Πολλάκις… Σεραφειμ Κοτρώτσος

Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου για την ανάρτηση Πολάκη

Απλές κουβέντες. Στο πρώτο lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προέτρεψε πονηρά τους πιστούς να στέλνουν sms κατ’  εξαίρεση μετακίνησης για σωματική άσκηση και να περνούν από τις εκκλησίες για να προσκυνούν. Καραμπινάτη παραβίαση των απαγορεύσεων που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση και οι επιστήμονες –στην γνώση και αυθεντία των οποίων ομνύουμε κατά τα άλλα– δια στόματος εκείνου που έπρεπε να προτρέπει στην ευλαβική τήρηση των κανόνων της έκτακτης υγειονομικής συγκυρίας.

Τώρα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης “σπάει” την καραντίνα και επισκέπτεται κατοικία φίλων του για να γευματίσει. Το γεγονός ότι είχε κάνει το τεστ και ευρέθη αρνητικός στον Covid δεν σημαίνει τίποτε για τον απλούστατο λόγο πως θα μπορούσε να είναι ασυμπτωματικός ασθενής κάποιος εκ των συνδαιτημόνων του. Εάν τα πράγματα ήταν τόσο απλοϊκά, κάθε πολίτης που έχει την οικονομική δυνατότητα θα μπορούσε να κάνει ένα rapid test και μετά να καλεί στο σπίτι του τους φίλους και συγγενείς. Ακόμα και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα μπορούσαν να επικαλεστούν τα αρνητικά τεστ στα οποία είχαν υποβληθεί πριν σπεύσουν στο γνωστό πάρτι του roof garden με τις ευειδείς δεσποινίδες. Καραμπινάτη παραβίαση των κανόνων και η περίπτωση Πολάκη.

Τι μήνυμα λαμβάνουν, άραγε, παιδιά που έχουν να δουν εδώ και μήνες τους ηλικιωμένους γονείς τους, φίλοι που δεν βλέπουν φίλους και πάει λέγοντας;

Η σημαντική ποιοτική διαφορά μεταξύ των δύο περιστατικών αφορά, αναμφίβολα, την διάδοση τους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έτυχε της μιντιακής ασυλίας, για τους γνωστούς λόγους, ο Πολάκης βρέθηκε “επί ξύλου κρεμάμενος” για τους ακριβώς αντίθετους. Το γνώριζε, όμως.

Ο Στέλιος Πέτσας είπε όσα είπε ψηφοθηρώντας στο εκκλησιαστικό ακροατήριο, ο Παύλος Πολάκης για να αποδείξει (ξανά) πως είναι αψύς και εκτός κανονιστικού πλαισίου. “Δεν θα σταματήσουμε και να ζούμε”, είπε, και το επιχείρημα χτυπάει σαν ύβρις στις θεόκλειστες πόρτες των σπιτιών εκείνων που βασανιστικά υπακούουν στους κανόνες και τις απαγορεύσεις.

Η απάντηση ήρθε από τον τομεάρχη Εσωτερικών και νέο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη (άνθρωπο που λόγω ηλικίας θα μπορούσε να αισθάνεται “άτρωτος”):«Δεν προβλέπεται στους κατ’ εξαίρεση λόγους μετακίνησης η συνάντηση με φίλους και το φαγητό, άρα αυτό που έκανε (σ.σ. ο συνάδελφός του βουλευτής) είναι εκτός πλαισίου απαγορεύσεων και κακώς το έκανε. Από κει και πέρα, κι ο ίδιος να δώσει την εξήγησή του». Τελεία, παύλα, παράγραφος.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά και ειπωμένα. Ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να τον “αδειάσει” –μέχρι του σημείου που του επιτρέπουν οι λεπτές εσωκομματικές ισορροπίες– και στο επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου τραβούσαν τα μαλλιά τους που σε μια μέρα που θα έπρεπε να κάνουν επικοινωνιακό πάρτι με το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης αναγκάζονταν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Το γλέντι του Πολάκη στα Χανιά εν μέσω lockdown - ΦΩΤΟ

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Το τρις, το…πολλάκις;

Periodista.gr - Νέες φοβερές καταγγελίες από τον Σεραφείμ Κοτρώτσο μετά την  απόλυσή του

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*