Σοκ στο Μαξίμου! Ο σημιτικός υπουργός Δικαιοσύνης κατήργησε την ασυλία των τραπεζιτών που είχε νομοθετήσει ο Μητσοτάκης! — Οι “καρδούλες” της Ζωής για τον Κυριάκο άρχισαν από την πρώτη μέρα! Όπως και η “χολή” για…

Ο υπουργός δικαιοσυνης Γ.Φλωριδης υιοθέτησε απόψε,πλήρως, όσα κατηγγειλε ο Αλέξης Τσιπρας για την ασυλία των τραπεζιτών ανακοινώνοντας την κατάργηση ασυλίας τους που νομοθέτησε ο Μητσοτάκης. Αναστάτωση στο Μαξίμου και οργη των τραπεζιτών του ζητούνε να ανασκευάσει.

Εκτός γραμμής ο Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος δεσμεύτηκε να καταργήσει την κατ΄ έγκληση δίωξη των τραπεζικών στελεχών για το αδίκημα της απιστίας, με τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης να θέτει ουσιαστικά ζήτημα αλλαγής ποινικού κώδικα που ψηφίστηκε επί Νέας Δημοκρατίας.

«Η απιστία δεν γίνεται να διώκεται κατ΄ έγκληση» είπε και πρόσθεσε ψευδώς απευθυνόμενος στον Σ. Φάμελλο: «Εσείς το κάνατε…», αφού η συγκεκριμένη αλλαγή του ΠΚ έγινε επί ημερών Κυρ. Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία της χώρας. Ξεκαθάρισε δε πως «αυτά θα τα επαναφέρω», εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δέσμευση πως θα καταργήσει την ασυλία των τραπεζικών στελεχών.

«Υπάρχουν ζητήματα στον Ποινικό Κώδικα, τα οποία πρέπει να τα επαναρυθμίσουμε. Η απιστία, δεν πρέπει να διώκεται κατ’ έγκληση. Δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία, πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους. Αυτό εσείς το κάνατε στον Κώδικα του 2019. Επίσης στα ζητήματα της απάτης πρέπει να έχουμε δίωξη αυτεπάγγελτα. Αυτά θα τα επαναφέρω. Πρέπει να αποκαθάρουμε τον Ποινικό Κώδικα από διατάξεις οι οποίες είναι περίεργες. Προστατεύουν συγκεκριμένους. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το κάνουμε. Εχει πολύ δουλειά εκεί να κάνουμε. Ο εληνικός λαός δικαίως διαμαρτύρεται διότι σου λέει ότι εγώ με το παραμικρό οδηγούμαι σε ένα δικαστήριο ενώ κάποιοι άλλοι πως καταφέρνουν και τη γλυτώνουν; Κι επειδή αναφερθήκατε στις Τράπεζες κύριε Φάμελλε υπήρχε ένα άρθρο στον Ποινικό Κώδικα που καθιστούσε αδίκημα την τοκογλυφία των τραπεζών. Αυτό περιέργως εξαφανίστηκε στην αναθεώρηση του 2019. Δεν υπάρχει άρθρο για την τοκογλυφία των τραπεζών από τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ και μιλάτε για την προστασία των δανειοληπτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την πορεία της εισαγγελικής διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών, ο κ. Φλωρίδης κρύφτηκε πίσω από το πασπαρτού επιχείρημα της μυστικότητα που ενέχει το στάδιο της προδικασίας.

«Είναι στα χέρια των εισαγγελέων που ερευνούν, πρόσβαση στην προανακριτική διαδικασία δεν υπάρχει» υποστήριξε.

 

Οι “καρδούλες” της Ζωής για τον Κυριάκο άρχισαν από την πρώτη μέρα! Όπως και η “χολή” για Τσίπρα και Δούρου! Η πανίσχυρη υποψηφιότητα των προεδρικών και πότε θα ανακοινωθείΖωή Κωνσταντοπούλου: Θα ζητάμε την ακρόαση πολιτών στα κυβερνητικά  νομοσχέδια - Είμαι η φωνή τους | Έθνος

Τιμημένοι μου αναγνώστες, καθώς μπήκαμε στον δρόμο χωρίς γυρισμό, αφού ο λαός εξέλεξε τον Κυριάκο για Πρωθυπουργό, πρέπει να προετοιμαζόμαστε για σεισμούς , λιμούς, λοιμούς και καταποντισμούς. Και πρέπει να έχουμε και το κουράγιο να αντέχουμε και το χαμόγελο της ευτυχίας που είναι κολλημένο στα χείλη του. Έτσι είναι. Να έχεις τον πόνο σου, να πρέπει να αντέξεις και την χαρά του Κυριάκου. Κάτι σαν τις καρδούλες και τις χαρούλες της Ζωής…Είχα σκοπό να γράψω και για τα “σωθικά” του Συριζα, αλλά μας προέκυψε Ζωή όπως παλιά…

Η “κολλημένη” με τη Δουρου και τον Τσίπρα , Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο απαράδεκτος Τασούλας

Τι ήταν αυτό που ζήσαμε στην Βουλή καλά μου παιδιά. Τι αγάπες ήταν αυτές της Ζωής με τις καρδούλες της προς τον Κυριάκο; Τι πάει να πει , δεν ακούσατε τίποτα, που είχατε το μυαλό σας και δεν παρακολουθούσατε με απόλυτη προσήλωση την Ζωή Κωνσταντοπούλου, που μίλησε μετά από 8 χρόνια στην Βουλή; Τιμημένοι μου αναγνώστες, δεν έχετε καμία δικαιολογία και  σας παρακαλώ, από δω κι εμπρός, να μην  χάνετε ούτε τα βλέμματα που ρίχνει η Ζωή σε φίλους και εχθρούς μέσα στην Βουλή. Είναι ο μόνος τρόπος για να αντέξετε, τα μύρια όσα θα μας συμβούν με τον Κυριάκο, καλά μου παιδιά. Φρόντισε ο Θεός να μας αποζημιώσει για την μακακία, που κάναμε με τον Κυριάκο και έβαλε στην Βουλή την Ζωή.
Βέβαια εδώ που τα λέμε, τιμημένοι μου αναγνώστες, δεν μας έδωσε κάτι καινούριο η Ζωή, χθες. Δεν άλλαξε δηλαδή καθόλου. Δεν ξεπέρασε ακόμη το μίσος της για τον Αλέξη Τσίπρα και την Ρένα Δούρου, για αυτό και αφού αυτοαποθεώθηκε για κανά τέταρτο, άρχισε τις επιθέσεις στον Τσίπρα και στην Δούρου και σε όλο τον Συριζα. Ξεκίνησε από εκεί που είχε σταματήσει πριν από 8 χρόνια, φροντίζοντας από την πρώτη ομιλία της, να μας ενημερώσει ότι είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα για αυτήν, οπότε οι αντίπαλοί της, είναι ο Τσίπρας (μήπως να την ενημερώσει κάποιος με τρόπο , ότι έπαψε να είναι πρωθυπουργός από το 2019 και πρόεδρος του Συριζα, εδώ και δέκα μέρες;), η Δούρου, οι πρώην σύντροφοί της (λέμε τώρα) και όλοι αυτοί που στραβοκοιτανε την ίδια και τους βουλευτές της.Τι είπατε καλά μου παιδιά, αν αναφέρθηκε στον Μητσοτάκη;Μα είστε κακοί. Η γλυκούλα μου, πόσο μέλι έσταξε για τον Κυριάκο. Πόση ευγνωμοσύνη πρέπει να νιώθει, πόση αγάπη μπορεί να μεταδώσει με αυτό το χαμόγελό της (τυχερή είμαι η Στήλη Άλατος, που όταν ήμουν σε μικρή ηλικία, η μάνα μου δεν ήξερε την Ζωή , να μου δείχνει φωτογραφίες της για να τρώω το φαί μου), όταν μιλάει για τον Κυριάκο. Ναι καλά μου παιδιά, η Ζωή στην πρώτη της ομιλία στην Βουλή ξεπέρασε και τον εαυτό της. Μετατράπηκε σε “μηχανή του χρόνου”, αφού παραλίγο να ψάχνω στα υπουργικά έδρανα να δω τις αντιδράσεις του Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου. Έτσι ακριβώς. Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου βασικός αντίπαλος είναι ο Τσίπρας και όχι ο Μητσοτάκης και ας το ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή για να μην έχουμε και αμφιβολίες. Είναι τόσο ξεκάθαρη η κα Κωνσταντοπούλου, ότι δεν θα ασχοληθεί καθόλου με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά με τα απωθημένα της , που ενώ είχε ακούσει τον Πρωθυπουργό να υπόσχεται ότι σιγά σιγά , θα καταστρέψει κάθε κατάκτηση του λαού τα τελευταία 50 χρόνια, αυτή έκανε παρέμβαση στον Τασούλα, να επισπεύσει τις διαδικασίες για την άρση ασυλίας της Δούρου για το Μάτι. Τόση κάψα η Ζωή, για τις προγραμματικές δηλώσεις. Και τόση μικροψυχιά όμως, τιμημένοι μου αναγνώστες, που αυτή η τόσο διαβασμένη Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι η Δούρου έχει στείλει εδώ και μέρες στον Τασούλα επιστολή, με την οποία ζητάει η ίδια την επίσπευση των διαδικασιών. Αλλά και αυτός ο Κώστας Τασούλας, που είναι τόσο δεξιά, που έχει βρει σε ντουβάρι σπαρτιάτικο, έπρεπε να αποδείξει ότι είναι Πρόεδρος της Βουλής του Μητσοτάκη και όχι της Βουλής των Ελλήνων, από την πρώτη μέρα; Δεν μπορούσε να περιμένει; Εφόσον ήξερε  τιμημένοι μου αναγνώστες για την επιστολή της Δούρου, γιατί άφησε την Κωνσταντοπούλου να χύνει την χολή της ανενόχλητη; Ωραίο το δίδυμο Τασούλα- Ζωής. Θα μας διασκεδάσει και θα μας εκνευρίσει αρκετά. Ο χιουμορίστας Τασούλας και η ” αγάπη μόνο” Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τιμημένοι μου αναγνώστες, είναι τόσο απαράδεκτη η αδιαφορία ορισμένων “κομμάτων”, για την ουσία αυτού που εκπροσωπούν στην Βουλή, που καταντάει ύβρις για την δημοκρατία.

Οι προεδρικοί θα έχουν υποψήφιότητα και θα είναι και πανίσχυρη! 

Χαίρομαι η Στήλη, που με διαβάζουν οι “συνάδελφοι” καλά μου παιδιά. Και ακόμα περισσότερο χαίρομαι που τους απελευθερώνω και γράφουν και ονοματάκια. Να όπως αυτό της Έφης που την στηρίζει παμψηφεί όλη η “Ομπρέλα”. Και όχι μόνον αλλά και όλος ο “7ος όροφος” της Κουμουνδούρου. Τα γραφεία πέριξ του προέδρου! Τι; Αν την στηρίζει και ο πρόεδρος; Αυτό εγώ δεν το ξέρω, η Στήλη, καλά μου παιδιά. Αυτό πάντως που ξέρω – και το καταιθέτω – είναι ότι οι “προεδρικοί” θα κατεβάσουν υποψηφιότητα και θα είναι και ισχυρή! Έως πανίσχυρη. Απλά “ζυμώνονται”. Βλέπετε οι “προεδρικοί” ήταν με τον πρόεδρο αβλεπεί όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχαν “δεύτερες σκέψεις”. Ούτε επώαζαν διαδόχους ή αντικαταστάτες! Λογικό λοιπόν να περνάνε μια περίοδο σεβασμού, επαναπροσδιορισμού και ζυμώσεων. Η υποψηφιότητα πάντως υπάρχει και έρχεται …