Πύρινη κόλαση στην Αλγερία με 34 νεκρούς — Τουρκία: Σεισμός 5,5 ρίχτερ στα Άδανα

Φωτιά στην Αλγερία το 2021Φωτιά στην Αλγερία

Τραγικός ο απολογισμός των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στην Αλγερία, η ο ποία μετρά 97 πύρινα μέτωπα. Τουλάχιστον 1.500 ανθρώποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν διάφορες περιοχές.

Άλλη μία χώρα έχει προστεθεί στα κράτη που έρχονται αντιμέτωπα με τις πυρκαγιές εδώ και μέρες και αυτή είναι η Αλγερία.

Αποτέλεσμα των 97 πύρινων μετώπων ήταν 34 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους, εκ των οποίων 10 στρατιώτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης των φωτιών, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο ισχυρός άνεμος και οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή δεν αποτελούν συμμάχους.

Με τις ανεξέλεγκτες φλόγες να περικυκλώνουν γεωργικές περιοχές και δάση σε 16 μέρη της Αλγερίας, τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι έχουν εκκενώσει τα σημεία, κοντά στα πύρινα μέτωπα, σύμφωνα με το AP.

Στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών χρησιμοποιήθηκαν περίπου 7.500 πυροσβέστες και 350 φορτηγά καθώς και εναέρια μέσα.

Οι μεγαλύτερες και πιο καταστροφικές πυρκαγιές έπληξαν τμήματα της Bejaia, της Jijel και της Bouira, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

 

Τουρκία: Σεισμός 5,5 ρίχτερ στα ΆδαναΤουρκία: Σεισμός 5,5 ρίχτερ στα Άδανα

Σεισμική δόνηση 5,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στα Άδανα της Τουρκίας.

Σεισμική δόνηση ισχύος 5,5 βαθμών καταγράφτηκε στην κεντρική Τουρκία, στα Άδανα, όπως έκανε γνωστό το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός σε Οσμανίγιε και Καχραμανμαράς .Η δόνηση έγινε σε εστιακό βάθος 12 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο σεισμός που σημειώθηκε προκάλεσε πανικό στο κέντρο της πόλης και τις γύρω περιοχές. Πολίτες βγήκαν στους δρόμους έντρομοι, έχοντας στις μνήμες τους τη φρίκη των πρόσφατων σεισμικών δονήσεων στη χώρα.

Το επίκεντρο είναι στην ευρύτερη περιοχή, στην οποία είχε σημειωθεί ο διπλός φονικός σεισμός τον περασμένο Φεβρουάριο.