Πόση άσκηση χρειάζεται για να “κάψετε” μια πίτσα;

Πόση άσκηση χρειάζεται για να "κάψετε" μια πίτσα;

Η πίτσα αποτελεί για πολλούς έναν πειρασμό που δύσκολα μπορεί να τους αντισταθεί κανείς και αποτελεί βασική επιλογή όταν βγαίνουν έξω για φαγητό ή ακόμη και όταν κάθονται σπίτι για να δουν μια ταινία στην τηλεόραση.

Το κακό είναι πως οι θερμίδες με τις οποίες «φορτώνεστε» μετά από ένα τέτοιο γεύμα είναι αρκετές, ωστόσο με την κατάλληλη άσκηση θα είστε σε θέση να απαλλαγείτε από αυτές.

Πίτσα, μπύρα, μπάλα

Μια μεγάλη πίτσα έχει περίπου 2.000 θερμίδες. Για να την κάψετε (αν αντέχετε να την φάτε όλη) θα χρειαστεί να παίξετε ποδόσφαιρο περίπου για 4 ώρες. Αν επιλέξετε αερόβια γυμναστική χρειάζεστε ούτε λίγο ούτε πολύ 6 ώρες ή περίπου 3 ώρες στατικό ποδήλατο.

Αν, τώρα, συνοδεύσετε το γεύμα σας με ένα μισόλιτρο ποτήρι μπίρα (περίπου 250 θερμίδες) θα πρέπει να προσθέσετε στην εξίσωση 25 λεπτά τρέξιμο, ενώ αν επιλέξετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί (περίπου 70 θερμίδες) θα πρέπει να προσθέσετε 45 λεπτά περπάτημα.

Φυσικά για να απολαύεστε το αγαπημένο σας γεύμα χωρίς ενοχές, καλύτερο θα είναι να ετοιμάσετε την πίτσα μόνοι σας στο σπίτι με αγνά και ελεγμένα υλικά. Πρσπαθήστε να προσθέσετε σε αυτήν περισσότερη πρωτείνη και λαχανικά, αλλά και αλαντικά που είναι χαμηλά σε λιπαρά όπως οι φέτες γαλοπούλας. Το ίδιο πρέπει να έχετε κατά νου και για το τυρί.

Εάν χρησιμοποιήσετε τυριά με έντονη γεύση όπως η παρμεζάνα θα χρειαστεί να βάλετε μικρότερη ποσότητα. Επίσης μία λεπτή στρώση γιαουρτιού μπορεί να αποτελέσει «υποκατάστατο» του τυριού.