Σπιτική κέτσαπ σε μόλις 10 λεπτά

Φτιάχνουμε σπιτική κέτσαπ σε 10 λεπτά

Το ξέρεις ότι όταν τρως κέτσαπ γεύεσαι και τις τέσσερις βασικές γεύσεις; Γλυκό, πικρό, αλμυρό και ξινό. Δυστυχώς, όμως η κέτσαπ δεν είναι από τις πιο υγιεινές επιλογές που μπορούμε να κάνουμε, εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητας της σε ζάχαρη και αλάτι. Ευτυχώς, όμως, σου έχουμε την τέλεια συνταγή για σπιτική κέτσαπ χωρίς ζάχαρη έτοιμη σε 10 μόνο λεπτά.

Υλικά για τη σπιτική κέτσαπ
  • 400 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 80 γρ. χουρμάδες ή 55 γρ. μέλι
  • 100 ml μηλόξιδο ή λευκό ξύδι
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 γαρύφαλλο
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. αλάτι (αν ο πελτές έχει αλάτι βάζουμε λιγότερο.

Εκτέλεση

Μετατρέπεις τους χουρμάδες σε πάστα (όχι πηχτή) αναμειγνύοντας με βραστό νερό και λιώνοντας με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια βάζεις όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζεις σε σιγανή φωτιά για 8 με 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Αν τη θέλεις πιο αραιή προσθέτεις λίγο βραστό νερό. Αν τη θέλεις πιο λεία μπορείς να την χτυπήσεις στο μούλτι. Διατηρείται στο ψυγείο 3-4 εβδομάδες. Κάθε κουταλιά της σούπας έχει μόλις 15 θερμίδες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*