Πώς θα κυκλοφορούμε Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα. Όλα τα σενάρια – Θεσσαλονίκη: Με λεωφορεία των ΚΤΕΛ τα δρομολόγια 4 γραμμών του ΟΑΣΘ – Νέο θετικό κρούσμα σε γηροκομείο – Πανελλαδικές εξετάσεις: Νέα σενάρια. Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες

Πώς θα κυκλοφορούμε Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα - Ολα τα σενάριαΆδειοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Τα σενάρια για το βράδυ της Ανάστασης και την ημέρα του Πάσχα – Εξετάζονται πρόστιμα 300€ κι αφαίρεση πινακίδων κι εντός πόλης

Το αργότερο μέχρι αύριο, Μεγάλη Πέμπτη θα γνωρίζουν οι πολίτες αν τελικά θα υπάρξει καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα ή αν θα υπάρξουν άλλα μέτρα. Ολα τα σενάρια έχουν πέσει στο τραπέζι και οι συσκέψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Πολιτική Προστασία και στο Μαξίμου κορυφώνονται.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, υπάρχουν δύο κυρίαρχα σενάρια. Το ένα είναι να σηκωθεί καθολικό χειρόφρενο στη χώρα. Δηλαδή να μην κυκλοφορούν ούτε τα ταξί ούτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το άλλο σενάριο είναι να μην επιτραπεί η μετακίνηση μόνο στα Ι.Χ. Ολα βέβαια θα κριθούν από την στάση που θα τηρήσει η κοινωνία Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή. Αν δηλαδή θα τηρηθούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Με δεδομένο ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν την Μεγάλη Παρασκευή για λίγες μόνο ώρες (13:00 – 19:00) δημιουργεί ένα… άγχος στις αρχές για το κατά πόσο θα υπάρξει συνωστισμός στην αγορά, σε περίπτωση που παρθούν πιο αυστηρά μέτρα από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, το μεγάλο στοίχημα της αστυνομίας, είναι τα κοντινά στην Αττική εξοχικά. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, καθώς έχει στήσει 16 μπλόκα σε κομβικές οδικές αρτηρίες που «βγάζουν» από το κλεινόν άστυ. Αυστηροί έλεγχοι θα σημειώνονται μεταξύ άλλων στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στην Μαρκοπούλου, στη Βάρης – Κορωπίου, στην Σουνίου, στην Πεντέλης προς Νέα Μάκρη κι αλλού.

Υπάρχει εξάλλου σκέψη να επεκταθεί το πρόστιμο των 300€ και η αφαίρεση των πινακίδων που ισχύει για όσους πιάνονται στα διόδια να εγκαταλείπουν την Αττική και γι αυτές τις περιπτώσεις, όσων παραβούν τα μέτρα κιεντός λεκανοπεδίου για τα κοντινά παραθεριστικά κέντρα.

 

Θεσσαλονίκη: Με λεωφορεία των ΚΤΕΛ τα δρομολόγια 4 γραμμών του ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Με λεωφορεία των ΚΤΕΛ τα δρομολόγια 4 γραμμών του ΟΑΣΘ
Ο ΟΣΕΘ επισημαίνει πως από σήμερα 17 νέα σύγχρονα οχήματα της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. εντάσσονται στις τέσσερις γραμμές του ΟΑΣΘ.

Με 4 γραμμές αστικής συγκοινωνίας του ΟΑΣΘ, με περισσότερα δρομολόγια και χωρίς αύξηση κομίστρου ή άλλη περικοπή έργου ξεκινά από σήμερα η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. τα δρομολόγιά της. Πρόκειται για τις γραμμές (80) «Θεσσαλονίκη – Μάλγαρα», (81) «Θεσσαλονίκη – Κουφάλια», (82) «Θεσσαλονίκη – Καλλιθέα» και (53) «Τοπική Γραμμή Σίνδου».

Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕΘ επισημαίνει πως 17 νέα σύγχρονα οχήματα της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. εντάσσονται στις γραμμές, ενώ αναμένονται άμεσα να δρομολογηθούν και τα οχήματα για τις αμέσως επόμενες γραμμές που θα ενσωματώσει η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τις γραμμές (51) «Σίνδος – Νέος Σιδ. Σταθμός» και (54) «Νέος Σιδ. Σταθμός – Ιωνία».

Θα υπολείπεται η λειτουργία 4 τελευταίων γραμμών του ΟΑΣΘ που θα αναλάβει η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και η γραμμή (9) «ΝΣΣ – Λαχαναγορά», που ανέλαβε η ΚΤΕΛ Κιλκίς. Ο ΟΣΕΘ, ως εκπρόσωπος της Πολιτείας, συντονίζει, εποπτεύει και προγραμματίζει το συνολικό έργο της αστικής συγκοινωνίας, προκειμένου να απολαμβάνουν καλύτερες συγκοινωνίες οι λιγοστοί, προσωρινά, εξαιτίας των μέτρων κατά του συνωστισμού για πρόληψη και αποφυγή της μετάδοσης του COVID-19, επιβάτες των δρομολογίων των παρόχων συγκοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η επιβατική κίνηση της αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη, λόγω κορωνοϊού, εκτιμάται ότι συρρικνώθηκε σχεδόν κατά 85-90% το τελευταίο διάστημα και έφθασε να κινείται σε αριθμούς της τάξεως των 1,1-1,2 εκ. επιβατών σε μηνιαία βάση, με εκτιμώμενα έσοδα εισιτηρίων λιγότερα από 750.000€ τον μήνα, σημειώνει ο φορέας.

 

Νέο θετικό κρούσμα σε γηροκομείο – «Χτενίζει» τους οίκους ευγηρίας ο ΕΟΔΥ

Νέο θετικό κρούσμα σε γηροκομείο - «Χτενίζει» τους οίκους ευγηρίας ο ΕΟΔΥ
Ευθύνη και αγωνία έχουν οι υπεύθυνοι των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων

Σε αυστηροποίηση των μέτρων και σε εντατικοποίηση των ελέγχων προχωρούν τώρα οι Αρχές, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού και σε δεύτερο γηροκομείο.Στη δομή της Νέας Μάκρης, όπου η καραντίνα συνεχίζεται, οι συγγενείς των ηλικιωμένων διατηρούν την επικοινωνία από απόσταση, με αγωνία πάντα για την υγεία των αγαπημένων τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ «χτενίζει» τα γηροκομεία της Αττικής. Παίρνουν δείγματα ακόμη και από κλιματιστικά μηχανήματα και επιφάνειες. Το νέο κρούσμα που εντοπίστηκε σε εργαζόμενο σε οίκο ευγηρίας χαρακτηρίστηκε ελεγχόμενο, καθώς δεν έχει εντοπιστεί διασπορά του ιού μέχρι αυτή την ώρα.

Οι συγγενείς των τροφίμων στον οίκο ευγηρίας στην Νέα Μάκρη αφήνουν τα πράγματα στην είσοδο, ενώ οι υπάλληλοι έχουν επιστρατεύσει τους φίλους τους να τους φέρουν πράγματα αφού για 14 ημέρες θα είναι σε καραντίνα. Την ίδια ώρα μεγαλώνει η αγωνία των συγγενών για τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας. Ευθύνη και αγωνία έχουν και οι υπεύθυνοι των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων.

 

Πανελλαδικές εξετάσεις: Νέα σενάρια – Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες

Πανελλαδικές εξετάσεις: Νέα σενάρια - Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες
Βασική προϋπόθεση για το άνοιγμα των σχολείων είναι, η καμπύλη του κορονοϊού στη χώρα να συνεχίσει να βρίσκεται σε καθοδική πορεία

Μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση παραμένει η επαναλειτουργία των σχολείων, αλλά και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ το τελευταίο σενάριο μιλά για πρόωρη έναρξη της σχολικής χρονιάς με άνοιγμα των σχολείων, νωρίτερα τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV η βασική προϋπόθεση για το άνοιγμα των σχολείων είναι, η καμπύλη του κορονοϊού στη χώρα να συνεχίσει να βρίσκεται σε καθοδική πορεία.

Μάλιστα στο υπουργείο Παιδείας, υπάρχουν και οι υποψήφιες ημερομηνίες για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στις 22 ή 29 Ιουνίου. Οι μαθητές της τρίτης λυκείου αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα μπουν στις τάξεις με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται σε ολιγομελή τμήματα ως δικλίδα ασφαλείας από τον κορονοϊό.  Αυτά τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο και συγκεκριμένα στις 11 ή 18 του μήνα. Τα τμήματα αναμένεται να έχουν έως και 9 μαθητές, ενώ η διδασκαλία θα γίνεται μόνο στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα έως τις 15 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα στο υπουργείο Παιδείας υπάρχει ο προβληματισμός για το εάν και πώς θα μπουν στις αίθουσες οι υπόλοιπες τάξεις του λυκείου, του γυμνασίου, αλλά και του δημοτικού. Για την τελευταία κατηγορία υπάρχουν σκέψεις παράτασης του σχολικού έτους έως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό στο «τραπέζι» υπάρχει το σενάριο της πρόωρης έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.