Ποιό μήνυμα έστειλε η Ρένα Δούρου σε Τσιάρα και Σοφία Νικολάου για τον Βασ. Δημάκη – Τσακαλώτος: Προσοχή κ. Σταϊκούρα όταν μιλάτε για μνημόνια

“To ανθρώπινο δικαίωμα στην εκπαίδευση εξασφαλίζεται για όλες και όλους, ακόμη κι όσους εκτίουν ποινές. Η δικαίωση του Βασίλη Δημάκη είναι δεδομένη, όπου κι αν προσφύγει. Καθήκον του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να μην χρειαστεί να προσφυγει πουθενά”.

Μήνυμα στον Υπουργό Δικαιοσυνης Κωνστ. Τσιάρα αλλά και την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου έστειλε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρώην Περιφερειάρχης και νυν Τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής και μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ. Στο μήνυμά της η Ρένα Δούρου τονίζει την ανάγκη να μην χρειαστεί να προσφύγει πουθενα ο Βασ. Δημάκης για να δικαιωθεί για το αυτονόητο για όλους τους πολίτες δικαίωμα στην εκπαίδευση…

Ρένα Δούρου@RenaDourou
To ανθρώπινο δικαίωμα στην εκπαίδευση εξασφαλίζεται για όλες και όλους, ακόμη κι όσους εκτίουν ποινές. Η δικαίωση του Βασίλη Δημάκη είναι δεδομένη, όπου κι αν προσφύγει. Καθήκον του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να μην χρειαστεί να προσφυγει πουθενά.@MinJustGR@SofiaNikolaou_

Όμως, από μια κλωστή κρέμεται πλέον η ζωή του απεργού πείνας Βασίλη Δημάκη. Ο κρατούμενος, που είναι τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του EKΠΑ, τιμωρείται για ακόμα μια φορά από την Πολιτεία γιατί μαζί με άλλους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού συμμετείχε σε ειρηνική κινητοποίηση, με αποχή από την εργασία, με αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών της χώρας.

Εξαιτἰας της στάσης του ο Βασίλης Δημάκης, μετήχθη βίαια στις 16 Απριλίου στις φυλακές Γρεβενών, απ’ όπου στις 21 Απριλἰου ξεκίνησε απεργία πείνας, και από τη Δευτέρα 27/4 και δίψας, διεκδικώντας να μην στερηθεί το δικαίωμα να συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο στο οποίο εισήχθη όντας κρατούμενος.

Στο πλευρό του βρίσκονται ήδη φορείς, οργανώσεις καθώς και καθηγητές του, που απευθύνουν εκκλήσεις προς τους αρμόδιους, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα και να μη διακινδυνεύσει περαιτέρω η ζωή του κρατούμενου φοιτητή.

 

Τσακαλώτος: Προσοχή κ. Σταϊκούρα όταν μιλάτε για μνημόνια

Ο κ. Σταϊκούρας είπε χθες ότι «οι μαξιμαλιστικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν τη χώρα σε μνημόνια».

Έλεγα να του απαντήσω αύριο στη Βουλή, αλλά ενημερώθηκα ότι η συζήτηση μας, για την ερώτηση που του κατέθεσα για την μεσαία τάξη, αναβλήθηκε για την Δευτέρα”, σημειώνει με δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

“Επειδή δεν μου αρέσει να αφήνω πράγματα να αιωρούνται:

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εμπροσθοβαρές πακέτο -το οποίο φυσικά δεν εξαντλεί όλον τον διαθέσιμο χώρο- είναι η μόνη πρόταση που εξασφαλίζει ότι δεν θα έχουμε δυσθεώρητη μείωση του ΑΕΠ. Και άρα ότι δεν θα έχουμε δυσθεώρητη αύξηση του λόγου χρέος/ΑΕΠ. Και άρα δεν θα οδηγηθούμε σε νέα μνημόνια.

Ο κ. Σταϊκούρας θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Ειδικά από την στιγμή που ήταν βουλευτής της ΝΔ η οποία έβαλε τις βάσεις για το πρώτο μνημόνιο, αλλά και υπουργός που εφήρμοσε το δεύτερο και παγίδεψε την χώρα για το τρίτο (όπως άλλωστε προκύπτει αν κάποιος μελετήσει προσεκτικά τα στοιχεία που ο ίδιος κατέθεσε).

Την περίοδο 2008-2014 η χώρα έχασε το 25% του ΑΕΠ της. Αν ο κ. Σταϊκούρας δεν εμπλακεί με την – πλούσια στην Ευρώπη και στην Ελλάδα – συζήτηση για την ανάγκη λήψης εμπροσθοβαρών μέτρων, κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως ο Υπουργός που έχει συμβάλει σε αθροιστική μείωση του ΑΕΠ με ποσοστά αυτοδυναμίας 40%.

Η υστεροφημία του κ. Σταϊκούρα δεν είναι βέβαια η πρώτη προτεραιότητα μου. Το να μην ξανακαταρρεύσει η χώρα όμως είναι”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*