Προειδοποίηση για τα έγγραφα του FBI – Τίτλοι τέλους για τη “Νέα Σελίδα”: Αναστέλλεται η έκδοση γιατί δεν υπάρχουν λεφτά…

«Καρφώθηκε» μόνη της η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ότι έχει στην κατοχή της ή τα αντίγραφα των επίμαχων εγγράφων του FBI ή στοιχεία από αυτά, τα οποία ζητεί να της αποσταλούν και επίσημα από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Προειδοποίηση για τα έγγραφα του FBI

Με νέο χθεσινό έγγραφό της η επιτροπή της Βουλής ζήτησε και πάλι από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς την αποστολή των εγγράφων του FBI, όχι αορίστως αλλά αναφέροντας ένα προς ένα τα συνολικά έξι έγγραφα, με τους αριθμούς πρωτοκόλλου και με τις ημερομηνίες τους.

Ακολούθως η Ελένη Τουλουπάκη, με έγγραφη απάντησή της προς την επιτροπή, που έχει κοινοποιηθεί και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, όπου διενεργείται έρευνα για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου εξαιτίας διαρροής συγκεκριμένου εγγράφου ύστερα από αναφορά της κ. Τουλουπάκη σε βάρος του πρώην επόπτη της, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, επισημαίνει ότι:

Οποιος έχει στην κατοχή του τα επίμαχα έγγραφα (φωτοτυπίες προφανώς των γνήσιων) ή γνωστοποίησε στην προανακριτική επιτροπή στοιχεία από αυτά, όπως τους αριθμούς πρωτοκόλλου, ή παρείχε και αντίγραφα στην επιτροπή, έχει ενδεχομένως διαπράξει ποινικό αδίκημα.

Η αντεισαγγελέας Εφετών δεν παραλείπει να υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις της χώρας μας στην τήρηση της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΗΠΑ, η οποία επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση εγγράφων και μόνο με προηγούμενη συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

Τίτλοι τέλους για τη “Νέα Σελίδα”: Αναστέλλεται η έκδοση γιατί δεν υπάρχουν λεφτά…

Σε αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας «Νέα Σελίδα» προχώρησε ο όμιλος Λιβάνη, δίχως να προχωρήσει σε ενημέρωση των εργαζομένων για το τι πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με τις typologies.gr, o εκδότης ανακοίνωσε και επίσημα στους εκπροσώπους των εργαζομένων πως η εταιρεία θα κλείσει γιατί δεν υπάρχουν χρήματα να πληρώσει.

Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας και το καθεστώς ομηρίας στο οποίο τίθενται οι εργαζόμενοι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών έχει ως εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ», η οποία προχώρησε στην αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας, χωρίς καμία διευκρίνιση για τις προθέσεις της έναντι των συναδέλφων μας δημοσιογράφων.
Η ΕΣΗΕΑ καλεί την ιδιοκτησία της εφημερίδας να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της, να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα και να αποδώσει τις νόμιμες αποζημιώσεις στους συντάκτες της. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα ανεχθούμε ένα νέο «κακοστημένο» σήριαλ ομηρίας των συναδέλφων μας και θα σταθούμε αποφασιστικά στο πλευρό τους σε όλες τις εκ του νόμου απορρέουσες διεκδικήσεις τους» (πηγή: zoornalistas.com)

Στην ανακοίνωσή τους οι  εργαζόμενοι της “Νέας Σελίδας” αναφέρουν ότι παραμένουν απλήρωτοι όλοι το 2020 και παραμένουν στα γραφεία τους μέχρις ότου πληρωθούν όσα τους οφείλονται:

Στη µακριά αλυσίδα των εργοδοτών που εµπορεύονται ανεπιτυχώς την είδηση προστέθηκε ο Ηλίας Λιβάνης, αναστέλλοντας την έκδοση του τίτλου «Νέα Σελίδα» και τη λειτουργία του ιστότοπου neaselida.gr.

Εµείς οι εργαζόµενοι, που µας οφείλονται οι µισθοί του 2020, παραµένουµε στον χώρο εργασίας µας και περιµένουµε άµεσα τα αυτονόητα: εξόφληση, αποζηµιώσεις και ό,τι ακόµα δικαιούµαστε.

Οι εργαζόµενες και οι εργαζόµενοι

«Νέα Σελίδα» – neaselida.gr