Στη δικαιοσύνη κατά Πρώτου Θέματος για fake news η Δ. Αυγέρη – Ρ. Χρηστίδου: Ο Γ. Ψαριανός να ζητήσει συγγνώμη για την ψευδή, σεξιστική και ανοίκεια επίθεση

«Το «Πρώτο Θέμα» κόβει-ράβει fake news και μονιμοποιεί το ψέμα, μπερδεύοντας διορισμούς και εκατομμύρια», αναφέρει σε δήλωσή της, σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Και συνεχίζει:

Οι απειλές τους πραγματοποιήθηκαν. Σε σημερινό του ψευδέστατο και συκοφαντικό δημοσίευμα, το «Πρώτο Θέμα» της Λίστας Πέτσα αναφέρει ότι μονιμοποιήθηκα δήθεν παράνομα στην ΕΡΤ πριν από δεκαπέντε χρόνια. Το δημοσίευμα, με τη μέθοδο του κολλάζ σε ένα υπόδειγμα «εργασίας» δημοσιογραφικού κιτρινισμού σε διατεταγμένη υπηρεσία, επιχειρεί να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψή μου και να αμαυρώσει τη δημόσια εικόνα μου. Συνδέει μάλιστα τη φωτογραφία μου με τον τίτλο θέματος «ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΟΔΙΣΤΡΕΣ» και τον υπέρτιτλο «ΠΑΡΤΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ».
Αναφέρεται σε δήθεν παράνομη μονιμοποίησή μου χρησιμοποιώντας μία επιστολή πρώην εργαζόμενου της ΕΡΤ προς τον Πρωθυπουργό που εστάλη στις 25 Ιουνίου 2020, δηλαδή σε παντελώς ύποπτο χρόνο, για να βρεθεί λίγες μέρες μετά –ω του θαύματος– στην πόρτα του Πρώτου Θέματος!
Πριν εκλεγώ Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, άσκησα τη δημοσιογραφία για 25 χρόνια από θέσεις πρώτης γραμμής, δίνοντας ξεκάθαρα διαπιστευτήρια και δείγματα γραφής στην κοινή γνώμη. Μιλούν τα γραπτά μου, οι εκπομπές μου, οι δημοσιογραφικές έρευνές μου, οι διακρίσεις μου. Είμαι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και κατέχω μεταπτυχιακό τίτλο από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ίδιου Πανεπιστημίου. Ό,τι πέτυχα στην επαγγελματική μου ζωή δεν μου χαρίστηκε, ούτε το πέτυχα αυθαίρετα, όπως γράφει η εφημερίδα με φτηνούς τίτλους και αυθαίρετο και ψευδές περιεχόμενο και συσχετίσεις, κρεμώντας στα μανταλάκια ανθρώπους και υπολήψεις.

Το ψέμα από το «Πρώτο Θέμα», ουσιαστικά και για την ακρίβεια, διακινείται από το Μέγαρο Μαξίμου. Το ρεπορτάζ είναι ένα συμπίλημα αμέτρητων ψεμάτων και συκοφαντιών, προϊόν και απαύγασμα δημοσιογραφικής αλητείας, που συστήνεται στη γκεμπελική λογική «πες πες κάτι θα μείνει». Το μόνο αληθές μέσα σε αυτό το δημοσίευμα είναι η στενή σχέση της εφημερίδας με τον στενό πυρήνα της σημερινής εξουσίας. Ζαλισμένοι από τις ήττες των τελευταίων ημερών σε όλα τα μέτωπα, φυσικά ενοχλούνται από δύσκολα ερωτήματα και προσπαθούν απεγνωσμένα να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, επιχειρώντας δολοφονίες χαρακτήρων των πολιτικών τους αντιπάλων, μπας και αλλάξει ο ανάδρομος. Ούτε την πολιτική αντιλαμβανόμαστε το ίδιο, ούτε είμαστε όλοι ίδιοι με το παρακράτος της νέας Δεξιάς.

Για να δούμε, λοιπόν, τι γίνεται πραγματικά.
Η μονιμοποίηση μου στην ΕΡΤ έλαβε χώρα κατόπιν πιστής τήρησης της προβλεπόμενης από το νόμο διαδικασίας και επικυρώθηκε από το ΑΣΕΠ ως κατά το νόμο αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, γεγονός που γνωρίζει, αλλά επιλέγει να θάψει ανάμεσα σε άλλα, ο συντάκτης του επίμαχου ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος και οι εμπνευστές του, καθώς βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μάλιστα, έχω δημοσιοποιήσει τα σχετικά στοιχεία πριν από το δημοσίευμα και τα έχω καταστήσει δημόσια προσβάσιμα για λόγους διαφάνειας.
Ας απαντήσει με διαφάνεια η Κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία στο από 9 Ιουνίου 2020 αίτημά μου κατάθεσης εγγράφων για τα τυπικά προσόντα διορισμού του στενού πρωθυπουργικού φίλου Κωνσταντίνου Λούλη στη θέση του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού, το οποίο περιμένει ακόμη απάντηση. Ειρήσθω εν παρόδω, ο ίδιος παραδέχτηκε δημόσια ότι δεν καλύπτει τα τυπικά προσόντα που προβλέπει ο νόμος. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουμε λάβει απάντηση από την Κυβέρνηση. Ας απαντήσει το επιτελικό Μαξίμου και για το σύνολο των παράτυπων και προκλητικών διορισμών στελεχών και παραγόντων της κυβέρνησης σε θέσεις ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό, τους οποίους έχουμε καταγγείλει και αποκαλύψει από τη Βουλή ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Αλλά δεν έχει ιδρώσει το αυτί τους.

“Όλως τυχαίως”, στις 25 Ιουνίου καταφτάνει στο Μέγαρο Μαξίμου μία άρτι συνταχθείσα επιστολή κάποιου πρώην διευθυντή Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΡΤ για «600 παράνομες μονιμοποιήσεις, από το 2004, στην ΕΡΤ», κάνοντας λόγο για «κακοδιαχείριση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ». Και στις 12 Ιουλίου αυτή η διακίνηση γίνεται δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα, η επιστολή βαφτίζεται πόρισμα, και εγώ βαφτίζομαι δήθεν «αυθαίρετα “επιτυχούσα”» προ πολλών ετών (επί ΝΔ) και γενικό τίτλο «Μονιμοποιούσαν μέχρι και μοδίστρες». Στο μεσοδιάστημα, και συγκεκριμένα στις 16 Ιουνίου, η κυβέρνηση τρώει ένα ηχηρό θεσμικό χαστούκι στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis, μετά από τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής ότι δεν μπορεί η Επιτροπή να καλέσει και να εξετάσει μη πολιτικά πρόσωπα ως υπόπτους της δήθεν «σκευωρίας» στο σκάνδαλο Novartis. Ήταν κάτι που η πλειοψηφία επιθυμούσε διακαώς και το οποίο από την πλευρά μας ως μέλη της Μειοψηφίας στην Επιτροπή καταγγείλαμε ως παράνομο, αντιστεκόμενοι στις αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της ΝΔ.
Είναι ξεκάθαρο ότι το Μέγαρο Μαξίμου πονά από τις ερωτήσεις μας και στο Κοινοβούλιο και στην Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis.

Κάτι, σάπιο, λοιπόν, υπάρχει στο βασίλειο της ΝΔ και θα το βρούμε.
Οι μάχες που δίνουμε στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis και σε κάθε πεδίο όπου μας καλεί το πολιτικό καθήκον και οι κοινοβουλευτικές πρόνοιες, είναι μάχες κατά της διαφθοράς, της αυθαιρεσίας και του αυταρχισμού που έχει επιβάλλει το δήθεν επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη στην Ελλάδα. Είναι μάχες που ενοχλούν το Μέγαρο Μαξίμου και τους εντολοδόχους του στη Λίστα Πέτσα, συνενόχους στην κακοδιαχείριση 20 εκατομμυρίων ευρώ, με την οποία γιορτάζει η ΝΔ τον έναν χρόνο διακυβέρνησής της.

Πολιτεύομαι με πολιτικό θάρρος, δημόσια ευπρέπεια και πίστη στους θεσμούς, με την ίδια ευπρέπεια, ευθύτητα και αμεσότητα που επιδείκνυα και όταν εργαζόμουν, επί 25 χρόνια, ως δημοσιογράφος.
Επιλέγουν τον τρόπο τους: τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων με μεθόδους μαφίας, στις οποίες ασκούνται καλά.
Επιλέγω τον δρόμο της Δικαιοσύνης, η οποία θα έχει τον αμέσως επόμενο λόγο. Οι απειλές τους πραγματοποιήθηκαν, αλλά δεν θα περάσουν. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ!

 

Ρ. Χρηστίδου: Ο Γ. Ψαριανός να ζητήσει συγγνώμη για την ψευδή, σεξιστική και ανοίκεια επίθεση

«Καλώ τον κ. Ψαριανό όπως εντός της σήμερον α) διαγράψει την εν λόγω ανάρτηση και β) μου ζητήσει συγγνώμη για την ψευδή, σεξιστική και ανοίκεια επίθεσή του προς το πρόσωπό μου. Τον ενημερώνω ότι αν δεν το πράξει, αύριο (Δευτέρα 13.07.2020) θα ασκήσω τις δέουσες νομικές ενέργειες εναντίον του».

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή της στο φαψεβοοκ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Χρηστίδου.

Ολη η ανάρτηση:

Ο πρώην Βουλευτής κ. Γρηγόρης Ψαριανός επιδόθηκε για μία ακόμη φορά σε σεξιστική και εν γένει προσβλητική επίθεση κατά γυναίκας Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Μετά τα αήθη σχόλια κατά της Έφης Αχτσιόγλου τον Μάϊο του 2019, χθες ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter την ΨΕΥΤΙΚΗ φωτογραφία, η οποία είναι ΠΡΟΙΟΝ ΦΩΤΟΜΟΝΤΑΖ όπως αυτό ομολογήθηκε ρητά από τον Κλ. Λοΐζο που την ανήρτησε στις 9.7.2020 και επιβεβαιώθηκε από τα ellinikahoaxes.gr την 10.7.2020, συνοδευόμενη με το ειρωνικό, περιπαικτικό και καταφρονητικό για το πρόσωπό μου σχόλιο του «Παραλλία».

Καλώ τον κ. Ψαριανό όπως εντός της σήμερον α) διαγράψει την εν λόγω ανάρτηση και β) μου ζητήσει συγγνώμη για την ψευδή, σεξιστική και ανοίκεια επίθεσή του προς το πρόσωπό μου.

Τον ενημερώνω ότι αν δεν το πράξει, αύριο (Δευτέρα 13.07.2020) θα ασκήσω τις δέουσες νομικές ενέργειες εναντίον του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*