Ρένα Δούρου για το νέο όργιο καταστολής: Στην κλούβα Καμπαγιάννης-Παπαδάκης, άφαντος ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Παππάς. Αυτές είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Καταπέλτης η Ρένα Δούρου για το νέο όργιο καταστολής: Στην κλούβα Καμπαγιάννης-Παπαδάκης, άφαντος ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Παππάς – Αυτές είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

“Ανηλεώς επικίνδυνη και τραγικά ανίκανη” χαρακτηρίζει η Ρένα Δούρου την κυβέρνηση που “τρέμει οργισμένα μπροστά σε τρία ρόδια που άφησε στο πεζοδρόμιο ο δάσκαλος του Αλέξανδρου, κ. Θαλάσσης, και λίγα λουλούδια”.

Σε μία αιχμηρή ανάρτησή της η Τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει το νέο ρεσιτάλ βίας, αυθαιρεσίας και καταστολής των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε ανθρώπους που ήθελαν απλά να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επ.Κορκονέα, κάνοντας λόγο για παραβίαση της νομιμότητας και στοιχειώδών συνταγματικά ακτοχυρωμένων δικαιωμάτων με πρόσχημα δήθεν την προστασία από τον κορονοϊό.

Καταγγέλλει μάλιστα ότι φαίνεται επακριβώς ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν γίνεται προσαγωγή των δικηγόρων πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Καμπαγιάννη και Παπαδάκη, την ίδια ώρα που ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς παραμένει άφαντος αν και ο κ.Χρυσοχοΐδης υποστήριζε ότι “είναι θέμα λίγων ημερών να συλληφθεί”…

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

Αθήνα (αθρόες προσαγωγές πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων κκ Καμπαγιάννη και Παπαδάκη),
Θεσσαλονίκη,
Χανιά.
Τρεις πόλεις, τρεις κρίκοι στην αλυσίδα αστυνομικής βίας και αυταρχισμού της Ελληνικής κυβέρνησης. Γιατί ο κύριος Μητσοτάκης αποφάσισε ότι φέτος η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα τιμηθεί με ΜΑΤ. Με βία. Με αστυνομοκρατία. Με αυταρχισμό.
Με αποφασίζομεν και διατάζομεν.
Μια κυβέρνηση σε δημοκρατική αποδρομή, που επιχειρεί να καλύψει την τραγική της αποτυχία στην αντιμετώπιση του προαναγγελθέντος δεύτερου, ισχυρότερου κύματος της επιδημίας, εφαρμόζοντας την ατζέντα «νόμος και τάξη».
Παραβιάζοντας στοιχειώδη συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, φθάνοντας ακόμη και στις προσαγωγές των εμβληματικών νομικών συμπαραστατών των θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Με ωμή παραβίαση των βασικών αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, την προεδρία του οποίου ασκούσε μέχρι το Νοέμβριο η Ελλάδα. Μπορεί η ελληνική προεδρία να μην άφησε κάποιο έργο, όμως πλέον «ξεχωρίζει» για «επιδόσεις» που παραβιάζουν τους πυλώνες του Συμβουλίου όπως ο σεβασμός του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τις προσαγωγές των εμβληματικών δικηγόρων που πρωτοστάτησαν στην καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Στην αστυνομική κλούβα λοιπόν οι κκ Καμπαγιάννης και Παπαδάκης, άφαντος ο καταδικασθείς εγκληματίας χρυσαυγίτης Χρ. Παππάς. Προφανώς οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι διαφορετικές. Πάνω από όλα η καταστολή εκείνων που θέλουν σήμερα να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου, χθες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Πάνω από όλα η καταστολή, ακόμη και η παραβίαση του οικογενειακού ασύλου, όπως στην περίπτωση της οικογένειας Ινδαρέ.
Πάνω από όλα το κυνήγι των πιτσιρικάδων που βλέπουν το «Τζόκερ».
Πάνω από όλα ακριβώς η στοχοποίηση των νέων, της ελπίδας, του μέλλοντός μας, των δικαιωμάτων μας.
Μια κυβέρνηση που δήθεν στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας, παραβιάζει ωμά τη νομιμότητα. Τα καθολικά αναγνωρισμένα ανθρώπινα δικαιώματα.
Μια κυβέρνηση που εκτίθεται και εκθέτει διεθνώς τη χώρα.
Ανηλεώς επικίνδυνη και τραγικά ανίκανη.
Τι άλλο θα ήταν άλλωστε μια κυβέρνηση που τρέμει οργισμένα μπροστά σε τρία ρόδια που άφησε στο πεζοδρόμιο ο δάσκαλος του Αλέξανδρου, κ. Θαλάσσης, και λίγα λουλούδια;