Στα «σχοινιά» οι «Μακεδονομάχοι» της ΝΔ με το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών τον Ιανουάριο του 2019.

Με σαφή στόχευση τον Αντώνη Σαμαρά, την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τα τρία μνημόνια κατανόησης με τη Βόρεια Μακεδονία.

Την πολιτική υποκρισία των στελεχών -και σημερινών υπουργών- της ΝΔ που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των «Μακεδονομάχων» και χαρακτήριζαν την Συμφωνία των Πρεσπών μειοδοτική θέλει να καταδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επικείμενη ψήφιση των τριών μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Τα τρία μνημόνια αφορούν:

  • «Ίδρυση Συντονιστικής Επιτροπής για την Οικονομική Συνεργασία»
  • «Επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκής Ένωσης»
  • «Την Εναέρια Αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων (LWSS)» από ελληνικά αεροσκάφη

Όπως έχει επισημάνει το documentonews.gr, ο άλλοτε αρνητής της νέας ονομασίας των Βόρειων γειτόνων, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράφει το πρώτο μνημόνιο, ενώ η επιτάχυνση των ενταξιακών διαδικασιών για τη Β. Μακεδονία διαγράφει μονομιάς τις πατρηδοκάπηλες δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί βέτο. Επίσης, η εναέρια αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων εκθέτει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος έδινε το «παρών» στις συγκεντρώσεις των χλαμυδοφόρων με περικεφαλαία ή χωρίς.

Τα μνημόνια αναμένεται να συζητηθούν και να ψηφιστούν την ερχόμενη εβδομάδα, με το αίτημα ονοματικής ψηφοφορίας που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να αναγκάζει ακόμα και τον πρωτεργάτη της πολιτικής εξαπάτησης του Μακεδονικού, Αντώνη Σαμαρά, να πάρει σαφή θέση, αφού η κυβέρνηση «και τηρεί και τιμά» τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Άγγελος Προβολισιάνος