Προβληματίζει η “αναρχία του συνωστισμού” των beach bar στη Μύκονο και αλλού. Που μπήκαν λουκέτα στο νησί των ανέμων…

 Προβληματίζει η “αναρχία του συνωστισμού” των beach bar στη Μύκονο και αλλού- Που μπήκαν λουκέτα στο νησί των ανέμων…
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση από την εικόνα του συνωστισμού που παρατηρείται σε χιλιάδες μπαρ και εστιατόρια σε όλες τις περιοχές της χώρας.
Τα εστιατόρια και τα μπαρ που τηρούν τις οδηγίες (αποστάσεις , γάντια, μάσκες) είναι λιγοστά. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες στην αγωνία τους να βγάλουν κάποια λεφτά, έχουν «καταργήσει» όλα τα μέτρα με αποτέλεσμα ειδικά χθες Σάββατο να γίνεται «χαμός» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

To Alemagou είναι ένα από τα πιο φημισμένα bewach bar στην Φτελιά της Μυκόνου

Οι μόνοι που φαίνεται να είναι τυπικοί με τις αυστηρές οδηγίες των αποστάσεων, είναι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που λειτουργούν στις παραλίες.

Εξ αυτού του λόγου στη Μύκονο σε γνωστό μπιτς μπαρ στην παραλία της Φτελιάς, επιβλήθηκε λουκέτο 60 ημερών και πρόστιμο 20.000 ευρώ. Πρόκειται για το Alemagοu στην παραλία της Φτελιάς καθώς εκατοντάδες κόσμου από την Αθήνα διασκέδασαν και χόρεψαν στους ρυθμούς του Dj Jojo.

Πηγές απο την Μύκονο αναφέρουν οτι έκλεισαν και το μπαρ Astra μέσα στη Χώρα οπως επίσης και το Bomboniere. Έως τώρα δεν έχει γινει γνωστό εάν έχει επιβληθεί πρόστιμο.

Μάλιστα έχουν γίνει και καταγγελίες οτι κάποιοι άνοιξαν τα ξενοδοχεία τους παράνομα προκειμένουν να φιλοξενήσουν φίλους και πελάτες τους.

Ο Άρης Πορτοσάλτε κατηγορησε τον Άδωνη Γεωργιάδη και αποκάλεσε την κυβέρνηση…”κομμουνιστές” επειδή έκλεισαν τα μπαρ στη Μύκονο
Ο Άρης Πορτοσάλτε έκανε λόγο για «κυβέρνηση κομμουνιστών, τύπου Κίνας, που έκλεισε ένα μαγαζί 2 μήνες». Ο λόγος για το λουκέτο στο γνωστό beach bar Alemagou, στην παραλία της Φτελιάς της Μυκόνου.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, «κάποια στιγμή μπούκαρε κόσμος και ξέφυγε και το θεωρώ λογικό… Αυτά τα μαγαζιά ή τα ανοίγεις ή δεν τα ανοίγεις, κανόνες και μασκούλα σε αυτά τα μαγαζιά δεν γίνονται, είναι μπιτσόμπαρο…».

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ είπε πως «270 εργαζόμενοι δουλεύουν σε αυτό το μαγαζί, 2 μήνες κλειστά είναι κομμουνισμός… να μπει το πρόστιμο, αλλά όχι 2 μήνες κλειστά».

Παράλληλα, ο Άρης Πορτοσάλτε κατέληξε, λέγοντας πως «συμπεριφερόμαστε συμπλεγματικά ως προς τη Μύκονο, έπρεπε να έχουμε 10 Μυκόνους».

Σημειώνεται, πως οι ελεγκτές επέβαλαν «λουκέτο» 60 ημερών στο Alemagou μέχρι τις αρχές Αυγούστου, και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες, για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανονισμών προστασίας, αφού ο κόσμος ήταν σχεδόν ο «ένας πάνω στον άλλον».

Πάντως, μετά την απόφαση αυτή, στη Μύκονο εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους οι επιχειρηματίες, αφού πολλά μαγαζιά του νησιού παρέμειναν κλειστά την Κυριακή, αντιδρώντας στο «λουκέτο» στο γνωστό beach bar στην παραλία Φτελιά,

Οι Μυκονιάτες είναι πλέον διατεθειμένοι να αντιδράσουν δυναμικά, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως μετέδωσε το τοπικό Mykonos Live TV.

Γεωργιάδης:

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε ότι η χώρα κάνει μια τεράστια προσπάθεια να ανοίξει την οικονομία αλλά πρέπει να τηρούν όλοι τους κανόνες καθώς αν θεωρήσουμε ότι ο ιός τελείωσε «αυτή είναι η συντομότερη οδός προς την απόλυτη καταστροφή μας».

Για το άνοιγμα των καταστημάτων είπε πως υπάρχουν κανόνες και έχουν προβλεφθεί ποινές. «Εγώ είμαι ο αρμόδιος υπουργός και διαπιστώνουμε ότι μια επιχείρηση αποφασίζει δημοσία θέα να μην τα τηρεί. Τι πρέπει να κάνω; Να πω ότι ‘’α, μπράβο δεν πειράζει’’», απάντησε στις επικρίσεις ότι το δίμηνο κλείσιμο αποτελεί εξοντωτική ποινή.

Εξήγησε ότι έχουν γίνει πλήθος ελέγχων αλλά λουκέτο δεν έχει επιβληθεί σε καμία άλλη περίπτωση καθώς «δεν βρέθηκε σε κανένα άλλο σημείο τόση εξόφθαλμη παραβίαση των κανονισμών». Το λουκέτο πρόσθεσε είναι το τελευταίο μέτρο και εξαρτάται από το μέγεθος της παραβίασης των κανόνων.

«Εκεί ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και προσέξτε, εμείς έχουμε απαγορεύσει τη χρήση του μπαρ. Εκεί ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, πάνω στο μπαρ. Ήταν σαν να μην υπήρχε κανένας νόμος και καμιά απόφαση. Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στην κριτική του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε πως τέτοιου είδους ποινές επιβάλλουν μόνο κυβερνήσεις κομμουνιστών τύπου Κίνας, είπε ότι έχει ακούσει πάρα πολλά στη ζωή του αλλά αυτό το ακούει πρώτη φορά.