Προσπάθησαν να αποκρύψουν από τους Έλληνες τις πραγματικές απόψεις Μητσοτάκη για Πανεπιστήμιο – Εργασία – Σύνταξη!

Πάλι τα ίδια ! Προσπάθησαν εκ των υστέρων να αποκρύψουν από τους Έλληνες τις πραγματικές απόψεις Μητσοτάκη για Πανεπιστήμιο – Εργασία – Σύνταξη! Το video και το “ματιασμένο” .. pdf τγν δηλώσεων !

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την βιντεοσκοπημένη συζήτηση του με τον ιστορικό και συγγραφέα Γιουβάλ Νώε Χαράρι στο Athens Democracy Forum 2020, που μετά από την διάδοσή τους από τα social media και μερικούς ιστότοπους (ανάμεσά τους και το The FaQ ) που δεν περιορίσθηκαν στο επίσημο κείμενο που δόθηκε, αλλά κάθησαν και άκουσαν προσεκτικά το video, προκαλούν σαλο, όταν στάλθηκαν σε pdf (κάτω) ως ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, δεν περιελάμβαναν το … “συνταρακτικό” ταξικό όραμα του πρωθυπουργού.

Στη συζήτηση που είχε με τον ιστορικό και συγγραφέα Γιουβάλ Νώε Χαράρι ο πρωθυπουργός σημείωσε «… πώς εξηγείς στους ανθρώπους που θα είναι οι δουλειές όχι στο μακρινό αλλά το εγγύς μέλλον και πώς επίσης εξηγείς στους ανθρώπους ότι ένα παραδοσιακό πτυχίο πανεπιστήμιου από ένα ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο ίσως δεν είναι απαραίτητα ο τρόπος να κερδίσεις μια καλή ζωή».

Συνεχίζοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε «σκεπτόμενος 5, 10, 15 χρόνια μπροστά, και εξασφαλίζοντας τις αλλαγές τώρα στο εκπαιδευτικό σύστημα είναι πρόκληση» για να υποστηρίξει λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πως «πρέπει να πιέσουμε τους ανθρώπους ότι είναι προς το συμφέρον τους να πάρουν αυτού του είδους την εκπαίδευση. Δεν είναι απλώς ότι εμείς προσφέρουμε οικονομικά κίνητρα σε ανθρώπους για να επανεκπαιδευτούν. Αυτό ίσως δεν είναι αρκετό από μόνο του αν οι άνθρωποι δεν καταλάβουν ότι.. η ιδέα να μορφώνεσαι, να βρίσκεις εργασία και να παίρνεις σύνταξη είναι ίσως ήδη παρωχημένη».

«Ξέρετε, αυξήσαμε τα όριο συνταξιοδότησης, ένα καλό με την κρίση στην Ελλάδα είναι ότι ήδη κάναμε δύσκολες μεταρρυθμίσεις που άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν κάνει καν» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Ίσως για να μην τρομάξει ο κόσμος από το ταξικό όνειρο της οικογένειας Μητσοτάκη και συγκεκριμένα του πρωθυπουργού, οι τοποθετήσεις αυτές «κόπηκαν» από το γραπτό κείμενο με το οποίο μας ενημερώναν γενικά για μεταρρυθμίσεις αλλά και τις ευχές του για την υγεία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ!

Αυτές λοιπόν οι σημαντικές δηλώσεις του πρωθυπουργού που αφορούσαν το ταξικό όρομά του δεν περιελήφθησαν στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Δείτε το συγκεκριμένο pdf αλλά και το βίντεο με τις δηλώσεις του που… αγνοήθηκαν.