Προανακριτική για Παππά: «Ναι» στη παράβαση καθήκοντος, «όχι» στη δωροδοκία – Νίκος Παρασκευόπουλος για αποφυλακίσεις: Απαντά με εξώδικο στη Σοφία Νικολάου

Προανακριτική

Με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών αναμένεται να παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο ο πρώην Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, την ίδια ώρα που σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr η πλειοψηφία στο πόρισμά της δε θα συμπεριλάβει το αδίκημα της δωροδοκίας.

Όπως έλεγαν αρμόδιοι κοινοβουλευτικοί παράγοντες με βάση τα στοιχεία το πρώτο αδίκημα, η παράβαση καθήκοντος, που ειρήσθω εν παρόδω αποτελεί πλημμέλημα, είναι δεμένο, με βάση και τις καταθέσεις των μαρτύρων, εντούτοις η δωροδοκία δεν τεκμαίρεται απόλυτα. Να σημειωθεί, πάντως, ότι η τελική εισήγηση θα «καθαρογραφεί» το αργότερο σήμερα (την Τρίτη θα συζητηθεί στην επιτροπή), αφού προηγουμένως πραγματοποιηθούν οι τελικές συσκέψεις ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, τα περισσότερα «γαλάζια» μέλη της εκτιμούν ότι θα ήταν «τραβηγμένο» να κατηγορηθεί ο κ. Παππάς για δωροδοκία, δεδομένου ότι δε ζήτησε ο ίδιος χρήματα, όπως έγινε στην περίπτωση Παπαγγελόπουλου, με βάση όσα βέβαια είχε καταθέσει ο Σάμπυ Μιωνή.

Άλλοι, πάλι, υπογραμμίζουν ότι ναι μεν ο κ. Παππάς δεν έλαβε χρήματα για τον εαυτό του, αλλά μεθόδευσε να λάβει χρήματα (ο Χ. Καλογρίτσας από τους Χούρι) προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέρονται του ΣΥΡΙΖΑ, και συνεπώς θεωρητικά θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα. Εάν, λοιπόν, στα επόμενα 24ωρα δεν αλλάξει κάτι ως προς το κατηγορητήριο, όλα δείχνουν ότι και με τις ψήφους του Κινήματος Αλλαγής (ενδεχομένως κι άλλων κομμάτων) ο πρώην υπουργός θα βρεθεί ενώπιον του ειδικού κατηγορητηρίου με ένα «κουτσουρεμένο» κατηγορητήριο.

Η σχετική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, οπότε και η Βουλή θα δώσει τη σχετική εντολή.

Που βασίζεται το πόρισμα

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα της πλειοψηφίας θα στηρίζεται κυρίως στο sms που αποκάλυψε ο Χρήστος Καλογρίτσας. Αυτό θεωρείται το βασικό επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αποδεικνύεται ότι ο επιχειρηματίας λειτουργούσε υπό τις «εντολές» του Ν. Παππά.

Για παράδειγμα, ο κ. Καλογρίτσας μεταξύ άλλων έχει καταθέσει:

– SMS του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα που του αναφέρει «Tony Lianos he will be waiting at ccc office at 9 am tomorrow» επισημαίνοντας του «γρήγορα» «αύριο πρωί», πράγμα που αποδεικνύει ότι ο κ. Παππάς κανόνισε συνάντηση του κ. Καλογρίτσα με τον κ. Λιανό της ccc πριν το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και την έκδοση της εγγυητικής, εκθέτοντας τον κ. Παππά που δήλωνε ότι δεν είχε σχέση με τις επαφές Καλογρίτσα ccc. Ο κ. Παππάς λοιπόν εμπλέκεται απόλυτα στην αφανή συνεργασία Καλογρίτσα CCC για τις τηλεοπτικές άδειες

– SMS του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα όπου αρχικά αναφέρει «περιμένω τηλ» και εν συνεχεία «Μίλησα σε παίρνει τηλ σήμερα. Ζήτησε ο Κοντ να σε δει…… λέει ό, τι του πούμε (φουρλεμάδης)», πράγμα που αποδεικνύει ότι ο κ. Παππάς επικοινώνησε με τον κ. Κοντομηνά, ότι κανόνισε τη συνάντηση Καλογρίτσα Κοντομηνά και ότι είχε διασφαλίσει ότι ο κ. Κοντομηνάς θα κάνει «ό,τι του πούμε», επιβεβαιώνοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας λειτουργεί με εντολές του κ. Παππά

 

Νίκος Παρασκευόπουλος για αποφυλακίσεις: Απαντά με εξώδικο στη Σοφία Νικολάου

Νίκος Παρασκευόπουλος
«Δεν θα το αφήσω έτσι» τόνισε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ για τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου που επικαλείται 17.000 αποφυλακίσεις

Απάντηση με εξώδικο απαντά ο Νίκος Παρασκευόπουλος στη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Νικολάου, η οποία σε ανάρτησή της ισχυρίστηκε ότι «οι επίσημοι αριθμοί αποδεικνύουν το έγκλημα του νόμου Παρασκευόπουλου».

«Περισσότερες από 17.000 αποφυλακίσεις σε 4,5 χρόνια.Μεταξύ αυτών δολοφόνοι και βιαστές. Η αλήθεια αυτή είναι κι ας μην αρέσει σε κάποιους», έγραψε η Σοφία Νικολάου.

Εξώδικο Παρασκευόπουλου κατά Σοφίας Νικολάου

«Δεν θα το αφήσω έτσι, πρόκειται για χυδαιότητα» δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας στον Real FM και προανήγγειλε εξώδικο κατά της Σοφίας Νικολάου.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, πρόσθεσε ότι «κανονικά γίνονται πάνω από 4.000-5.000 αποφυλακίσεις κάθε χρόνο, με κάθε αποσυμφορητικό νόμο που φέρνει κάθε κυβέρνηση. Στην περίοδο μου μπορεί να έγιναν περί τις 10.000-12.000 αποφυλακίσεις. Άλλο αυτό, όμως, που συμβαίνει κάθε χρόνο, άλλο αυτό που λέγεται και γράφεται. Μετανιώνω που υπήρξα ανεκτικός το προηγούμενο διάστημα παρά την συκοφάντησή μου. Αυτά τελείωσαν. Θα στείλω εξώδικο κι αν χρειαστεί θα προχωρήσω», σημείωσε.

Ο πρώην υπουργός ανέφερε, πως δέχτηκε απειλές από πρόσωπο επειδή ο δολοφόνος συγγενούς του αποφυλακίστηκε και θεώρησε πως ευθύνεται ο ίδιος και ο νόμος του, όπως αναγραφόταν σε μέσα ενημέρωσης και έλεγαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.