Σακελλαροπούλου σε Τσίπρα: Ανάγκη να ενισχυθούν οι πιο ευάλωτες ομάδες (Video)

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για την πρώτη του επίσημη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κατά τη συνάντησή τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τη στάση των πολιτών και της αντιπολίτευσης για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η πανδημία και χαρακτήρισε νέα πρόκληση για την οικονομία και την κοινωνία, την οικονομία τους εργαζόμενους τις επιχειρήσεις αλλά κυρίως τις ευάλωτες ομάδες το διάστημα που έχουμε μπροστά μας.

Παράλληλα δήλωσε κατανόηση στις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται, αλλά εξέφρασε και την πίστη της πως όλοι θα συνεργαστούν ώστε οι επιπτώσεις να αντιμετωπιστούν και κυρίως να ενισχυθούν οι ευάλωτοι για να έχουμε τις λιγότερο δυνατές απώλειες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε την ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

«Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μία δύσκολη συνθήκη, φοβάμαι ότι είναι λίγο δυσκολότερη από άλλες χώρες, φοβάμαι ότι οι ανισότητες θα διογκωθούν και αυτό θα έχει ιδιαίτερες επιπτώσεις στη χώρα μας. Οι επιπτώσεις θα είναι δύσκολες στο οικονομικό πεδίο, στις εργασιακές σχέσεις, στις κοινωνικές σχέσεις, στις ατομικές ελευθερίες, στη λειτουργία των θεσμών. Οφείλουμε να τις αντιμετωπίσουμε και να τις παλέψουμε» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων μπροστά στις κάμερες.

«Στην οικονομία βρισκόμαστε σε κινδύνους καθώς η ύφεση θα είναι βαθιά, τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων είναι και ανεπαρκή και καθυστερημένα, στις εργασιακές σχέσεις βρισκόμαστε μπροστά σε έναν κίνδυνο μονιμοποίησης κάποιων έκτακτων συνθηκών όπως η εκ περιτροπής εργασία, η μείωση μισθών, η καθιέρωση της τηλεργασίας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, «πρέπει να αξιοποιήσουμε σωστά και έγκαιρα τα πλεονέκτημα που έχουμε όπως την παρακαταθήκη της ρευστότητας από τα προηγούμενα χρόνια».