Σε ανοδική τροχιά ξανά ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ – Ο Τραμπ αρνείται οποιαδήποτε σχέση με απόπειρα «εισβολής» στη Βενεζουέλα

Με 2.333 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες, ο ημερήσιος απολογισμός στις ΗΠΑ πήρε ξανά ανοδική τροχιά έπειτα από τρεις ημέρες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Την προηγουμένη, η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα παγκοσμίως κατέγραφε τον χαμηλότερο απολογισμό του τελευταίου μήνα, 1.015 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου, που ανανεώνονται συνεχώς.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας ανήλθε πλέον σε 71.022 νεκρούς στις ΗΠΑ.

 

Ο Τραμπ αρνείται οποιαδήποτε σχέση με απόπειρα «εισβολής» στη Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του δεν έχει “καμία σχέση” με την απόπειρα “εισβολής” στη Βενεζουέλα δια θαλάσσης, κατά την οποία συνελήφθησαν 15 πρόσωπα.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο Αμερικανοί πολίτες.

“Μόλις ενημερώθηκα”, είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου. “Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνησή μας”, πρόσθεσε.

Την Δευτέρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο Αμερικανοί οι οποίοι, όπως υποστήριξε, συνδέονται με την ομάδα που είναι επιφορτισμένη με την προστασία του προέδρου των ΗΠΑ. Επέδειξε μάλιστα τα διαβατήριά τους, διευκρινίζοντας ότι είναι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας Silvercop.

Οι εισαγγελικές αρχές της Βενεζουέλας κατηγορούν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό (ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως μεταβατικός πρόεδρος από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ) ότι προσέλαβε «μισθοφόρους» αντλώντας κεφάλαια από τα έσοδα της χώρας από την πώληση πετρελαίου που έχουν δεσμεύσει οι ΗΠΑ προκειμένου να γίνει απόπειρα «εισβολής» στη χώρα από τη θάλασσα.