίδια ρητά απαγορεύει στο δικό της να αγωνίζονται δυο ομάδες που έχουν κοινή ιδιοκτησία; Έχει προβλεφθεί πώς θα λυθεί το συγκεκριμένο θέμα;

Εν ολίγοις, καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι, διότι το σίριαλ θα έχει ακόμα αρκετά επεισόδια. Υπάρχουν αρκετά αναπάντητα ερωτήματα και το τοπίο παραμένει θολό, διότι δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα ούτε η ΕΠΟ, ούτε υπάρχει κάποια αντίδραση από τους ξένους αξιωματούχους…

 

Καταγγελία ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον Αρειο Πάγο για μέλος της ΕΕΑ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα καταγγείλει στον Άρειο Πάγο συνάντηση που είχαν το μέλος της ΕΕΑ, κ. Φαραντούρη με τον δικηγόρο κ. Τζουγανάτο, αλλά και συνάντηση του δεύτερου με την γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Λίνα Σουλούκου και τον Υπεύθυνο Γραφείου Τύπου του Λευτέρη Αυγενάκη, κ. Μπραουδάκη.

Σε καταγγελία προχώρησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το μέλος της ΕΕΑ, κ. Φαραντούρη. Σε αυτήν εμπλέκονται ο δικηγόρος κ. Τζουγανάτος, η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Λίνα Σουλούκου, ο νομικός της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, κ.Χατζησαββάογλου, αλλά και ο Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του Λευτέρη Αυγενάκη, κ. Μπραουδάκης.

Σύμφωνα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο δικηγόρος κ. Τζουγανάτος συνδέεται με στενή φιλία με το μέλος της ΕΕΑ, κ.Φαραντούρη και οι δυο τους είχαν συναντηθεί πρωτύτερα.

Επιπρόσθετα ο ΠΑΟΚ τονίζει ότι θα προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη συγκεκριμένη συνάντηση ζητώντας άμεση διερεύνησή της.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην καταγγελία της: “Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ φέρνει νέα στοιχεία στην υπόθεση της ΕΕΑ. Πιο αναλυτικά: Στις 20.01 στις 11:00 μ.μ. στα γραφεία του δικηγόρου κ.Τζουγανάτου σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες προσήλθε η κ.Σουλούκου, γενική διευθύντρια της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, η οποία κατέθεσε την καταγγελία ενώπιον της ΕΕΑ και ήταν στη νομική ομάδα της ΠΑΕ ΟΣΦΠ για την υποστήριξή της, ο κ.Χατζησαββάογλου, νομικός της ΠΑΕ ΟΣΦΠ και ο κ.Μπραουδάκης, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του Αυγενάκη.

Ο δικηγόρος κ.Τζουγανάτος συνδέεται με στενή φιλία με το μέλος της ΕΕΑ, κ.Φαραντούρη με τον όποιον είχε συναντηθεί πρωτύτερα. Θα κάνουμε επίσημη καταγγελία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με αυτή την υπόθεση ζητώντας την άμεση διερεύνησή της με αίτημα την άρση των συνομιλιών και άνοιγμα καμερών ενώ τα στοιχεία που έχουμε είναι στη διάθεσή του”.

ΑΣ ΠΑΟΚ: “Φαρσοκωμωδία όσα έγιναν στη Βουλή”

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει την ΕΕΑ “προκάτ- επιτροπή” και κάνει λόγο για “πολιτικάντικους χειρισμούς” που δεν αγγίζουν τον Δικέφαλος.

Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ έβγαλε νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στις εξελίξεις σχετικά με την τροπολογία που πέρασε στη Βουλή, αλλά και στην ΕΕΑ. Σε αυτή χαρακτηρίζει την ΕΕΑ “προκάτ- επιτροπή” και την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή “ντροπολογία”.

Ιδού η ανακοίνωση του ΑΣ ΠΑΟΚ: “Αν ο ΠΑΟΚ, τράνεψε τόσο πολύ στην διάρκεια, της 94χρονης περήφανης ιστορίας του δεν ήταν για τους πολλούς τίτλους τους οποίους κατέκτησε αλλά τους πολύ περισσότερους τους οποίους αδίκως και σκοπίμως του «τσούρνεψαν».

Αυτό άλλωστε κάνει τον ΠΑΟΚ μοναδικό και τον ΠΑΟΚτσή διαφορετικό από όλους τους άλλους οπαδούς.

Ως εκ τούτου δεν αγγίζει το Σωματείο μας καμία εισήγηση οποιασδήποτε προκάτ επιτροπής, ούτε πολιτικάντικοι χειρισμοί της νεοελληνικής υποκουλτούρας.

Ο ΠΑΟΚ δεν ζήτησε και δεν ζητάει καμία χάρη, θεωρώντας εαυτόν ΑΘΩΟ. Η σημερινή φαρσοκωμωδία που διαδραματίστηκε στην βουλή των Ελλήνων με την εισαγωγή-υπερψήφιση της τροπολογίας-ντροπολογίας δεν μας αγγίζει και δεν μας ενδιαφέρει.

Η παρούσα «κοινοποιείται» προς τους… θιασώτες της «κανονικότητας», προς γνώσιν και συμμόρφωση.

Υ.Γ Προς τι η σπουδή να δημοσιοποιηθεί η εισήγηση της επιτροπής πέντε λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα ΠΑΟΚ-Βόλος και 49 ώρες μετά δεν υπάρχει ακόμα έτοιμο το σκεπτικό της εισήγησης. Άραγε τι μας κρύβουν και που θέλουν να οδηγήσουν την κατάσταση;

Υ.Γ2 Μήπως τελικά η σημερινή ντροπολογία υπερψηφίστηκε για να προστατέψει την κρατικοδίαιτη παραχαϊδεμένη ομάδα του ελληνικού δημοσίου και του προέδρου της ενόψει της δίκης για τα στημένα παιχνίδια που αρχίζει;;; τι όχι;;;…

Υ.Γ4 Καλούμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ στην συγκέντρωση της Καμάρας την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 18:00. Μαζί για την ΠΑΟΚΑΡΑ μας! PAOKfamily!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ

ΟΜΙΛΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ”

 

Ολυμπιακός: “Μαύρη κηλίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης”

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη πρέπει να υποβιβαστούν και ότι η υπόθεση πολυιδιοκτησίας αποτελεί μαύρη κηλίδα στην ιστορία τους.

Ο χαρτοπόλεμος των ανακοινώσεων ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Λίγη ώρα μετά από εκείνη που εξέδωσε ο Δικέφαλος ήρθε η απάντηση από τους ερυθρόλευκους. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός κάνει αναδρομή στα όσα έχουν γίνει στην υπόθεση πολυιδιοκτησίας ανάμεσα σε Ξάνθη και ΠΑΟΚ.

Επιπρόσθετα τονίζει οι δύο ομάδες πρέπει να υποβιβαστούν και ότι η υπόθεση αποτελεί μαύρη κηλίδα στην ιστορία τους.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: “Η ΠΑΕ Ολυμπιακός στις 3 Δεκέμβρη 2019 κατέθεσε καταγγελία ενώπιον της ΕΕΑ με ακλόνητα στοιχεία για την απόκτηση πραγματικού ελέγχου από εταιρείες συμφερόντων Σαββίδη στην ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ. Η ποινή για τις παρανομίες που καταγγείλαμε ήταν η αποβολή από το πρωτάθλημα.

Η μόνη αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη ήταν ότι θα απαντήσουν με μηνύσεις και αγωγές για τις δήθεν ανυπόστατες κατηγορίες.

Έχουν περάσει 2 μήνες και καμία μήνυση ή αγωγή δεν έχουμε δει!

Στις 16 Ιανουαρίου 2020 εκδικάστηκε η υπόθεση στην ΕΕΑ, και οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ όχι μόνο δεν προσέβαλαν τη νομιμότητα της Επιτροπής αλλά ούτε και τα αδιάσειστα στοιχεία που είχε η ΕΕΑ στη διάθεσή της και από τα οποία προέκυπταν απευθείας σχέσεις των εμπλεκομένων εταιρειών του Ι. Καλπαζίδη με τον ΠΑΟΚ και τους μετόχους του.

Και τότε καμία μήνυση ή αγωγή!

Στις 27 Ιανουαρίου, η ΕΕΑ εξέδωσε μια απόφαση/πόρισμα, επιβεβαιώνοντας ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω παρένθετων προσώπων ελέγχει την ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ.

Η παραβίαση των διατάξεων για την πολυιδιοκτησία από τον ΠΑΟΚ και την ΞΑΝΘΗ αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα.

Αποδεικνύεται από την απόφαση της ΕΕΑ.

Αποδεικνύεται από τη στάση του ΠΑΟΚ, της ΞΑΝΘΗΣ και των εμπλεκόμενων προσώπων που αντί να προβούν σε νομικές ενέργειες με επιχειρήματα για τη δήθεν καθαρότητά τους, πέρασαν αμέσως στην αρένα του εθνικού διχασμού με απειλές, εκβιασμούς και ψέματα κατά πάντων.

Αλλά κυρίως αποδεικνύεται από την ίδια την Κυβέρνηση που με θεσμική εκτροπή, σε λιγότερο από 24 ώρες, άλλαξε το νόμο και τις ποινές γιατί ήταν ο μόνος τρόπος για να μην αποβληθούν από το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και η ΞΑΝΘΗ.

Και έτσι η ζωή θα συνεχιστεί και η κοινωνική συνοχή δεν θα διασαλευτεί, όταν ο φίλαθλος κόσμος θα βλέπει την 1η Μαρτίου 2020, την Ξάνθη να χάνει από τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια…. για να μπορεί ο ΠΑΟΚ αφού εκβιάζοντας, πέτυχε την μη αποβολή των ομάδων του (ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ) από το πρωτάθλημα, να διασαλεύει πάλι την κοινωνική συνοχή κάνοντας λόγο για… κλοπή πρωταθλημάτων.

Όλοι οι Έλληνες ξέρουν την αλήθεια: Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη παρανόμησαν και πρέπει να υποβιβαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Και αυτό θα τους συνοδεύει πάντοτε ως μαύρη κηλίδα στην ιστορία τους”.