Σκληρή κριτική Μαρτίνς στους παίκτες του Ολυμπιακού μετά τη Ριζούπολη! * Θύρα13: «Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός συνάπτει συμφωνίες χωρίς την… * ΠΑΟΚ: Ενδιαφέρεται για Τσικίνιο, σύμφωνα με Πορτογάλους

Πέδρο Μαρτίνς

Η ισοπαλία με τον ουραγό της βαθμολογίας, Απόλλωνα Σμύρνης, και κυρίως η εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι της Ριζούπολης, είναι λογικό πως έχει προκαλέσει προβληματισμό στον Ολυμπιακό.

Ήδη από χθες στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο Πέδρο Μαρτίνς τόνισε πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες, σημειώνοντας ότι αν υπάρχει κάτι θετικό, είναι πως «το παιχνίδι θα λειτουργήσει σαν μάθημα ότι τίποτα δεν έχουμε κατακτήσει. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη στο πρωτάθλημα».

Στη σημερινή προπόνηση ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών άσκησε σκληρή κριτική και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο, καθώς η εικόνα της ομάδας στη Ριζούπολη μετά τη διακοπή ήταν πολύ κακή.

Από εκεί και πέρα και ενόψει της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης στον Ολυμπιακό περιμένουν να δουν αν θα αγωνιστεί ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από τα τεστ για τον κορονοϊό που θα γίνουν στην ομάδα.

 

Θύρα13: «Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός συνάπτει συμφωνίες χωρίς την εμπλοκή κανενός, το ίδιο πρέπει να γίνει και στον Βοτανικό»Θύρα13: «Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός συνάπτει συμφωνίες χωρίς την εμπλοκή κανενός, το ίδιο πρέπει να γίνει και στον Βοτανικό»

Η Θύρα 13 τοποθετήθηκε εκ νέου για το γηπεδικό θέμα του Παναθηναϊκού και ξεκαθάρισε την απαίτηση που υπάρχει για πραγματικά ίδια δικαιώματα στον Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Θύρας 13 έχει ως εξής:

«Διευκρίνιση σχετικά με τα ίδια δικαιώματα διαχείρισης.

Σε σχέση με κάποια αβάσιμα δημοσιεύματα περί των δικαιωμάτων του Συλλόγου στη Λεωφόρο και της μεταφοράς τους στον Βοτανικό, θα θέλαμε να εξηγήσουμε στον κόσμο με συγκεκριμένα παραδείγματα –κι όχι με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα– τα εξής:

1. Εδώ και δεκαετίες για κάθε αθλητική, αλλά και μη αθλητική εκδήλωση που διεξάγεται στο γήπεδο της Λεωφόρου, ο μοναδικός που συνάπτει συμβάσεις και εισπράττει το ανάλογο αντίτιμο (ή οποιοδήποτε άλλο υλικό αντάλλαγμα), είναι ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος. Μόνο αυτός και κανένας άλλος.

2. Ακριβώς το ίδιο ισχύει για τα έσοδα από κάθε μορφής εμπορική αξιοποίηση / εκμετάλλευση χώρων στις εγκαταστάσεις της Λεωφόρου. Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος αξιοποιεί ολόκληρο το γήπεδο της Λεωφόρου και δεν περιορίζεται σε μία απλή «χρήση του αγωνιστικού χώρου». Κατόπιν διμερούς ενδο-παναθηναϊκής συμφωνίας (χωρίς να υπάρχει εμπλοκή οποιουδήποτε τρίτου μέρους), ο Α.Ο. εκχωρεί την χρήση στην ΠΑΕ και παράλληλα διατηρεί τον «πρώτο και τελευταίο λόγο» στις διαφημίσεις πέριξ του αγωνιστικού χώρου.

3. Ο Α.Ο. εκμεταλλεύεται τα όποια καταστήματα βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά του γηπέδου. Το ίδιο ισχύει για τις αίθουσες και τα κυλικεία στους χώρους κάτω από τις εξέδρες της Λεωφόρου.

4. Ο Α.Ο. έχει δικαίωμα, σε οποιανδήποτε στιγμή και με οποιανδήποτε διαδικασία / όρους ο ίδιος το αποφασίσει, να προβεί σε διαγωνισμό ονοματοδοσίας του γηπέδου της Λεωφόρου. Φυσικά, το αντίτιμο θα το εισπράξει μόνο αυτός.

5. Εάν και όποτε το κρίνει, προβαίνει και σε άλλες επιμέρους συνεργασίες-συμφωνίες με αντίτιμο που το ορίζει ο ίδιος (π.χ. μισθώνει στη ΔΕΗ υποσταθμό).

Για να μην κουράσουμε άλλο τον κόσμο με ένα σωρό παραδείγματα, η ουσία είναι ότι: εδώ και δεκαετίες στο γήπεδό του στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος συνάπτει όποιες συμφωνίες θέλει (εάν κρίνει ότι τον συμφέρουν), χωρίς να εμπλέκεται –ΠΟΤΕ και πουθενά– οποιοδήποτε τρίτο μέρος. Ούτε ο δήμος ούτε το κράτος ούτε κανένας.

Από χρονικής πλευράς, στη Λεωφόρο αυτή η πραγματικότητα ισχύει απεριόριστα, δηλαδή για όσο ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος θα συνεχίσει να υφίσταται ως σωματείο. Για να το πούμε κι αλλιώς: όλα αυτά ισχύουν στη Λεωφόρο χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό. Ούτε 49 χρόνια ούτε 99 χρόνια.

Με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να ισχύει στις νέες εγκαταστάσεις.

Θα αναφέρουμε το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που έχει ήδη ψηφιστεί / αποτυπωθεί σε νόμο του ελληνικού κράτους μόλις πριν από έξι μήνες (τον Ιούνιο του 2021). Είναι ο νόμος 4809 ο οποίος στο άρθρο 45, παράγραφο 6 προβλέπει ότι:

«Τα έσοδα από κάθε μορφής εμπορικές λειτουργίες του γηπέδου ποδοσφαίρου κατανέμονται μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Δήμου Αθηναίων κατά εξήντα πέντε τοις εκατό (65%) και τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) αντιστοίχως». Συνεπώς, ο Α.Ο. δεν θα λαμβάνει ούτε ένα ευρώ από αυτά τα έσοδα.

Εξίσου σημαντικό –ως προς το πού θα «κατευθύνονται» τα έσοδα στο Βοτανικό από τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού γηπέδου– είναι ότι ο δήμος Αθηναίων αποφεύγει να απαντήσει στο παρακάτω βασικό ερώτημα που έχει τρεις πτυχές: πρώτον, πόσα δάνεια έχει λάβει για αγορές εκτάσεων στο Βοτανικό; δεύτερον, εξακολουθεί να χρωστάει στις τράπεζες μέρος από αυτά τα δάνεια; και τρίτον, εάν εξακολουθεί να χρωστάει, σε πόσα εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το χρέος του;

Σε κάθε περίπτωση, ξανά τονίζουμε ότι δεν θέλουμε τίποτα παραπάνω από τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ δικαιώματα που έχει για δεκαετίες ο Σύλλογος στο γήπεδο ΤΟΥ στη Λεωφόρο.

ΥΓ. Επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε διαδικασία αντιπαράθεσης με τον κάθε δημοσιογραφίσκο που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, προειδοποιούμε τα Μ.Μ.Ε. να διακόψουν την τακτική παραπληροφόρησης που έχει ως σκοπό την άνευ όρων μετάβαση στον Βοτανικό.

ΥΓ2. Η θέση μας ειναι αδιαπραγμάτευτη και δεν μας αρκούν οι λεκτικές διαβεβαιώσεις. Θέλουμε να τις δούμε να αποτυπώνονται ΓΡΑΠΤΩΣ από τους αρμόδιους φορείς.

 

ΠΑΟΚ: Ενδιαφέρεται για Τσικίνιο ο Δικέφαλος σύμφωνα με τους ΠορτογάλουςΟ Τσικίνιο με τη φανέλα της Μπράγκα

Το όνομα του Τσικίνιο επιστρέφει στη μεταγραφική καθημερινότητα του ΠΑΟΚ, καθώς δημοσίευμα της A Bola αναφέρει ότι ο Δικέφαλος είναι ανάμεσα στις ομάδες που τσεκάρουν την περίπτωσή του ενόψει Ιανουαρίου.

Για δεύτερο διαδοχικό μεταγραφικό παζάρι ο ΠΑΟΚ έχει στα ραντάρ του τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό της Μπενφίκα, Τσικίνιο, ο οποίος το καλοκαίρι παραχωρήθηκε με μορφή δανεισμού στην Μπράγκα.

Δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας “A Bola“, αναφέρει ότι ο 26χρονος μεσοεπιθετικός αναζητά κάποια διέξοδο για άλλα πρωταθλήματα, έχοντας μαγνητίσει το ενδιαφέρον από Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία (συγκεκριμένα η Τορίνο) αλλά και ο ΠΑΟΚ.

Τη φετινή σεζόν ο Τσικίνιο έχει αγωνιστεί 15 φορές σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπράγκα, η οποία είχε συμφωνήσει να τον κρατήσει στο δυναμικό της μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, καλύπτοντας μόνο το συμβόλαιό του με την Μπενφίκα.

Με τους Λουζιτανούς δεσμεύεται μέχρι το καλοκαίρι του 2024, ωστόσο είναι στη λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι πολύ πιθανό να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*