Σε εξέλιξη η φωτιά στα Βίλια. Σε ύφεση το μέτωπο στην Κερατέα

keratea-214_4855309268958302257_n.jpg

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Βίλια ύστερα από μια νύχτα αγωνίας και μάχης για να μην περάσουν οι φλόγες στο Πόρτο Γερμενό.

Σε εξέλιξη η φωτιά στα Βίλια - Σε ύφεση το μέτωπο στην Κερατέα

Την ίδια στιγμή οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από το πρωί της Τρίτης έχουν σπεύσει στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ έχει καταφθάσει και πυροσβεστκή δύναμη από Πολωνία.

Από τις 06:30 το πρωί ξεκίνησαν να πετούν και τα εναέρια μέσα, χωρίς τα οποία το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο, αφού όπως είπε στον ΣΚΑΙ ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης, χωρίς αυτά δεν θα αντιμετωπιστεί το πύρινο μέτωπο που καίει σε χαράδρα, το οποίο μέτωπο εκτίνεται σε χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, μήνυμα εστάλη από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Παλαιοχώρι, Άγιος Σωτήρας, Παλαικούνδουρα και Θέα, ενώ νωρίς το βράδυ της Δευτέρα είχε εκκενωθεί ο οικισμός Βενίιζα. Η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους να φύγουν προς Μέγαρα.

Η φωτιά ξεκίνησε να καίει στα Βίλια το μεσημέρι της Δευτέρας και από εκείνη η στιγμή καίει ανεξέλεγκτη. Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, ‘Αγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Αγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, με οδηγίες στους κατοίκους να κινηθούν προς Ψάθα και Αλεποχώρι.

Παράλληλα το πύρινο μέτωπο έχει περάσει από χθες το βράδυ τον δρόμο και δημιουργήθηκε ένα νέο μέτωπο προς το Πόρτο Γερμενό. Οι εστίες εντοπίζονται κυρίως σε δύσβατα σημεία με αποτέλεσμα να δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης. Την ίδια ώρα οι κάτοικοι των Βιλίων βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς όπως λένε φοβούνται ότι θα τους ζητηθεί να εκκενώσουν την περιοχή.

Ωστόσο, την ίδια στγμή τα νέα είναι καλύτερα απο το μέτωπο στην Κερατέα, όπου εκδηλώθηκε και εκεί χθες φωτιά, καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για να περιορίσουν τυχόν ανα ζωπυρώσεις. Στα θετικά είναι επίσης ότι μέχρι και τις 04:00 τα ξημερώματα οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν ασθενείς και δεν ξεπενούσαν τα 2 μποφόρ. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολ. Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης μάλιστα άφησε αιχμές για εμπρησμό μιλώντας σε εκπομπή στο Mega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*