Στην Ιταλία η μεγαλύτερη καταστροφή από δασικές πυρκαγιές το 2021. Κατά πόδας ακολουθεί η Ελλάδα – Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων στο Ιράν: Πλησιάζουν τους 100.000 οι νεκροί

Στην Ιταλία η μεγαλύτερη καταστροφή από δασικές πυρκαγιές το 2021 - Κατά πόδας ακολουθεί η Ελλάδα

Η Ιταλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα που υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή δασικών εκτάσεων λόγω των πυρκαγιώντο 2021 από την αρχή της χρονιάς ως τη 14η Αυγούστου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην Ιταλία κάηκαν 1.200.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων, επιφάνεια περίπου ίση με αυτή σχεδόν ολόκληρης της Ρώμης, της πρωτεύουσας.

Στην Ελλάδα την ίδια περίοδο κάηκαν 1.160.000 στρέμματα.

Η Ιταλία κατέγραψε άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ: Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τη 14η Αυγούστου στις περιφέρειές της ξέσπασαν 472 μεγάλες πυρκαγιές, οι περισσότερες στην ΕΕ. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ισπανία, με 228 πυρκαγιές.

«Συζητήσαμε σήμερα με τον πρωθυπουργό (της Ιταλίας) Μάριο Ντράγκι μέτρα στήριξης, αρχίζοντας από τις αποζημιώσεις των πληγέντων, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους κτηνοτρόφοι και αγρότες και να αποφύγουμε την εγκατάλειψη των περιοχών που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές», δήλωσε χθες ο ιταλός υπουργός Γεωργίας, ο Στέφανο Πατουανέλι.

Στα της Ελλάδας, σύμφωνα με τα δεδομένα του ευρωπαϊκού δορυφορικού συστήματος «Κοπέρνικος» (EFFIS), μόνο στην Εύβοιαη καμένη έκταση εκτιμάται σε 507.950 στρέμματα, ενώ υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 700.000 στρέμματα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταστροφή όλων των εποχών στην Ελλάδα από μία και μόνο πυρκαγιά. Η δεύτερη από πλευράς μεγέθους καμένων εκτάσεων είχε εκδηλωθεί το 2007 στην περιοχή Παλαιοχώρι-Ανδρίτσαινα Ηλείας και είχε καταστρέψει 448.410 στρέμματα, ενώ η τρίτη σημειώθηκε στο Βαλτέτσι Αρκαδίας και κατέκαψε 443.280 στρέματα. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις καταγραφές της Πυροσβεστικής, οι πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007 δεν θεωρούνταν ενιαίο μέτωπο. Έχουν καταγραφεί σαν τρεις διαφορετικές, διακριτές πυρκαγιές με διαφορετικά αίτια κλπ.

 

Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων στο Ιράν: Πλησιάζουν τους 100.000 οι νεκροίΚορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων στο Ιράν: Πλησιάζουν τους 100.000 οι νεκροί

Το ιρανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 620 ασθενείς με την COVID-19, αριθμός άνευ προηγουμένου, και διαγνώστηκαν 36.736 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει ως τώρα τους 97.828 νεκρούς επί συνόλου 4.425.821 μολύνσεων αφότου άρχισε να εξαπλώνεται στην ιρανική επικράτεια, τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων του Ιράν νοσηλεύονται 7.323 ασθενείς με την COVID-19, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Μέχρι χθες στη χώρα των 85 εκατομμυρίων κατοίκων είχαν λάβει μια δόση εγκεκριμένων εμβολίων για την COVID-19 πάνω από 15,09 εκατ. πολίτες, ωστόσο μόνο 4,07 εκατ. έχουν λάβει και τη δεύτερη.

Για να ελεγχθεί το λεγόμενο πέμπτο κύμα της πανδημίας, οι αρχές αποφάσισαν το Σάββατο να κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων δεν χαρακτηρίζεται απόλυτα απαραίτητη για πέντε ημέρες από σήμερα Δευτέρα.

Θα εφαρμοστεί επίσης απαγόρευση των μετακινήσεων από τη μια επαρχία στην άλλη, εξαιρουμένων μόνο όσων είναι ανάγκη να γίνονται και αυτών των ασθενοφόρων.

Δεν θα επιτρέπονται ομαδικές προσευχές σε κλειστούς χώρους λατρείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*