Σοκ και δέος … Σαμαρά στη ΝΔ! Ρεκόρ αναξιοπρέπειας

“Στρατιωτικά” … γυμνάσια Σαμαρά στη ΝΔ! Με την απειλή της καταψήφισης ( που θα σημαίνει επί της ουσίας και απώλεια της δεδηλωμένης…) των συμφωνιών που έρχονται για επικύρωση στη Βουλή με την κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας- αλλά και των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά – η κυβερνηση προχώρησε σε μια κίνηση απίστευτου στρουθοκαμηλισμού και πολιτικής αναξιοπρέπειας, αναγκάζοντας τις υπηρεσίες του ΥΠΕΞ να εκδώσουν “διορθωτική” ανακοίνωση με την οποία επιχειρούν να ανασκευάσουν την αρχική κοινή ανακοίνωση Δένδια – Πομπέο, στην οποία χαρακτηριζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών ως ΙΣΤΟΡΙΚΗ !

Πιο συγκεκριμένα , λίγη ώρα μετά τον διασυρμό που επεφύλαξε με ξαφνική παρέμβασή του στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μηστοτάκη, το υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε στους διαπιστευμένους συντάκτες ορθή επανάληψη του κοινού ανακοινωθέντος, απ’ όπου απαλείφθηκε ο χαρακτηρισμός «ιστορική», από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στο κοινό ανακοινωθέν Ελλάδας – ΗΠΑ, στο οποίο αρχικά γινόταν λόγος για «την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών».

«Πριν κατέβω από το βήμα να μη παραλείψω, για να μη λέτε ότι είμαι σε όλα σκληρός και αγενής μαζί σας, να συγχαρώ τη κυβέρνηση και το κύριο Μητσοτάκη προσωπικά για το κοινό ανακοινωθέν που έβγαλε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογό του. Που αναρτήθηκε αμετάφραστο σήμερα στην επίσημη σελίδα του ΥΠΕΞ. Και χαιρετίζουν μαζί, τόσο η ελληνική όσο και η Αμερικανική κυβέρνηση την Ιστορική όπως γράφουν Συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα που συμφωνούμε λοιπόν ότι η Συμφωνία είναι ιστορική, φέρτε κύριοι της συμπολίτευσης να κυρώσουμε και τις επιμέρους συμφωνίες», είπε ο κ. Τσίπρας.

Λίγη ώρα αργότερα, το υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε στους διαπιστευμένους συντάκτες ορθή επανάληψη του κοινού ανακοινωθέντος, από όπου απαλείφθηκε ο χαρακτηρισμός «ιστορική», από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Εδώ τα αρχικά κείμενα της κοινής ανακοίνωσης των ΥΠΕΞ Ελλαδας-ΗΠΑ το πρωί μετά την συνάντηση Δένδια-Πομπέο στη Θεσσαλονίκη:


Προφανώς τα … “γαλλικά” των Σαμαρικών, έπιασαν τόπο