Πυρά Τσακαλώτου κατά κυβέρνησης για την ΕΛΣΤΑΤ! – ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να βάλει τέλος στα παρακρατικά φαινόμενα πριν…

Με σαφώς ειρωνικούς τόνους σχολιάζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη, όπου καταγράφεται ανάπτυξη κάτω από τον στόχο των προβλέψεων.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι η ανάπτυξη 1% που ανακοινώθηκε είναι 1,7% μικρότερη από το 2,8% όπου την άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης για το ΑΕΠ

Η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Από ό,τι μαθαίνω ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη το 4ο τρίμηνο του 2019.

Μάλλον μου είπαν ψέματα γιατί άκουσα ότι η ανάπτυξη είναι στο 1% το τέταρτο τρίμηνο ενώ η ΝΔ παρέλαβε 2.8%.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ΝΔ δεν έχει απογειώσει την ανάπτυξη όπως υποσχόταν. Ένας πιο δύσπιστος από εμένα θα έλεγε ότι δεν είμαστε ακριβώς στη σωστή πορεία για επίτευξη του στόχου 4% ανάπτυξη.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να βάλει τέλος στα παρακρατικά φαινόμενα πριν θρηνήσουμε θύματα

Τα ένοπλα τάγματα εφόδου που δρουν ως συμμορίες δεν έχουν καμία σχέση με την ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό ή την Εθνοφυλακή, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος“, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι “αυτό επιβεβαίωσαν σήμερα οι αστυνομικές και λιμενικές Αρχές της Λέσβου σε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ“.

Συνεχίζοντας, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως “την ίδια στιγμή ο ακροδεξιός κατήφορος και η διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης έδωσε θάρρος μέχρι και σε Γερμανούς νεοναζί να φθάσουν στη χώρα μας για να πολεμήσουν τους “εισβολείς””.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να επιβάλει τη νομιμότητα και να βάλει ένα τέλος στα άκρως ανησυχητικά παρακρατικά φαινόμενα, πριν θρηνήσουμε θύματα“, καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ιστότοπο ΜΜΕ της Μυτιλήνης, “stonisi”, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τους επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου και του Λιμενικού Σώματος .

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έκανε λόγο για σειρά έκνομων ενεργειών  από πλευράς παρακρατικών που καμία σχέση δεν έχουν με Λιμενικό, Αστυνομία, Εθνοφυλακή.

Δεν μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να συνεχίσει να λέει ανακρίβειες και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δώσει σαφείς εντολές ώστε οι οργανωμένες παρα-αστυνομικές δραστηριότητες να αντιμετωπιστούν και από την ελληνική Δικαιοσύνη” , ζήτησε από πλευράς του, ο Γ. Ραγκούσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*