Σε άγνωστο χρόνο το “Colpo Grosso” στις θυρίδες της τράπεζας στο Ψυχικό – Ανώτατη τιμή στα τεστ κορονοϊού: Πλαφόν με καθυστέρηση μηνών

Σε άγνωστο χρόνο το "Colpo Grosso" στις θυρίδες της τράπεζας στο Ψυχικό

Η λεία των αγνώστων δραστών υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ κατά δήλωση των θυμάτων, σε μετρητά, κοσμήματα, τιμαλφή και χρυσές λίρες

Τις εξειδικευμένες γνώσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχει επιστρατεύσει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής για να μπορέσει να διαπιστωθεί αυτό που δια γυμνού οφθαλμού είναι δύσκολο να διαπιστωθεί.

Εκ πρώτης όψεως λοιπόν δεν υπάρχουν εμφανή ίχνη παραβίασης των κλειδαριών στις τέσσερις τραπεζικές θυρίδες από τις οποίες αφαιρέθηκε το πολύτιμο περιεχόμενο τους, εκτός μίας που φαίνεται να έχει μία μικρή γρατζουνιά χωρίς όμως αυτό το ίχνος να μπορεί με βεβαιότητα να αποδοθεί σε τυχόν παραβίαση.

Ακριβώς επειδή είναι δύσκολο να διακριβωθεί λοιπόν με ποιον τρόπο άνοιξαν οι θυρίδες, (κλειδί ή εργαλείο), έχει ζητηθεί εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη από την Δ.Ε.Ε. ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Το μόνο δεδομένο χρονικό σημείο μέχρι στιγμής είναι η 13η Νοεμβρίου όπου η πρώτη σύζυγος επιχειρηματία μετέβηκε στο συγκεκριμένο υποκατάστημα τράπεζας στο Ψυχικό και ανακάλυψε πως η θυρίδα της ήταν άδεια.

Με αφορμή αυτή την καταγγελία, η Αστυνομία ζήτησε να προσέλθουν αρχικά και οι κυρίες που κατείχαν γειτονικές θυρίδες που επίσης προς μεγάλη τους έκπληξη ανακάλυψαν ότι οι θυρίδες τους ήταν άδειες, εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες θυρίδες της τράπεζας που είναι εκατοντάδες, άρα φαίνεται ο δράστης ή οι δράστες να είχαν σαφή γνώση για τις θυρίδες που έθεσαν στο «στόχαστρό» τους αφού ανήκαν σε πολύ εύπορες κυρίες και συζύγους επιχειρηματιών των Βορείων Προαστίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική λεία, κατά δήλωση των κατόχων των θυρίδων, υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα, τιμαλφή και χρυσές λίρες.

Αναφορικά με τις κυρίες που κλήθηκαν σε δεύτερο χρόνο να ελέγξουν τις θυρίδες τους, κάποιες από αυτές είχαν πολύ καιρό να επισκεφτούν την τράπεζα και να τις ελέγξουν όπως και η πρώτη, η οποία φέρεται να είχε πάει τελευταία φορά, αρκετούς μήνες πριν.

Αν και αναμένεται να προσδιοριστεί ο χρόνος, τουλάχιστον κατά προσέγγιση, που τελέστηκε αυτή η πράξη, αυτή την στιγμή προκύπτει και άλλο πρόβλημα στην έρευνα, καθώς μπορεί στον χώρο των θυρίδων να μην υπάρχουν κάμερες, υπάρχουν όμως σε άλλους χώρους, το υλικό των οποίων όμως αν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που έχει γίνει αυτή η κινηματογραφική κλοπή ίσως και να μην υπάρχει πλέον καταγραφή, κάτι που η ανάλυση που θα ακολουθήσει, ενδεχομένως να δώσει και σε αυτό απαντήσεις.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα και τις μέχρι στιγμής καταθέσεις, δεν φαίνεται τα θύματα να είχαν κάτι κοινό πέρα από τα αξιόλογα περιουσιακά τους στοιχεία ούτε κάποιο κοινό πρόσωπο στο περιβάλλον τους, τουλάχιστον απ’ όσα προκύπτουν από την έως τώρα έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και σε αρκετά αρχικό στάδιο.

Σε αυτή την φάση μοιραία όλα είναι ανοιχτά και οι πάντες ύποπτοι και σαφέστερη εικόνα αναμένεται να σχηματίσουν οι διωκτικές Αρχές στην πορεία των ερευνών, της διαδικασίας λήψης καταθέσεων και των εργαστηριακών αναλύσεων.

 

Ανώτατη τιμή στα τεστ κορονοϊού: Πλαφόν με καθυστέρηση μηνών

Διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό με τη διαδικασία rapid στον γενικό πληθυσμό στα Ιωάννινα

Ποιες οι ανώτατες τιμές που θα οριστούν για τα μοριακά τεστ και τα rapid test, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο γγ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Τον ορισμό ανώτατης τιμής στα τεστ κορονοϊού ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, την Παρασκευή (27/11).

Όπως έκανε γνωστό, η ανώτατη τιμή θα διαμορφωθεί ως εξής:

  • για τα μοριακά τεστ 40 ευρώ
  • για τα rapid test 10 ευρώ

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα καταθέσει μέσα στις επόμενες ημέρες, μέσω τροπολογίας, νομοθετική διάταξη για τη θέσπιση ανώτατων τιμών χρέωσης επί των τεστ έναντι του κορονοϊού  (τεστ μοριακού ελέγχου και rapid tests) καθώς και ανώτατες τελικές τιμές σε αγαθά και υπηρεσίες, αναγκαίες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών.

“Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την κοινωνία από κάθε είδους αθέμιτη πρακτική” είπε ο κ. Σταμπουλίδης, προαναγγέλλοντας παρέμβαση της Πολιτείας όπου και όποτε χρειαστεί.