Σκουρλέτης: Θα συνεχίσουμε να μιλάμε ανοιχτά και αδιαμεσολάβητα με την κοινωνία – Μπουρνούς: «Τελειωτικό χτύπημα στον αθλητισμό από τον κ. Αυγενάκη»

Στην αγορά της Νέας Ερυθραίας βρέθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, και συνομίλησε με εργαζόμενους και καταστηματάρχες για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε και στο Facebook, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης βρέθηκε την πρώτη ημέρα της εξόρμησης για το «Μένουμε Όρθιοι 2», το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα εμπροσθοβαρών παρεμβάσεων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην αγορά της Ν. Ερυθραίας και συνομίλησε με εργαζόμενους και καταστηματάρχες για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Όπως τονίζει «μιλήσαμε με εργαζόμενους και καταστηματάρχες, μοιράσαμε ενημερωτικό υλικό με την πρότασή μας και μας μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά και για το τι ζητούν ώστε να μπορέσουν να κερδίσουν τη μάχη της επόμενης μέρας. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε ανοιχτά και αδιαμεσολάβητα με την κοινωνία. Διαμορφώνουμε τις προτάσεις μας με υπευθυνότητα έχοντας, όμως, στο επίκεντρο της προσοχής μας τους πολλούς και τους πιο ευάλωτους. Απορρίπτουμε την ακραία νεοφιλελεύθερη λογική που υιοθετεί η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία αντιμετωπίζει την κρίση ως ευκαιρία για την έξωση από την αγορά των μικρών και μεσαίων. Μένουμε σταθεροί στον αγώνα για προστασία των δικαιωμάτων και του μεροκάματου των εργαζομένων. Μαζί μπορούμε να μείνουμε όρθιοι!»

Μπουρνούς: «Τελειωτικό χτύπημα στον αθλητισμό από τον κ. Αυγενάκη»

Ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις σημερινές ανακοινώσεις των τελικών πιστώσεων για τις τακτικές ετήσιες επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών, στρέφοντας τα βέλη του κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Γιάννης Μπουρνούς τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Ο κ. Αυγενάκης, αν και κρυπτόμενος – όπως συνηθίζει στα δύσκολα – πίσω από το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα “Χίλων”, νομίζει, αφελώς, ότι μπορεί με αυτόν τον τρόπο να ασκήσει πίεση στις ομοσπονδίες εν όψει των εκλογών τους το φθινόπωρο», καταλήγοντας ως εξής:

«Να είναι σίγουρος ότι ο κόσμος του αθλητισμού θα είναι απέναντί του».

Η δήλωση του Γιάννη Μπουρνού

Ανακοινώθηκαν σήμερα, με καθυστέρηση σχεδόν έξι μηνών, οι τελικές πιστώσεις, που αφορούν στις τακτικές ετήσιες επιχορηγήσεις των εθνικών αθλητικών ομοσπονδιών.

Μετά από μια μακρά περίοδο αναμονής, που χαρακτηρίστηκε από σημαντικές καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις των δόσεων της τακτικής επιχορήγησης προς τις ομοσπονδίες, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα κλίμα αβεβαιότητας και που σημαδεύτηκε από το καθολικό lockdown στον αθλητισμό, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, που μοίρασε, κατά τα άλλα, πολλά “συμβολικά ευχαριστώ” το προηγούμενο διάστημα προς την αθλητική κοινότητα, παρατείνει την κρίση στον ελληνικό αθλητισμό.

Την ώρα που ακόμα δεν έχει ληφθεί, ούτε καν ανακοινωθεί, κανένα ειδικό μέτρο οικονομικής στήριξης του αθλητισμού και που η πλειονότητα των αθλητικών σωματείων αντιμετωπίζει καταστάσεις οικονομικής ασφυξίας με την πλειονότητα να απειλείται με λουκέτο, ο κ. Αυγενάκης αποφάσισε να επιβάλει μειώσεις, που ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις το 10% και φτάνουν έως το 15%.

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικά συνθήκες, οι ετήσιες τακτικές επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών παρουσίαζαν μια σταθερή μεσοσταθμική αύξηση της τάξεως του 10%, με απώτερο σκοπό την ουσιαστική συνδρομή της Πολιτείας στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Αντίθετα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ακολουθεί, όπως φαίνεται, την κυβερνητική στρατηγική της “ανοσίας της αγέλης” και στον αθλητισμό. Αντί σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που τα έσοδα των ομοσπονδιών καταρρέουν, να τις στηρίξει έμπρακτα αυξάνοντας την ετήσια επιχορήγηση, προχωρά σε μειώσεις.

Αγνοεί, μάλλον, ο Υφυπουργός ότι η λογική της τακτικής “ας επιβιώσει ο πιο δυνατός” είναι και αθέμιτη αλλά και ασύμβατη με τον αθλητισμό.

Προφανώς, ο κ. Αυγενάκης, αν και κρυπτόμενος – όπως συνηθίζει στα δύσκολα – πίσω από το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα “Χίλων”, νομίζει, αφελώς, ότι μπορεί με αυτόν τον τρόπο να ασκήσει πίεση στις ομοσπονδίες εν όψει των εκλογών τους το φθινόπωρο.

Να είναι σίγουρος ότι ο κόσμος του αθλητισμού θα είναι απέναντί του.