Πολάκης στην Σ.Νικολάου: Αισχρή και εμετική η ανάρτησή σου, ιδεοληψία και εκδικητικότητα έχετε εσείς ~ Δούρου-Χαρίτσης εναντίον Σ.Νικολάου για τον Δημάκη

Οργισμένη απάντηση Πολάκη στην Σ.Νικολάου: Αισχρή και εμετική η ανάρτησή σου, ιδεοληψία και εκδικητικότητα έχετε εσείς που δεν αφήνετε ένα νέο άνθρωπο, όντας φυλακισμένο, να σπουδάσει

Την ανεκδιήγητη ανάρτηση της Σοφίας Νικολάου, ΓΓ Ανεγκληματικής Πολιτικής, που προσπάθησε να απαντήσει στην παρέμβαση της Ρένας Δούρου υπέρ του Βασίλη Δημάκη που ξεκίνησε χθες για τρίτη φορά απεργία πείνας και δίψας διεκδικώντας τη συνέχιση των σπουδών του σχολίασε με ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης.

Συγκεκριμένα, έγραψε:

Η δικιά σου «στραβή» κυρία Νικολαου της Αντιεγκληματικής πολιτικής ,είναι πρώτα απ όλα το ΣΚΑΝΔΑΛΟ με την Απολύμανση και τα αντισηπτικά των φυλακών που έκανες απευθειας ανάθεση σε εταιρεία που ιδρύθηκε τρεις μέρες πριν ,η στην άλλη εταιρεία που άλλαξε το καταστατικό της 9 μέρες πριν και από διοργάνωση συνεδρίων ασχολήθηκε και με απολυμανσεις-απεντομωσεις!!!!!!

Ιδεοληψία και εκδικητικότητα έχετε εσείς που δεν αφήνετε ένα νέο άνθρωπο,όντας φυλακισμένο, να σπουδάσει .

Αισχρή και εμετική η ανάρτηση σου ,αλλά όλα εδώ πληρώνονται !!

 

Δούρου-Χαρίτσης εναντίον Σ.Νικολάου για τον Δημάκη: Η πολιτευτής της ΝΔ υπηρετεί τον φανατισμό, τον αυταρχισμό, την εμμονή-Κάλεσμα δικηγόρων σε διαμαρτυρία τη Δευτέρα στο ΥΠΡΟΠΟ

Παρέμβαση υπέρ του αγώνα που δίνει ο Βασίλης Δημάκης, που ξεκίνησε χθες Σάββατο για τρίτη φορά απεργία πείνας και δίψας διεκδικώντας το δικαίωμά του να συνεχίσει τις σπουδές του, έκανε με ανάρτησή της η Ρένα Δούρου, στηλιτεύοντας τις παλινωδίες και τις προσχηματικές δικαιολογίες από την πλευρά της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, την οποία και ο ίδιος ο Β.Δημάκης κατηγορεί για εμπαιγμό και κοροϊδία εναντίον του.

Συγκεκριμένα, η Ρένα Δούρου έγραψε:
“Σ. Νικολάου: γ.γ. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ πολιτικής. Η πολιτευτής της ΝΔ υπηρετεί τον φανατισμό, την εμμονή, τον αυταρχισμό στην περίπτωση Δημάκη. Αν και νομικός, ακυρώνει το κράτος δικαίου – και μάλιστα στη χώρα που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης. @SofiaNikolaou_”

Ρένα Δούρου@RenaDourou
Σ. Νικολάου: γ.γ. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ πολιτικής. Η πολιτευτής της ΝΔ υπηρετεί τον φανατισμό, την εμμονή, τον αυταρχισμό στην περίπτωση Δημάκη. Αν και νομικός, ακυρώνει το κράτος δικαίου – και μάλιστα στη χώρα που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης. @SofiaNikolaou_

Για εκδικητική στάση κατηγορεί την Σ.Νικολάου και ο Αλ.Χαρίτσης, καλώντας την “να εγκαταλείψει τις προσχηματικές δικαιολογίες να σταθεί στην ουσία: στη διασφάλιση της υγείας των κρατουμένων και στην ικανοποίηση του αυτονόητου αιτήματος του Βασίλη Δημάκη για μεταφορά στο κελί του“.

Την ίδια ώρα η παράταξη δικηγόρων «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή» οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας, υπέρ των δικαιωμάτων του κρατούμενου φοιτητή, Βασίλη Δημάκη, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τη Δευτέρα, 25 Μαϊου, στις 18:00 το απόγευμα. Στο κάλεσμά της αναφέρει (πηγή thepressproject.gr):

Ο Βασίλης Δημάκης, κρατούμενος φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, μετήχθη εκδικητικά και παράνομα (με προσωπική απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου) στις 17/4/2020 από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Γρεβενών γιατί συμμετείχε ως εκπρόσωπος των κρατούμενων στις ειρηνικές κινητοποιήσεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών εν μέσω COVID-19. Ξεκίνησε αμέσως απεργία πείνας (με υπεύθυνη δήλωση από 21/4) και δίψας (από 27/4) ζητώντας την επαναμεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού για να συνεχίσει την εκπαιδευτική του προσπάθεια με αυτοπρόσωπη παρουσία, όπως είχε κερδίσει με τον αγώνα του το 2018. Μετά από τις αντιδράσεις των καθηγητών και των συμφοιτητών του, αλλά και με τη στήριξη ενός μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης χιλιάδων πολιτών και δεκάδων φορέων, το Συμβούλιο Φυλακών Γρεβενών έκανε δεκτό το αίτημα της επαναμεταγωγής του στις 30/4/2020, οπότε και ο Βασίλης έληξε την απεργία πείνας και δίψας.

Όταν μετά από νέες πιέσεις και με καθυστέρηση, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής υπέγραψε τη μεταγωγή του στις 8/5/2020, ο Βασίλης Δημάκης μετήχθη την επομένη πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού: αντί όμως να οδηγηθεί στο κελί του στην Δ’ Πτέρυγα, απομονώθηκε από τους συγκρατούμενούς του και οδηγήθηκε στην ειδική πτέρυγα των κρατούμενων για τρομοκρατία στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Παρόλες τις υποσχέσεις που δόθηκαν με δελτίο τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτης στις 10/5/2020 ότι ο Βασίλης θα συνεχίσει την εκπαίδευσή του και η μεταγωγή του στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού οφείλεται στην 14ημερη καραντινα λόγω κορονοϊου, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ. Ο Βασίλης παραμένει κλεισμένος στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού μετά την λήξη της 14ήμερης καραντινας, χωρίς πρόσβαση σε υπολογιστή για τα μαθήματά του.

Με όλες αυτές τις εκδικητικές ενέργειες, το ελληνικό κράτος βασανίζει τον Βασίλη Δημάκη, έναν κρατούμενο που θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα αυτοσωφρονισμού.

Ο Βασίλης Δημάκης με δήλωσή του στις 24/5/2020 ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε τροφή, νερό και επικοινωνία.

Ως “Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή” δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον Βασίλη Δημάκη και καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Δευτέρα 25 Μαϊου, 6μμ. Προσυγκέντρωση 5:30μμ, Μετρό Κατεχάκη (Κατεχάκη κ Παν. Κανελλόπουλου).