ΠΟΥ: «Απαράδεκτα αργοί» οι ρυθμοί του εμβολιασμού στην Ευρώπη – Οι Αμερικανοί στρατιώτες γίνονται… «Ρόμποκοπ» με αυτή τη συμφωνία μαμούθ! video – Ο διεθνής Τύπος: Ξανά λόκνταουν στη Γαλλία. 2 τρις δολάρια το νέο σχέδιο Μπάιντεν

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επέκρινε σήμερα την “απαράδεκτα αργή” διάθεση εμβολίων στην Ευρώπη τονίζοντας την ανησυχητική αύξηση των νέων μολύνσεων

ΠΟΥ:Επικρίσεις προς την Ε.Ε. για τους «» ρυθμούς εμβολιασμού στην Ευρώπη ασκεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο ΠΟΥ αναφερόμενος στην κατάσταση στην Γηραιά Ήπειρο, τονίζει ότι βρίσκεται στην «πλέον ανησυχητική εδώ και μήνες» επιδημική κατάσταση.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη έχει αυξηθεί πολύ κατά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του Οργανισμού.

 

Οι Αμερικανοί στρατιώτες γίνονται… «Ρόμποκοπ» με αυτή τη συμφωνία μαμούθ! video

στρατιώτες

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι έκλεισε συμφωνία με τον Στρατό των ΗΠΑ για την προμήθεια συσκευών επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) που θα φορούν οι Αμερικανοί στρατιώτες στο κεφάλι τους.

Οι συσκευές βασίζονται στο προϊόν της HoloLens και θα υποστηρίζονται από τις υπολογιστικές υπηρεσίες «νέφους» Azure της ίδιας αμερικανικής εταιρείας.

Τι είναι όμως αυτές οι συσκευές που εξασφαλίζει για τους στρατιώτες του το Πεντάγωνο;

Οι νέες συσκευές κεφαλής που θα φορούν οι στρατιώτες τόσο στην εκπαίδευση όσο και στη μάχη, οι οποίες θα κατασκευασθούν στις ΗΠΑ, θα τους επιτρέπουν να έχουν καλύτερη επίγνωση του πεδίου (θερμική όραση, νυχτερινή όραση κ.ά.), καθώς επίσης βελτιωμένη ανταλλαγή πληροφοριών και δυνατότητες λήψης αποφάσεων επί τόπου.

Στην ουσία οι συσκευές επαυξημένης πραγματικότητας θα παρουσιάζουν μπροστά στα μάτια του χρήστη τους το πού πρέπει να κατευθυνθεί, τι θα συναντήσει μπροστά του, ποιά είναι η μορφολογία του εδάφους, δίνοντάς του έτσι τη δυνατότητα να «βλέπει» υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμη και υπό βροχή ή μέσα από καπνό, μέχρι και πίσω από γωνίες!

Υπολογίζεται ότι θα παραχθούν περισσότερες από 120.000 τέτοιες ατομικές στρατιωτικές συσκευές επαυξημένης πραγματικότητας, οι οποίες θα διαθέτουν και ειδικούς αισθητήρες που θα βοηθούν τους στρατιώτες να στοχεύουν καλύτερα τον αντίπαλο.

Το συμβόλαιο – μαμούθ μπορεί να φθάσει τα 21,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε βάθος δεκαετίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και τους «New York Times». Εδώ και δύο χρόνια η Microsoft εργάστηκε μαζί με τον Στρατό για τη δοκιμή ενός ολοκληρωμένου συστήματος επαυξημένης πραγματικότητας με την ονομασία IVAS (Integrated Visual Augmentation System).

Η συμφωνία αναμένεται να δημιουργήσει αναταράξεις στο εσωτερικό της Microsoft, καθώς κάποιοι εργαζόμενοι έχουν ήδη εκφράσει την αντίρρησή τους σε τέτοιες συμφωνίες με το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, κάτι που έχει συμβεί και σε άλλες εταιρείες, όπως η Google.

Δείτε βίντεο από την παρουσίαση τύπου αυτής της συσκευής τον Δεκέμβριο 2020, από το κανάλι ABCQ

Ο διεθνής Τύπος: Ξανά λόκνταουν στη Γαλλία – 2 τρις δολάρια το νέο σχέδιο ΜπάιντενΜακρόν: Ακύρωσε την επίσκεψή του στην Αθήνα

Ο γύρος του κόσμου μέσα από τα πρωτοσέλιδα ευρωπαϊκών και αμερικανικών εφημερίδων.

Στη Γαλλία η Le Figaro αναρωτιέται: «Εγκλεισμός και μετά… τέλος;». Ο Μακρόν ζήτησε εκ νέου από τους γάλλους να «κάνουν υπομονή» απέναντι στην προέλαση της επιδημίας. Η Libération: «Τον Απρίλη σε μια κλωστή, τον Μάη…». Ο Μακρόν ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης το κλείσιμο των σχολείων για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες και την επέκταση του περιορισμού της κυκλοφορίας στις πόλεις της Γαλλίας. Μεταθέτει έτσι το «τέλος του τούνελ» για τον άλλο μήνα. Η Humanité: «Με κομμένη την ανάσα». Αναισθησιολόγοι και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ανάνηψης μαρτυρούν την κατάσταση στο νοσοκομείο τους και βγάζουν κραυγή αγωνίας. Και η Le Monde«Κορονοϊός: πώς οι μεταλλάξεις έχουν επιβληθεί». Στη Γαλλία, η βρετανική μετάλλαξη επικρατεί σε πάνω από το 80% των νέων μολύνσεων, με μεγαλύτερη κατά 40% μεταδοτικότητα από τον αρχικό ιό.

Στην Ιταλία ξέσπασε κατασκοπευτικό σκάνδαλο. Η La Stampa γράφει: «Αξιωματούχος-κατάσκοπος με χειροπέδες. Πουλούσε μυστικά στη Μόσχα». Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας συνελήφθη και κατηγορείται για πώληση εμπιστευτικών εγγράφων και πληροφοριών στη Ρωσία. Για αντι-ρωσική υστερία κάνει λόγο το Κρεμλίνο. Η La Repubblica, πιο δηκτική: «Ο σπιούνος των ρώσων». Ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε για το περιστατικό, ότι είναι: ‘μια εχθρική πράξη’. Η Corriere de la Sera: «Κατάσκοποι, ένταση με τη Μόσχα». Για πέντε χιλιάδες με την παράδοση των μυστικών κάνει λόγο η εφημερίδα, ενώ η σύζυγος ενός συλληφθέντα μιλά για την απόγνωση τους αναφορικά με το στεγαστικό τους δάνειο… Και η Il Messaggero: «Τα ανοίγματα θα εξαρτηθούν από τα εμβόλια». Καμία κίτρινη ζώνη μέχρι τα τέλη Απριλίου, με εξαιρέσεις για τις περιφέρειες που ακολουθούν πιστά τα μέτρα. Νομική προστασία στους γιατρούς που εμβολιάζονται.

Στις ΗΠΑ ο αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε χθες το φιλόδοξο οικονομικό του σχέδιο. Η Wall Street Journal γράφει«Ο Μπάιντεν αποκαλύπτει το πακέτο για θέσεις εργασίας στο δημόσιο». Η πρόταση του προέδρου για το πακέτο $2,3 τρις μπορεί να δώσει ώθηση στους εταιρικούς φόρους για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών και έρευνας. Η Washington Post: «Το σχέδιο των $2 τρις του Μπάιντεν προσελκύει κριτικές». Οι ρεπουμπλικάνοι κάνουν λόγο για ευσεβείς πόθους ενώ οι φιλελεύθεροι δεν το βρίσκουν επαρκές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάλυψη του προγράμματος από φόρους το 2036. Και οι New York Times: «Το επίκεντρο του σχεδίου Μπάιντεν οι δουλειές, οι δρόμοι και η ανάπτυξη».

Στη Βρετανία έκθεση της κυβέρνησης για τις φυλετικές διακρίσεις προκαλεί αντιδράσεις. Οι Times γράφουν: «Οργή για τους ισχυρισμούς περί δουλείας στην έκθεση-ορόσημο». Η έκθεση που υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση επανανοηματοδοτεί την δουλεμπορική ιστορία της Βρετανικής αυτοκρατορίας, με την επιτροπή που επιμελήθηκε της έρευνας να κάνει λόγο για τον τρόπο με τον οποίο οι «πολιτισμικά Αφρικανικοί πληθυσμοί μεταμορφώθηκαν». Ο Guardian: «Η έκθεση της Downing Street  για τις φυλετικές διακρίσεις καταδικάζεται ως διχαστική». Κατηγορίες προς την επιτροπή ότι αγνόησε τις μεγάλες διακρίσεις που γίνονται στην υγεία και την εκπαίδευση. Ο Independent: «Η έκθεση για τις φυλετικές διακρίσεις κατηγορείται για εξύμνιση της δουλείας». Το Εργατικό κόμμα καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για τα σχόλια στην ‘διχαστική’ έκθεση. Και η Daily Telegraph: «Στάρμερ: τα εμβολιαστικά διαβατήρια είναι μη-βρετανικά». Ο επικεφαλής των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, λέει ότι οι πολίτες δεν θα θέλουν να επιδεικνύουν πιστοποιητικά για να μπουν στις παμπ.

Στη Γερμανία η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ζέντερ και Κρέτσμαν προειδοποιούν τους 14 συναδέλφους τους». Δεν μας επιτρέπεται  να συζητάμε άλλο, είπαν οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων της Βαυαρίας και της Βάδης-Βυρτεμβέργης, τη στιγμή που ο επικεφαλής του CDU Άρμιν Λάσετ είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στα σχολεία. Η Süddeutsche Zeitung, με ένα λιτό τίτλο: «Προθεσμίες». Σύμφωνα με τις νέες συστάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca, ο στόχος είναι να καλύψουν τη ζημιά από την καθυστέρηση της εμβολιαστικής εκστρατείας. Θα είναι σημαντικό να ξανακερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών. Η Die Welt σήμερα έχει επετειακό τεύχος για τα 75 χρόνια κυκλοφορίας της.

Στην Ισπανία η El País γράφει: «Το υπουργείο Υγείας ψάχνει τρόπο να παρακάμψει τους δικούς του νόμους για τη μάσκα». Οι Βαλεαρίδες και τα Κανάρια νησιά αποφάσισαν ότι δεν έχουν εφαρμογή στις παραλίες και τις πισίνες, ενώ η κυβέρνηση και οι αυτόνομες κοινότητες ερευνούν τρόπους παράκαμψης της οδηγίας. Η El Mundo: «Ο Μαρλάσκα απέλυσε τον Πέρεθ ντε λος Κόμπος γιατί ‘υπάκουε στο νόμο». Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Φερνάντο Μαρλάσκα να απολύσει τον επικεφαλής της πολιτοφυλακής Ντιέγο Πέρεθ ντε λος Κόμπος είναι παράνομη και ότι ο αξιωματικός πρέπει να αποκατασταθεί στη θέση του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*