Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη, Γκραμπόφσκι – Ενώ μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί έλεγαν μαζικά όχι, η ΝΔ υπερψήφιζε μόνη της το ν/σ Κεραμέως

Η αξιωματική αντιπολίτευση συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία που αποκαλύπτουν τη σχέση της συζύγου του πρωθυπουργού με τη γαλλική εταιρία SCI, περιουσιακό στοιχείο που επί χρόνια δεν δηλώνεται στο πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, και τα καταθέτει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Στο κατατεθέν έγγραφο περιγράφονται όλοι οι λόγοι της παρανομίας και κατετέθησαν και όλα τα επίσημα γαλλικά έγγραφα που το αποδεικνύουν» αναφέρει ο αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης. Μεταξύ άλλων κατέθεσε το έγγραφο που δημοσίευσε το avgi.gr και αποκάλυψε τα ψέματα του πρωθυπουργού.

«Το γελοίο της υπόθεσης ήταν ο τρόμος με τον οποίο κοιτούσαν τα αντίγραφα των εγγράφων (που κατέθεσα επίσημα και με πρωτόκολλο στη γραμματεία της επιτροπής στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας) τα οποία τους έδινα για να τα δουν και δεν τολμούσαν να τα πιάσουν στα χέρια τους, λες και τους έδινα να πιάσουν ένα μαγκάλι κάρβουνα! Και ο Μπούρας και ο Κελέτσης το άλλο μέλος από τη ΝΔ και δυστυχώς και οι αξιοσέβαστοι δικαστικοί, μέλη της επιτροπής! Είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν και θα κινηθούν θέλουν δεν θέλουν» τονίζει με νόημα ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook.

 

Ενώ μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί έλεγαν μαζικά όχι στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο στο Σύνταγμα, η ΝΔ υπερψήφιζε μόνη της το ν/σ Κεραμέως

Επιμένει στη μετατροπή των μαθημάτων σε τηλεριάλιτι η Κεραμέως -Μαζική συγκέντρωση στα Προπύλαια - Ατέχνως

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή, μετά από ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής που είχαν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, επί 291 συνολικά ψήφων, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 158 βουλευτές, ενώ 133 καταψήφισαν.

Επίσης, υπερψηφίστηκαν και τα δύο άρθρα για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία: Το άρθρο 56, που αφορά τη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και το άρθρο 185, που προβλέπει καταργήσεις, συγχωνεύσεις και μετονομασίες πανεπιστημίων.

Υπέρ του άρθρου 56, ψήφισαν 158 βουλευτές, ενώ 106 βουλευτές το καταψήφισαν και 27 δήλωσαν «παρών». Το άρθρο 185 υπερψήφισαν 158 βουλευτές έναντι 133 που το καταψήφισαν.

Λίγο νωρίτερα, μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί διαδήλωναν στο Σύνταγμα κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, με τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και άλλων συνδικάτων, με κεντρικό σύνθημα: «Δεν θα περάσει το σχολείο-επιχείρηση των ταξικών φραγμών. Σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν Παιδεία για όλους» και ζητώντας σύγχρονη και δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αλλά και λήψη μέτρων κατά του κορονοϊού για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων από τον Σεπτέμβριο.

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.